Как полицията следи за реда и защитава спокойствието ни?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Как полицията следи за реда и защитава спокойствието ни?

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 19 апр 2013 23:30

radi_nrj написа:Освен това не всеки знае наизуст телефона на местното районно за да се обърне директно към тях. Пък ако питаш мен не е и правилно да се звъни директно в районното защото нямат никаква отчетност за подадените по телефон сигнали!

Значи тук е момента, Руми го е споменала в първото мнение да помислим и за Задълженията на гражданина, не само за правата!
Мисля че всеки за собственото си спокойствие трябва да има записан номер на РУП по местоживеене, техните телефони в дежурните стаи също записват всичките разговори, има и отделен дневник за получени сигнали който се попълва освен бюлетина!
Оставете го това 112 малко на мира, че от гражданско самосъзнание изкривено или не 2011 година декември месец по време на мое дежурство почина колега също на работа, в 4,50 сутринта 112 два пъти даваше заето, свързах се от третия път, на районното звънах по градската им линия, патрула дойде за под 5 минути.
Така че освен с дискутиране по форуми и блогове е хубаво човек да мине и да се поинтересува за телефони, квартален, болници наблизо дежурни и т.н.т
За алармите, сигурно ми предстои скоро местене в столицата, та не знам как ще се реагира, сега като преспивам от време на време и се включи някоя аларма, ставам гледам да не е моята, псувам и лягам - няма друг начин за действие!

Потребителски аватар
vasil_vk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasil_vk » Съб 20 апр 2013 1:56

Радвам се че все още има хора като теб, хора който обичат родината си и искат нещата да се случват както трябва. Ако сме повече такива хора нещата може би щяха да са различни.
Прочетох всички мнения и ми стана кофти. Не за друго ами защото все пак полицаите има какво да направят ако искат или поне ако Главния дежурен реши да си свърши работата както трябва.
Съгласно наредбата на Столична Община след 22 ч. високия шум пречещ на гражданите е наказуем. Още повече, че служителите на реда имат право освен предупредителен протокол за нарушаване на нощната тишина имат право и да съставят АКТ на собственика по закона за МВР или по наредбата на Общината. Ако не го установят на момента собственика на автомобила имат право на базата на посещението на място и след като си напишат докладна за случая ( за подадения от теб сигнал ) на следващия ден да му се изпрати призовка и в Районното да му напишат акт.
Не съм съгласен, че не са могли да направят нищо. В КАТ има дежурен паяк който е на разположение на МВР но както е станало Дежурния не му се е занимавало да пише после докладни защо е ползвал паяка.
Също така МВР имат тел. на собственика в тяхната база данни - всеки гражданин като си сменя личната карта пише тел. за връзка. Ако не е актуален тел. на собственика МВР има достъп до Операторите и винаги може да разбере тел. който иска.
В крайна сметка нищо не се случва защото редовия полицай не иска да ядосва неговия началник и да иска да се разпорежда за неща за който ще трябва да пише 1 кофа мастило и затова гражданите страдаме от това безхаберие. Жалко но е факт

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 20 апр 2013 11:48

Колежке, евала за правилнито мислене! Хубаво си направила, че си се обадила на полицията. Все пак, и те трябва да си вършат работата. Сега, че не искат и не дават зор това е друг проблем, който ние жителите едва ли можем да решим! Прочетох цялата тема, и лично на мен не ми харесва решението с мятане на павета по прозорците, защото това не е нормално в двайсти век, а е нормално за каменната ера, когато Флинсоун е карал кола. Ако искаме да има развитие, трябва да сме като колежката цивилизовани! И да си търсим правата!
Аз лично при такава ситуация, търся собственика. Вярно може да е навсякъде но за 10 мин, ще провериш всички съседи, в радиус от 400м. поне до там стига звука на алармата, и хората са будни! И като намериш собственика, му казваш, за проблема! Сега вярно всеки си има виждане но това е моето и не го налагам!
Така на един комшия в провинцията (както я наричат всички в големите градове) му свири алармата на "ВОЛГАТА" ама здраво свирене (Чак му завидях, такова свирене за кола която не се кара 2 седмици)
И след 20мин. търпях и слязох да го събудя, човека има НОВА ДОГРАМА, и не е чул! Помолих го да спре алармата, че не се спи, поне ние с дървени такива не можем да спим! Да вярно в големите градове, не си познаваш комшиите но трябва някакво решение, иначе и аз мога да му метна едно бурканче, с подлучени чушки на прозореца и да си легна спокоен, макар алармата да врЯска здраво! Бъдете ЧОВЕЦИ, защото хора колкото искаш!

