dlug написа:Добре де...някой път се замислям-всички сме против корупцията ама като ни спрат в нарушение вместо 50 лв. и 5 точки всеки предпочита да даде 10 лв и да бега...и май в някои случаи е добре а???
Taзи ти констатация буди в мен силен гняв, който не мога да изразя "клавиатурно". Ами така ще, докато онези с фуражките седят на пътя не да регулират и подпомагат движението, ами с идеята да вземат някой лев от "нарушителите". Примери - всеки ден навсякъде. И ако няма "нарушение", ще го измислим - няма проблем. В повече от 50% от случаите, в които са ме спирали, са се чудили с какво да се заядат, и съответно не са намирали. Спирали са ме за реално нарушение - писали са ми акт. И много пъти - с измислени нарушения, след които следва дежурния въпрос "ми к'фо ша прайм ся?". И - отговори ми на следния въпрос - как да не му дам, след като първо трябва да вися 3 дена на опашки в кат - първия да ми удължат акта, втория да ми издадат постановлението, да си го платя и да си взема талона (тук отиде цял ден), и трети - да си подам жалбата за съда; второ - да загубя поне ден да си оформя жалбата, че и да ида поне два пъти до съда (един за заседанието и втори за решението) - че така затривам поне ЦЯЛА работна седмица. Е, извинявай, ама предпочитам да му дам 10 лева и да забравя за случая - нормално е да гоня собствените си задачи. Моя работа ли е да се боря САМ със система, за която и малките деца знаят, че е корумпирана на поне 80%? Цялата организация е такава, че корупцията бива сериозно поощрявана - не знам дали умишлено, поради некадърност, или и двете.