ESD на дъно.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
black`
Автомобил:
Двигател:

ESD на дъно.

Мнениеот black` » Сря 07 мар 2007 15:37

И аз в отбора на изгорелите. :lol: Оправя ли се дъно от от статично разреждане. :) :lol: Щото по пистите няма много дъги обаче ме съмнява, че е изгорял някой от мостовете. :lol: 8)

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Re: ESD на дъно.

Мнениеот kossel » Сря 07 мар 2007 15:43

black` написа:И аз в отбора на изгорелите. :lol: Оправя ли се дъно от от статично разреждане. :) :lol: Щото по пистите няма много дъги обаче ме съмнява, че е изгорял някой от мостовете. :lol: 8)

Ako не е в гаранция ..по - добре ново, 50 долара че и по малко

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 07 мар 2007 15:48

То е в гаранция ама едва ли ще ми я покрият. Треснах го през видеокартата и монитора на висящ монтаж. :twisted: Не че ще го оправям ами питам преди да го разкостя за части. :lol:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 07 мар 2007 15:48

Обикновенно им горят чиповете защото са предназначени да работят на ниски напрежения и с много мижитурен ток (както предполагам знаеш при CMOS технологията се използва само напрежение за да се превключи логическото ниво от 1 в 0 или обратно а не както при TTL и ток).Та мисълта ми е че при статично разреждане в 99% от слуяаите дъното не оцелява защото там напрежението е доста голямо независимо от това че тока е много дребен.
Какво е дъното (имам един шкаф с разни неработещи по една или друга причина дето така си седят и може да измислим нещо).

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 07 мар 2007 15:58

Треснало е северния мост през AGP-то. Инчае дъното е Асус некъв стар модел P4P800S-X а моста е i848 RG82848P. Обаче е ball flip или квото е там и няма да стане нищо, а като гледам и сокета му се е издул за 2 месеца работа. :shock Знам си аз че на висящ монтаж проби не стават ама нали има терикати без пари искат пък и проба. :( Който го иска за проби или части подарявам. :!: :lol: 8)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”