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 20 апр 2013 21:48

my heart iS iCe написа: Бъдете ЧОВЕЦИ, защото хора колкото искаш!
    Поне за това си прав icon_idea
    Хората са много но ЧОВЕЦИТЕ все повече намаляват :banghead

Потребителски аватар
    МЗМА
    Автомобил: IFA-mobile DDR
    Двигател: 353W Baujahr-1971

Мнениеот МЗМА » Съб 20 апр 2013 22:55

В блока има семейство англета,които си паркираха Фиата по доста калпав начин,така че сутрин ставаше пазар докато всички успеят да излязат,качих се при тях една вечер и обясних най-цивилизовано на английски,нищо че английският ми е малко в стил Христо Стоичков :mrgreen ,човекът разбра и повече проблеми не е имало.Намерете човека и се разберете цивилизовано,с полиция работа да си нямаш,а от пускане на жалби ефект също няма...

StrEagle
    Автомобил: Polo 6C
    Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Вто 23 апр 2013 15:40

Преди около 10г сензора за движение на алармата на космича отказа една вечер, и културно звъннаха на предната врата, нашите отварят и гледат полицай - така и така, алармата пищи, съседи се обадили - баща ми слезе, изключи алармата и на следващия ден я закара да я оправят. Явно зависи от кварталния, и колко са изрядни документите на колата..

Потребителски аватар
    Barboukov
    Автомобил:
    Двигател:
    Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 23 апр 2013 16:04

Съгласен съм, че това е много смущаващо, но за съжаление полицията няма да направи нищо. Не защото не може, а защото сме в България и никой няма да има финансова полза ако предприеме нещо в случая. Единствено паяк-а.

Зимата ми се беше случило нещо, което така и не мога да проумея до ден днешен. Ама нали става въпрос за едни 40 лв да влязат в общината... Спрял съм на място, на което е забранено и там паяка минава редовно. Имах работа за 5 мин и спрях с нагласата ако дойдат да си платя глобичката от 20 лв и да си тръгна. Колата е оставена запалена (навън е -10 и искам да ми е топло)! Заключени са вратите с резервния ключ. Нямаше ме 7 мин и като се връщам - :eek няма кола. Един бакшиш ми вика, че паяка преди 2 мин е тръгнал с нея. Отивам на паркинга, колата е разтоварена и още работи... Питах ги след като виждат, че мотора е запален защо не изчакаха да ми вземат 20-те лева? Отговора си беше директен - 40 за репатриране...

В твоя случая Руми единствено паяк ти е спасението, при условие че не искаш сама да деактивираш алармата. Като за начало сложи на стъклото бележка, че алармата е работила 24 часа и ако се случи отново сама ще решиш проблема. И дано наистина не се случва повече, защото е истински ад...

Помощ от полицията да не се очаква в такава ситуация.

just1
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот just1 » Вто 23 апр 2013 16:19

хахахах чета доста безумни коментари и се чудя и се мая..... Отивам аз на гости в друг квартал и си включвам алармата и какво става ? минава някой пияница и ми удря колата и тя започва да пищи на умиране и решила някоя лелка,че неможе да спи и ми чупи стаклото ?!?!?!?! айде стига бе ще си тръгна от гостито на 30 минути път с такси или пеша да си угася алармата щото някой ми е ударил колата ? Закакво ми е тогава алармата ? Руми отговори ми закакво ми е ? Нали се сещаш,че акумулатора не е вечен и ще спре да пищи дали днес или утре.Ако на теб ти се случи това ми е чудно какво ще направиш? Представям си лятото като те сабудят резачки и хора от ЕКО-то сигурно подлудяваш 112...

Потребителски аватар
    Kuncavia
    A.C.A.B.
    Автомобил: Golf MK1 Cabrio
    Двигател: 1600 cc
    Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Сря 24 апр 2013 13:24

:offtopic

Преди 3-4 години само ПВЦ дограмата ме спаси. Едно семейство беше отишло на море без своя Мерцедес от седемдесет и някоя си година. Като му се запали алармата 7 шибани дни не спря да пищи. Какъв беше този акумулатор нз. Кво ли не го мислихме тогава, така и нямаше решение. Включително мислехме да я преместим да пищи на някой друг :mhihi Според мен трябва да забранят със закон (като минаваш технически да ти проверяват алармата) такива аларми. Първо, че се палят от вятъра, второ, че някои от тях не млъкват. Тази беше от принципа на детските пистолетчетата, където използва 5-6 звука, бях ги научил наизуст :bishop

azrod
    Автомобил: Passat B3 Variant
    Двигател: 1.8mi AAM 1993
    Контакти:

