Autopilot написа:Раздел ПРОДАВА/КУПУВА - Допълнение към основните правила на форума:
16. Целта на обявите не е електронна търговия, а взаимопомощ. Обяви от търговци – физически или юридически лица, се публикуват в разделите за Платени обяви на форума след предварително съгласуване с администраторите на форума.
Винаги съм предпочитал да купя нещо от форума, отколкото от автоморга, най-вече заради доверието, че тук сме се събрали за да си помагаме, а не за да шемекеруваме на дребно. Наясно съм, че сам нося отговорност за действията си и че пазаруването в интернет е рисковано по подразбиране, а форумът не е панацея, която ни избавя от този риск. Няма да използвам квалификации, а ще оставя на вас дали да се съобразите със съвета ми от заглавието или не.
От известно време се оглвждам за Рекаро салон за голфа на жена ми, но ме възпираха цените от 500лв и нагоре за хубав салон. Салонът от обявата на rabotnika memberlist.php?mode=viewprofile&u=106540 ми се стори приличен, споразумяхме се за цената и днес, когато го получих, с разочарование установих, че лявата и дясна предни седалки са разменяни. Това не би ме възпряло да платя исканата от него цена и, ако искам, да си ги разменя обратно, ако той беше постъпил коректно и беше обявил това предварително. За мен думите "Аз нищо не знам ... той като ги е прал, каза, че е разменил само облегалките ..." и т.н., са шемекеруване на дребно. В телефонния разговор призна, че е знаел, че облегалките са разменяни, като това не беше упоменато в обявата. Аз мисля, че е съвсем наясно, че са разменени пластмасите на седалките, закопчалките за колана и е направено така, че лявата да се ползва за дясна, а дясната за лява и това е очевидно даже за неспециалист като мен, а колегата изглежда доста наясно с автомобилите, както личи от постовете му във форума. Също така rabotnika е критичен към некоректните обяви - например в обявата за EOS, където отделя доста време да обясни колко е некоректен продавачът, който твърди, че колата е с "почти всички екстри" - ще сложа един цитат, тъй като мненията са вече в коша и скоро ще изчезнат съвсем:
Тази му непримиримост към некоректността беше и една от причините да рискувам да купя седалките от него, макар да не го познавам.rabotnika написа:е как така постна нали беше с почти всички екстри или е с почти всички БАЗОВИ екстри????
некоректен си ако е така,пак те приканвам да кажеш кои от изброените по горе екстри има тази кола
айде ще прибавя още една две екстри да видим
темпомат?
автопилот?
ел седалки с лубална функция?
Ето и самата обява за седалките, която също вече е в коша:
Заглавие: Дълбоко RECARO за Голф 3 SOLD!!!
rabotnika написа:RECAROто е в отлично здраве трябва да се изпере задната седалка а предните имат незначителни забележки които са видими от снимките
цената е 350лв
връзка ЛС![]()
забележките![]()
Поне за мен от снимките не личи да са разменяни седалките. Не е и обявено нищо за разменени "САМО" облегалки.
Ето и част от кореспонденцията, която разменихме с него:
rabotnika написа:utre gi opakovam i ti gi pra6tam ako ti haresat gi pla6ta6 i gi vzima6
myrshavija написа:Само за инфо - през уикенда не съм в града.
Освен протритото по тазпицерията имат ли други забаележки - счупено, проблеми със захващането ... нещо друго?
rabotnika написа:То това не е и протрито зачекнато нещо ли де да знам и аз
От както са в мен нищо не съм им правил и не съм имал никъкви проблеми единственно ги няма пластмасите дето влизат в релсите или има една две не съм сигурен но ти може да си ги свалиш от твоите седалки
Първо твърди, че не е имал никакви проблеми със седалките, което предполага, че ги е ползвал, а после, се оказва, че нямал никаква представа, че са разменяни - според мен трябва да си доста глупав или тотален лаик, за да не забележиш, че механизмът за настройка на седалката по височина е на пасажерската седалка, а на шофьорската го няма.
След като видях, че седалките са разменяни, го попитах по телефона дали ще плати куриера в двете посоки, понеже, според мен, не е редно да се крият "интересни" подробности за продаваната стока. Ако аз бях на негово място и се опитам да продам стока, която има забележки, за които наистина не съм знаел предварително, аз бих платил разноските и в двете посоки, понеже смятам, че купувачът не е длъжен да плаща за незнанието ми. Очевидно случаят не е такъв.
Надявам се, че успешно съм се въздържал от квалификации по адрес на продавача.
Целта на темата ми е да имате едно наум, ако решите да мате нещо общо с него и се опитах да представя всичката информация, с която разполагам максимално обективно.
Ето и снимки на седалките, на които се виждат промените:
Долната част на "пасажерската" седалка:
Ръчката за регулиране на височина:
"Шофьорската":