k_garchev написа:Я да каже някой как се опушва?Аз първо я минавам на пара и след това я опушвам!Като след опушването я намазвам с подправки и на тавана!Така правя и свинска плешка,като тя стои 24часа в сол и след това няколко часа във вода!
Ухааа,веднага казвам...изпробвано!!!
Нарязваш сланинката на квадрати,нареждаш в каче.
ПриготвяШ марина(саламура) от ВРЯЛА вода,сол черен пипер карамфил дафинов лист и скилидки чесън.Заливаш сланинката с ИЗСТИНАЛАТА марина(саламура)оставяш така две седмици като обръщаш от време на време парчетата.
След това вадиш парчетата измиваш ги оставяш ги на проветриво място за два три-дни,завръзваш по едно канапче на всяко,и опушваш.
Аз специялно опушвам в една стара каца на двора,в която паля орехови черупки.
опушвам до светло златисто...кожичката става крехка вкусът невероятен.
След опушването,още топла я натриваш с червен пипер.