Не се доверявайте на rabotnika !

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Не се доверявайте на rabotnika !

Мнениеот myrshavija » Пет 01 фев 2013 13:15

Ще започна с цитат от правилата на форума: Заглавие: Правила за постване във Форумите!!!

Autopilot написа:Раздел ПРОДАВА/КУПУВА - Допълнение към основните правила на форума:

16. Целта на обявите не е електронна търговия, а взаимопомощ. Обяви от търговци – физически или юридически лица, се публикуват в разделите за Платени обяви на форума след предварително съгласуване с администраторите на форума.

Винаги съм предпочитал да купя нещо от форума, отколкото от автоморга, най-вече заради доверието, че тук сме се събрали за да си помагаме, а не за да шемекеруваме на дребно. Наясно съм, че сам нося отговорност за действията си и че пазаруването в интернет е рисковано по подразбиране, а форумът не е панацея, която ни избавя от този риск. Няма да използвам квалификации, а ще оставя на вас дали да се съобразите със съвета ми от заглавието или не.

От известно време се оглвждам за Рекаро салон за голфа на жена ми, но ме възпираха цените от 500лв и нагоре за хубав салон. Салонът от обявата на rabotnika memberlist.php?mode=viewprofile&u=106540 ми се стори приличен, споразумяхме се за цената и днес, когато го получих, с разочарование установих, че лявата и дясна предни седалки са разменяни. Това не би ме възпряло да платя исканата от него цена и, ако искам, да си ги разменя обратно, ако той беше постъпил коректно и беше обявил това предварително. За мен думите "Аз нищо не знам ... той като ги е прал, каза, че е разменил само облегалките ..." и т.н., са шемекеруване на дребно. В телефонния разговор призна, че е знаел, че облегалките са разменяни, като това не беше упоменато в обявата. Аз мисля, че е съвсем наясно, че са разменени пластмасите на седалките, закопчалките за колана и е направено така, че лявата да се ползва за дясна, а дясната за лява и това е очевидно даже за неспециалист като мен, а колегата изглежда доста наясно с автомобилите, както личи от постовете му във форума. Също така rabotnika е критичен към некоректните обяви - например в обявата за EOS, където отделя доста време да обясни колко е некоректен продавачът, който твърди, че колата е с "почти всички екстри" - ще сложа един цитат, тъй като мненията са вече в коша и скоро ще изчезнат съвсем:
rabotnika написа:е как така постна нали беше с почти всички екстри или е с почти всички БАЗОВИ екстри????
некоректен си ако е така, :wink пак те приканвам да кажеш кои от изброените по горе екстри има тази кола
айде ще прибавя още една две екстри да видим
темпомат?
автопилот?
ел седалки с лубална функция?
Тази му непримиримост към некоректността беше и една от причините да рискувам да купя седалките от него, макар да не го познавам.

Ето и самата обява за седалките, която също вече е в коша:
Заглавие: Дълбоко RECARO за Голф 3 SOLD!!!

rabotnika написа:RECAROто е в отлично здраве трябва да се изпере задната седалка а предните имат незначителни забележки които са видими от снимките
цената е 350лв
връзка ЛС :arrow
Изображение
Изображение
забележките :arrow
Изображение
Изображение

Поне за мен от снимките не личи да са разменяни седалките. Не е и обявено нищо за разменени "САМО" облегалки.

Ето и част от кореспонденцията, която разменихме с него:
rabotnika написа:utre gi opakovam i ti gi pra6tam ako ti haresat gi pla6ta6 i gi vzima6

myrshavija написа:Само за инфо - през уикенда не съм в града.
Освен протритото по тазпицерията имат ли други забаележки - счупено, проблеми със захващането ... нещо друго?

rabotnika написа:То това не е и протрито зачекнато нещо ли де да знам и аз
От както са в мен нищо не съм им правил и не съм имал никъкви проблеми единственно ги няма пластмасите дето влизат в релсите или има една две не съм сигурен но ти може да си ги свалиш от твоите седалки

Първо твърди, че не е имал никакви проблеми със седалките, което предполага, че ги е ползвал, а после, се оказва, че нямал никаква представа, че са разменяни - според мен трябва да си доста глупав или тотален лаик, за да не забележиш, че механизмът за настройка на седалката по височина е на пасажерската седалка, а на шофьорската го няма.
След като видях, че седалките са разменяни, го попитах по телефона дали ще плати куриера в двете посоки, понеже, според мен, не е редно да се крият "интересни" подробности за продаваната стока. Ако аз бях на негово място и се опитам да продам стока, която има забележки, за които наистина не съм знаел предварително, аз бих платил разноските и в двете посоки, понеже смятам, че купувачът не е длъжен да плаща за незнанието ми. Очевидно случаят не е такъв.

Надявам се, че успешно съм се въздържал от квалификации по адрес на продавача.
Целта на темата ми е да имате едно наум, ако решите да мате нещо общо с него и се опитах да представя всичката информация, с която разполагам максимално обективно.