Мнениеот azrod » Сря 24 апр 2013 13:52

just1 написа:хахахах чета доста безумни коментари и се чудя и се мая..... Отивам аз на гости в друг квартал и си включвам алармата и какво става ? минава някой пияница и ми удря колата и тя започва да пищи на умиране и решила някоя лелка,че неможе да спи и ми чупи стаклото ?!?!?!?! айде стига бе ще си тръгна от гостито на 30 минути път с такси или пеша да си угася алармата щото някой ми е ударил колата ? Закакво ми е тогава алармата ? Руми отговори ми закакво ми е ? Нали се сещаш,че акумулатора не е вечен и ще спре да пищи дали днес или утре.Ако на теб ти се случи това ми е чудно какво ще направиш? Представям си лятото като те сабудят резачки и хора от ЕКО-то сигурно подлудяваш 112...

Аз мога да ти отговоря вместо Руми - алармата е за да не може друг човек да влезе и/или да запали колата ти и да си тръгне без оторизация.
    Само че това е доооооста остаряла технология. Повечето джамбази имат доста техники да накарат алармите "да мълчат" дори и след това да ти запалят колата независимо със/без имобилайзер. Повярвай ми, някой ако реши да ти открадне талигата, алармата ще му е най-малкия проблем! Ще спре може би само наркоманчето от съседния квартал да ти гепи радиото за да си купи дрога!
    Или какво очакваш ти - аларамата ти да пищи безнаказано докато ти някъде си пиеш питиетата и на другия ден да си спинкаш сладко до обяд, а хората които стават в 5 часа за работа да ходя като сомнамбули?! Всички си знаете правата, ама задълженията май не са ви любими!

П.П.: Тук в Пловдив преди години бяха подходили доста кардинално по проблема с алармите - дупка с винтоверт и вътре изпръскани два флакона пяна за дограма, да ви кажа и в Белканто не я искаха даже тази "кола" :) Не подкрепям саморазправата с чупене на стъкла или повреждане по някакъв начин на движимата собственост! Предпочитам ония от райнното да се размърдат малко, стига им се е плащал нощния сън, опа труд исках да кажа :11

Потребителски аватар
    parno
    Автомобил:
    Двигател:
    Контакти:

Мнениеот parno » Сря 24 апр 2013 14:15

тесни бургаски улички в гъсто населен квартал...
    "тунингован" голф с НЕбургаска регистрация цвили всичките 8 полифонични мелодий цяла вечер ,ВСЯКА вечер ,неконтролируемо!
    собственика ръбато анаболно биче което ме съмнява да не е запознат с проблема..
    полицията и обществен ред не помагат - лично на мен не ми пречи щото спира зад завоя
    но от комшии знам ,че са им звъняли...
    какво предлагате форумни защитници на правдата?
    не става дума да пищи когато мине ремус,или някой я бута и рита (това й е работата на алармата) а за неконтролируемо пищене - ако не всяка то през нощ!

Потребителски аватар
    Stivi
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 24 апр 2013 16:05

Е в този случай първо се поставя бележка с подходящ текст изразяващ недоволството на живущите и с намек за евентуални последствия ако тормоза продължи,ако продължи.....тук вече всичко е въпрос на въображение :mhihi

Потребителски аватар
    nurv
    Автомобил: Audi A6
    Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Сря 24 апр 2013 16:18

vasil_vk написа:Също така МВР имат тел. на собственика в тяхната база данни - всеки гражданин като си сменя личната карта пише тел. за връзка. Ако не е актуален тел. на собственика МВР има достъп до Операторите и винаги може да разбере тел. който иска.
    В крайна сметка нищо не се случва защото редовия полицай не иска да ядосва неговия началник и да иска да се разпорежда за неща за който ще трябва да пише 1 кофа мастило и затова гражданите страдаме от това безхаберие. Жалко но е факт

За да е точно трябваше да споменеш, че това редови полицай не може да го направи. Трябва прокурорска заповед. И дали нищо не се случва можем само да гадаем.

Потребителски аватар
    fill
    Автомобил:
    Двигател:
    Контакти:

Мнениеот fill » Чет 25 апр 2013 9:37

Примерна бележка под чистачките :mhihi

Скоро и при мене една кола се пускаше алармата постоянно в продължение на 3 нощи. Оставих културна бележка на чистачките и човека си оправи алармата.

По закон глобата е 200 лв, ама работата е тегава.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”