Това е доста труден въпрос според мене и няма правилен и грешен отговор. Всеки трябва да си зададе въпроса и да си отговори според собстенните принципи, разбирания, мироглед и най-вече социялна ситуация. Има хора (макар и не много) които правят много пари и в България, карат луксозни автомобили живеят в луксозни жилища и на тях не мисля, че им трябва да емигрират където и да било. (Много ми харесаха SL-a и ТТ-то от снимките в галерийте). Тука отговора беше доста лесен. По трудният въпрос е след като се преместиш в друга страна и видиш кое как е и остановиш, че не е точно като по Холивудските филми, тогава какво? Някой пробват да се внедряват в "системата" и да учат езика и да работят каквото могат. Други си стягат куфарите и поемат на обратно. Отново да подчертая, че и двамата могат да са прави за себе си. Зависи на какво си заложил за твоят успех в чуждата страна и какво си оставил в България.
На мене лично ми е много гот когато съм си в България, просто се чувствам "в къщи". Разбира се, че виждам и простотията и мизерията, но гледам с други очи на тези неща и се опитвам да разбирам защо нещата са такива и какво да се направи за да се преодолеят тези проблеми. От нищо не се оплаквам за живота ми в чужбина, просто определено ми е по гот когато съм си в България. Познавам мнозина други за които съвсем не е така и даже ми се присмиват когато им кажа това. Казват ми: "Ходи поживей там за по дълго време, пробвай да поработиш там, да те обрули едно хубаво ежедневието и пак ще си говориме" ... и може и да са прави кой знае ... Аз само знам че въпреки, че сега имам възможност да водя един "средностатистичен" живот без да лишавам себе си или семейството ми от нещо което ни е нужно, най-хубавите спомени от моя живот си остават от България.
Така че дами и господа правете си сметката и както е казал Човекът: "Ако не цените това което имате, имайте това което цените" но се опреквайте един друг на тази тема защото не се знае кой с какво и за какво се бори.