Ето и снимки на седалките, на които се виждат промените:

Долната част на "пасажерската" седалка:
20130201_120852.jpg

Ръчката за регулиране на височина:
20130201_120919.jpg

"Шофьорската":
20130201_120903.jpg

Калоян Крумов
Автомобил: vw mk2 Candy Blue
Двигател:

Re: Не се доверявайте на rabotnika !

Мнениеот Калоян Крумов » Пет 01 фев 2013 13:39

Това не го прави некоректен. И ти можеш да си ги обърнеш. А за 300 лева този салон е чуден. Нали за толкова го взе или ако имаше как и за 250 и кутия бонбони?

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 01 фев 2013 13:45

Да мога да ги обърна - вероятно би ми отнело около час, най-много два, а на по-опитен от мен вероятно по-малко. Но не ми харесва да ме правят на идиот. Ако беше казал нещо от рода на "Да, обърнати са, забравих да напиша в темата, извинявай!", моята тема нямаше да я има. Или ти ВЯРВАШ, че наистина не е знаел?

Потребителски аватар
Данко
R.I.P Madcap
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: AJM 1999
Контакти:

Мнениеот Данко » Пет 01 фев 2013 13:47

Не защитавам никой но на първата снимка от обявата която си постнал се виждат дупките и на двете седалки.

Калоян Крумов
Автомобил: vw mk2 Candy Blue
Двигател:

Мнениеот Калоян Крумов » Пет 01 фев 2013 13:48

Данко написа:Не защитавам никой но на първата снимка от обявата която си постнал се виждат дупките и на двете седалки.

Ха и аз сега видях!
Мършав, да си гледал бе човек!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 01 фев 2013 13:50

kokobraiz написа:Мършав, да си гледал бе човек!

И какво стана сега - "да си гледал" :eek

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 01 фев 2013 13:50

това за колко пари е купено нещо няма никакво значение, все пак щом и двете страни са си стиснали ръцете, значи са доволни по своемо. Тук, доколкото разбирам, става дума за коректност в отношението.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 01 фев 2013 13:50

kokobraiz написа:
Данко написа:Не защитавам никой но на първата снимка от обявата която си постнал се виждат дупките и на двете седалки.

Ха и аз сега видях!
Мършав, да си гледал бе човек!
Така е - виждат се. Освен това "пасажерската" седалка е протрита точно там, където обикновено се протрива шофьорската. Което ми направи впечатление чак днес, отчитам го като мой пропуск. Е, и? Какво променя това? Изрично попитах дали имат други забележки и отговора можете да прочетете по-горе.
А това "да си гледал" е много тъпо изказване и се надявам, че не са много хората в този форум, които го споделят.

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Пет 01 фев 2013 13:52

И аз видях, че на снимките от обявата си личи - ама чак след като прочетох темата. Хубаво е такива забележки, да се споменават предварително. Иначе става номера "ако мине/ако забележи".

Потребителски аватар
rabotnika
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: AJM++

Мнениеот rabotnika » Пет 01 фев 2013 20:18

аз само мога да кажа че така са били седалките като съм ги купил както ти казах на теб
днес ИЗРИЧНО съм говорил с човека от когото са купени и момчето каза че седалките НЕ СА РАЗМЕНЯНИ а са им разменени ОБЛЕГАЛКИТЕ при сглобяването след прането СЕДАЛКИТЕ СА РАЗТАПИЦИРАНИ ЗА ДА СЕ ИЗПЕРАТ и при събирането е станала грешка сега ще чакам да видя дали ще си ги получа в състоянието в което ги изпратих само да има и чекнато по тях....
и от каде на къде аз да ти плащам ЕКОНТа в двете посоки???? това че ти искаш да ти ги подаря е друг въпрос ако искаш да ти ги изпратя и да ти дам 300лв а?
във форума има доста хора с които съм търгувал нека някой каже дали е бил измамен по някакъв начин и не е получил стоката си както сме се разбрали предварително

Потребителски аватар
Apokaliptiko
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1998 AFN

Мнениеот Apokaliptiko » Пет 01 фев 2013 21:39

Извини ме колега Мършавият, искам да те питам само един въпрос. Като си купуваш яйца гледаш ли ги дали има някое счупено в кората или кутията в, която ги купуваш или не? Надявам се да си отговориш сам на въпроса. :aaaaa

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 01 фев 2013 21:56

rabotnika написа:... ако искаш да ти ги изпратя и да ти дам 300лв а?
Банкова сметка ли да ти дам или ще ми ги пратиш с пощенски запис?

Потребителски аватар
rabotnika
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: AJM++

Мнениеот rabotnika » Пет 01 фев 2013 22:00

myrshavija написа:
rabotnika написа:... ако искаш да ти ги изпратя и да ти дам 300лв а?
Банкова сметка ли да ти дам или ще ми ги пратиш с пощенски запис?

не си ми интересен.....

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пет 01 фев 2013 22:04

за да не викам наталия симеонова
:lock

Върни се в “ОФФ-Топик - други”