Проблем със съседи.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
МЗМА
Автомобил: IFA-mobile DDR
Двигател: 353W Baujahr-1971

Проблем със съседи.

Мнениеот МЗМА » Нед 28 юли 2013 0:14

Привет,драги колеги.Живея в панелен блок,в който почти не останаха "кореняк жители" (имам предвид хора от онова време,когато всички се познавахме,кой имал къща на мястото на блока,кой взел апартамента от ведомството),повечето от хората,които виждам дори не познавам,а ние сме в този блок от 1969.На скоро се появи теч в тоалетната,който не е от нас.Свалихме капаците и се оказва,че е от съседката на горния етаж,но тя е категорично убедена,че не е от нея,вече не отваря вратата,не иска и да говори с нас и ние няма как да отстраним проблема,който си е сериезон,тъй като течът прави мазало.Как да постъпя,защото ако не успеем да влезем у тях и да го оправим от тях трябва да разбиваме една стена и после всичко да градим на ново.Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?

Поздрави

Потребителски аватар
wemadeyou
Автомобил: Vw Golf 3 1HX
Двигател: 2.9 VR6 Syncro 190hp

Re: Проблем със съседи.

Мнениеот wemadeyou » Нед 28 юли 2013 1:22

застраховка ако имате няма какво да те притеснява . Ако пък нямате направете със задна дата макар това за означава почерпка за застрахователя :)

Потребителски аватар
tishogevreka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tishogevreka » Нед 28 юли 2013 1:54

Говориш с домоуправителя и свиквате общо събрание и решавате :dummy

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Нед 28 юли 2013 2:21

Ако съседката е достатъчно упорита нищо не можеш да направиш освен да я усъдиш.

Потребителски аватар
lubo007
Автомобил: GOLF 5 TDI
Двигател: BKC

Мнениеот lubo007 » Нед 28 юли 2013 7:58

ще ти кажа един гаден номер, с който ще я убедиш според мен: запуши тръбата, за да не идва вода от горе към теб! Т.Е. от теб на доло ще слиза, но не и от горните етажи под теб. Резултат: твоята саседка се пада долен етаж от затапения тръбопровод, и познай как ще и прелее тоалетната и всички останали мивки от боклуците на всички над нея :mrgreen
имахме такъв случай в нашата махала, но не по нечия вина а просто беше се запушила тръба, целия I-ви етаж подгизна.
УСПЕХ

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Нед 28 юли 2013 9:39

lubo007 написа:ще ти кажа един гаден номер, с който ще я убедиш според мен: запуши тръбата, за да не идва вода от горе към теб! Т.Е. от теб на доло ще слиза, но не и от горните етажи под теб. Резултат: твоята саседка се пада долен етаж от затапения тръбопровод, и познай как ще и прелее тоалетната и всички останали мивки от боклуците на всички над нея :mrgreen
имахме такъв случай в нашата махала, но не по нечия вина а просто беше се запушила тръба, целия I-ви етаж подгизна.
УСПЕХ

И ние сме имали подобен случай но в това предложение има и кофти момент -тогава тя може да го осъди за умишлена вреда.По новия закон всички общи части на входа в това число предполагам влиза и ВиК,се поддържат със средства събрани от всички.Ако някой откаже да даде или възпрепятства по някакъв начин може да бъде даден под съд и даже изгонен от апартамента.Свиква се събрание на входа задължително с нейно участие и и се разясняват евентуалните мерки.Ако откаже започвате поетапно.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 28 юли 2013 9:42

може и да не е с нейно участие. протокола с решенията от общото събрание се залепва на вратата й при наличие на свидетели и се счита за връчен. ако това ви се струва недостатъчно или несигурно-отделете пари за една нотариална покана да се съобрази с решенията на общото събрание-тогава вече няма мърдане. самата покана не е доказателство в съд, но е доказателство за това, че е уведомена.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Нед 28 юли 2013 9:51

Аз моите комшии като съм ги уведомик и какво? Пак не са си оправили банята и така 10 години.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 28 юли 2013 10:09

вече имаш повод да съдиш.
това е в общи линии идеята на уведомлението.
а ако на тебе не ти се занимава да съдиш-твой остава проблема...

Потребителски аватар
R.o.s.e.n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот R.o.s.e.n » Пон 29 юли 2013 10:55

Мисля, че трябва да говориш с домоуправителя и той да се заеме с разговорите с тази необщителна съседка. По друг начин май не можеш да я накараш да свърши нещо.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пон 29 юли 2013 11:00

Съдиш ги и съдът постановява парична санкция, те я плащат. Оправяш си тавана те обаче пак не са си оправили пода и след 1 месец тавана пак ти се рони. Параграф 22.

Последна промяна от radi_nrj на Пон 29 юли 2013 12:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пон 29 юли 2013 11:41

аз имах подобен проблем преди 7-8 години. Течеше щранга на съседа над мен (аз съм предпоследен етаж) , не можахме да се разберем, развали ми всичко което бях ремонтирал гадния теч... След като месец се криеше от мен без да знам защо го прави един ден извиках водопроводчик, спрях централно водата на блока, отрязах щранга и го затапих да не ходи вода нагоре. Спря да ми тече... съседа сам ме потърси с предложение, че било крайно време да си оправи теча и за два дни му пуснах водата нагоре... Не знам дали обаче при теб е така, защото ако щях да прецакам повече хора по веригата не бих го направил точно така...

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Пон 29 юли 2013 11:55

аз , само изкам да вметна че, съгласно закона за етажна собственост всички са длъжни да плащат за подръжка на зградата!но както в повечето случаи ние живеем в България и тук закони - не с е изпълняват . дори да я осъдиш, пак нищо ше каже че , няма пари и ще ти изплаща разходите 10 години, е няма такава държава!

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Сря 31 юли 2013 23:17

lubo007 написа:ще ти кажа един гаден номер, с който ще я убедиш според мен: запуши тръбата, за да не идва вода от горе към теб! :mrgreen
УСПЕХ

Не го прави!Като прелее при нея и всичко ще се изсипе на тавана ти.Ще се наводниш с фекална вода.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”