КОРУПЦИЯ!!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 22 авг 2007 13:47

Смешна случка когато карах навремето Шкода 120L - Беше зимата и доста студено, колата нещеше да запали, акомулатора падна и стартера неможеше да завърти при което я пускам по инерция да засиля. От нас надолу се излиза на главната улица така че нямам друг вариянт - пускам я колата и излизам на главната улица при което тя пак нещеше да запали и спря. Точно в този момент се появи един полицай с патрулката и ми вика "Какво правиш тук, я изчезвай веднага" а аз му викам - така като ме гледаш могали да изчезна, ела ме бутни да запаля и се махам от тук mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Сря 22 авг 2007 14:04

dlug написа:Добре де...някой път се замислям-всички сме против корупцията ама като ни спрат в нарушение вместо 50 лв. и 5 точки всеки предпочита да даде 10 лв и да бега...и май в някои случаи е добре а???

Taзи ти констатация буди в мен силен гняв, който не мога да изразя "клавиатурно". Ами така ще, докато онези с фуражките седят на пътя не да регулират и подпомагат движението, ами с идеята да вземат някой лев от "нарушителите". Примери - всеки ден навсякъде. И ако няма "нарушение", ще го измислим - няма проблем. В повече от 50% от случаите, в които са ме спирали, са се чудили с какво да се заядат, и съответно не са намирали. Спирали са ме за реално нарушение - писали са ми акт. И много пъти - с измислени нарушения, след които следва дежурния въпрос "ми к'фо ша прайм ся?". И - отговори ми на следния въпрос - как да не му дам, след като първо трябва да вися 3 дена на опашки в кат - първия да ми удължат акта, втория да ми издадат постановлението, да си го платя и да си взема талона (тук отиде цял ден), и трети - да си подам жалбата за съда; второ - да загубя поне ден да си оформя жалбата, че и да ида поне два пъти до съда (един за заседанието и втори за решението) - че така затривам поне ЦЯЛА работна седмица. Е, извинявай, ама предпочитам да му дам 10 лева и да забравя за случая - нормално е да гоня собствените си задачи. Моя работа ли е да се боря САМ със система, за която и малките деца знаят, че е корумпирана на поне 80%? Цялата организация е такава, че корупцията бива сериозно поощрявана - не знам дали умишлено, поради некадърност, или и двете.

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Сря 22 авг 2007 14:18

С един приятел си констатирахме, че когато те спре полицай да те глобява
Първо пише в акта датата, ако му кихнеш спира - акта остава цял с дата.
Втория който спре му измисля нарушение и ако той си плати акта все още е неупотребен (дето се вика с диагноза).
Третия който спре му пише данните и не му прощава .
И като се замислиш е напълно логично да го направи така - отчита актове и прибира и за себе си .

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Сря 22 авг 2007 15:32

zmej написа:
Taзи ти констатация буди в мен силен гняв, който не мога да изразя "клавиатурно".....

Виж...не ме разбирай грешно, аз също съм против корупцията, но както повечето (да не кажа всички) и както и ти също предпочитаме да дадем някой лев за да си спестим по-солидно наказание и сума нерви които няма как да се изразят (всеки си знае какво му струва). Така е като ни е шибана цялата система (и умишлено и поради некадърност). Тази констатация е през сълзи, но при положение че ние подкрепяме въпросната шибана система, защо при споменатия горен случай трябва да се вика "корупцияяяя"-има я-да, но въпреки че сме най-губещата страна все пак има мижав избор...никой не ми е бръкнал в джоба насила да ми вземе парите.
P.S. Не съм с най-дългия шофьорски стаж тук но за 13 години само веднъж са ме спирали за измислено нарушение и ме пуснаха след 2 мин.без последствия (а карам по цял ден, това ми е работата) Разбира се са ме спирали доста пъти по друг повод :oops: :oops:

Потребителски аватар
Masserati
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Masserati » Сря 22 авг 2007 15:37

Хора ако няма корупция няма да има и шофери,щото сички ще бъдеме в Кат да си плащаме актовете

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Сря 22 авг 2007 16:17

Ако изборът ти е между 2 варианта:
1. Да дадеш 20лв
2. Да ти спрат колата от движение (за глупост при това), и да се чудиш как да се оправиш, да загубиш най-малко 1 ден в КАТ после докато пак я пуснеш в движение и т.н.

То просто нямаш избор. :-)

Същото е в много (повечето) други случаи.

Потребителски аватар
G-force
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот G-force » Сря 22 авг 2007 22:24

Ludia написа:
Pavcho2 написа::офф а на теб колега G-force защо на аватара само левият ти габарит работи ? :D

щото е паркинг светлина :!:

Всичко си работи, а на снимката нищо не е пуснато, а просто си отразява светлина :wink:
А като стана дума ще обясните ли как се пуска точно паркинг светлината?

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Сря 22 авг 2007 22:31

Като оставиш съответния мигач включен и угасиш двигателя. :-)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”