Как мога да изгоня близък роднина от частна собственост?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Как мога да изгоня близък роднина от частна собственост?

Мнениеот nosex » Чет 19 апр 2012 20:02

Имам голям проблем с "гост", живеещ в собствения ми имот, най-близък роднина - първа кръв...
Проблемът е, че живее "като на хотел", но не е дал и 1ст. (съвсем сериозно) от 15 години за каквото и да било, дори и за храна и вече е време да бъде самостоятелен.
Ограничителна заповед за дълъг период от време (примерно 10 или повече години) мога ли да му пусна, или някакво друго действие по законен ред?
Няма никаква собственост, дори и движима. Аз съм собственик на всичко.
Въобще искам да го изгоня от нас за неопределен период от време, но по законен ред :roll:

Предварително благодаря за напътствията! :beer

Потребителски аватар
golfmaniak666
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHL

Re: Как мога да изгоня близък роднина от частна собственост?

Мнениеот golfmaniak666 » Чет 19 апр 2012 20:07

Колега по добре е според мен да се консултираш с някой адвокат защото за всичко си има какви ли не вратички.а и както няма нищо на негово име става сложно.но първото което трябва да направиш е да отидеш до твоито раионно полицеиско управление да се срещнеш с кварталния инспектор да му обясниш за какво става на въпрос и тои може а и по закон трябва да ти помогне.

Потребителски аватар
joro_tt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_tt » Чет 19 апр 2012 20:10

:shock
Не може ли да се разбереш с добро с него? Седнете.. поговорете...
Или вече е пробвано и сте в крайно изострени отношения?

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Чет 19 апр 2012 20:24

golfmaniak666 написа:Колега по добре е според мен да се консултираш с някой адвокат защото за всичко си има какви ли не вратички.а и както няма нищо на негово име става сложно.но първото което трябва да направиш е да отидеш до твоито раионно полицеиско управление да се срещнеш с кварталния инспектор да му обясниш за какво става на въпрос и тои може а и по закон трябва да ти помогне.

Това мисля и да направя (разговор с районния и след това с адвокат), просто реших да видя дали някой се е сблъсквал/минавал по подобен път. Не го пожелавам никому, дори и на най-големите си врагове :012:
Благодаря ти за мнението! :да:
joro_tt написа::shock
Не може ли да се разбереш с добро с него? Седнете.. поговорете...
Или вече е пробвано и сте в крайно изострени отношения?

Говоря с него, откакто съм "пълноценен" за себе си и околните, демек от около 10-11 години, просто моята "чаша" преля :banghead:
А вече си имам и дъщеричка, ще стане на 1 годинка след 2 седмици, да ми е жива и здрава!
По-добре да живея радостно за нея, жена ми, роднините и приятелите ми, с които се разбираме и си помагаме, отколкото да се тревожа, нервирам и си съкратявам живота за един човек, ... който няма никаква житейска цел, а само съществува :evil:

И да добавя, въпросният най-близък роднина живее с майка ми в имота...
Проблемът, който ме тревожи също е дали няма нужда от нейното съгласие, "роднината" да напусне имота?
Майка ми е с право на собственост върху част от имата, срещу издръжка до живот от моя страна.

Искам да изгоня въпросният най-близък роднина, най-вече, за да осугуря спокойни старини на майка си! :да:

Последна промяна от nosex на Чет 19 апр 2012 20:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Чет 19 апр 2012 20:42

Е....мисля, че си го търпял достатъчно и трябва да вземеш по-груби мерки...все пак 10 години бездействие и мързел трябва да му стигат :beer

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Чет 19 апр 2012 21:02

Щом е с майка ти....мисля, че не можеш да направиш нищо ако тя не иска той да се махне. Същото е ако той има претенции към жена ти например. За това трябва да поговориш и с нея. Другият вариант е да си разделите разходите. Не го допускай до хладилника ти, стаята ти, смени ключалки сложи катинари и други такива щуротии. Виж в ЧЕЗ или ЕОН зависи коя ви е компанията от която черпите електричество дали не могат да ви сложат 2 отделни електромера. Имаше още такива варианти обаче сега не мога да се сетя. :beer Разбери се с майка си, коя част иска от имота и да си го взима и гледа. Разделете си имота на 2 със нотариален акт и проблемите ти ще свършат

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 19 апр 2012 21:37

Колега ,нещата както ги разбирам става дума за брат/сестра.Но с това "издръжка до живот"...си е колче в д-то.Много внимавай майка ти да не се настрои против теб ,чееееее да не стане изведнъж нейната част от имота да стане негова.Тя много лесно може да каже -"ми той не ме гледа/издържа и затова аз си приписвам моята част на ......... да ме гледа той/тя.
Ползвай услугите на адвокат.Зарежи районния - не може ти помогна.Ситуацията е много тънка.Внимавай.Мислиш че е лесно но не е.Успех

Върни се в “ОФФ-Топик - други”