ОГРОМНА МОЛБА !!!!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Чет 08 ное 2007 11:27

Geleto написа:
Geleto написа:От къде е тая лебедка?!

Прочетох в една друга тема, че ще вземеш УАЗ :wink: Тая лебедка от УАЗ ли е?
Не за него е иначе май е от Discovery.След това беше на един причтел на джипа ,но той я удари в дръвче и ето до къде се стигна :wink: :wink: :wink:

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Чет 08 ное 2007 11:31

Абе сетих се за един приятел, който работеше към военните в някакво АРЗ в Божурище или Сливница! Довечера ще му звъня в къщи щото му нямам гсм.

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Чет 08 ное 2007 11:36

Geleto написа:Абе сетих се за един приятел, който работеше към военните в някакво АРЗ в Божурище или Сливница! Довечера ще му звъня в къщи щото му нямам гсм.
Незнам дали ще помогне ,но ще съм ти задължен ако все пак опиташ :wink: :wink: :wink:

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Чет 08 ное 2007 11:41

Той разпродавше останалото от военните преди няколко години. Например ВЕФ за 60ст., Лада за 100лв. :D Може да има нещо предвид. Сега доколкото знам са поддръжка на веонна автобаза

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Чет 08 ное 2007 11:44

Geleto написа:Той разпродавше останалото от военните преди няколко години. Например ВЕФ за 60ст., Лада за 100лв. :D Може да има нещо предвид. Сега доколкото знам са поддръжка на веонна автобаза

Благодаря ти предварително братче

Lyubaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lyubaka » Чет 08 ное 2007 14:48

С риск въпросът ми да прозвучи глупаво, да питам-няма ли да е по-лесно да се направи от две части-основа и зъбно "колело" и после то да се захване към основата с болтове и (ако се налага) и заварки?
Щото така както е цяло ми се струва, че е сложен детайл и предполагам, че цената ще е доста висока, а ако е от два по-прости детайла може да е по-евтино. И освен това не може ли да се опрости нещо леко?
И още нещо-няма ли по лебедката щампа на производител-евентуално да го намериш като резервна част?

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Чет 08 ное 2007 19:01

Lyubaka написа:С риск въпросът ми да прозвучи глупаво, да питам-няма ли да е по-лесно да се направи от две части-основа и зъбно "колело" и после то да се захване към основата с болтове и (ако се налага) и заварки?
Щото така както е цяло ми се струва, че е сложен детайл и предполагам, че цената ще е доста висока, а ако е от два по-прости детайла може да е по-евтино. И освен това не може ли да се опрости нещо леко?
И още нещо-няма ли по лебедката щампа на производител-евентуално да го намериш като резервна част?

Значи друже въпроса ти хич не е глупав.За това което казваш за двата детайла съм го помислил ,но ми се искаше да стане както си е ,явно няма да ми върже :cry: А това дали може да се опрости за съжаление не става колкото и да ми се иска поради простата причина че от едната страна се зацепва съединителя а като цяло това е Упората на която се захваща лебедката към ролбара.А на фирмата която ги произвежда съм изпратил вече три мейла ,но уви безрезултатни :cry: :cry: :cry: Все пак ти благодаря за съдействието :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Чет 08 ное 2007 21:24

Пробвай в 8 блок на ТУ-София
Там мое да ти свършат работа

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Чет 08 ное 2007 21:24

не че искам да те разочаровам ама първия проблем с който ще се сблъскаш е някой да се навие да го направи това нещо.това за двете части е единственото което може да направиш зъбно колело и отливка от стомана,като отливката ще има пробиване,доп мех обработка,пасване и тн.Зъбното колело те съветвам ако се хванеш да се прави на зъбонарезна машина а не на универсална фреза.Връзката между двата елемента може да се осигури с горещо пресова сглобка с натяг около 0,05-0,08 мм и задължително заваряване.Ако може да намериш същото или подобно да пригодиш ще си спестиш много главоболия.
Ако ти го отлеят цялото от цветен метал няма как да се зъбообработи,това твоето е шприцовано и е правена матрица за него в завод и технологията е мамата си джези,после трябва да е дешифрира модула на зъбите,и да се провери за инструмент /червячна фреза,дълбяг./Мисля че има вариянт и на ерозийна машина да се измислят зъбите ама пак трябва електрод да се направи отдето и да гледаш все скъпо а колко ходене по мъките ще има????

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Чет 08 ное 2007 22:42

Danny boy написа:не че искам да те разочаровам ама първия проблем с който ще се сблъскаш е някой да се навие да го направи това нещо.това за двете части е единственото което може да направиш зъбно колело и отливка от стомана,като отливката ще има пробиване,доп мех обработка,пасване и тн.Зъбното колело те съветвам ако се хванеш да се прави на зъбонарезна машина а не на универсална фреза.Връзката между двата елемента може да се осигури с горещо пресова сглобка с натяг около 0,05-0,08 мм и задължително заваряване.Ако може да намериш същото или подобно да пригодиш ще си спестиш много главоболия.
Ако ти го отлеят цялото от цветен метал няма как да се зъбообработи,това твоето е шприцовано и е правена матрица за него в завод и технологията е мамата си джези,после трябва да е дешифрира модула на зъбите,и да се провери за инструмент /червячна фреза,дълбяг./Мисля че има вариянт и на ерозийна машина да се измислят зъбите ама пак трябва електрод да се направи отдето и да гледаш все скъпо а колко ходене по мъките ще има????
Колкото и да не ми се иска май ще трябва да се съглася с теб :cry: :cry: :cry: Но ко да се праи трябва да се прави няма начин

Върни се в “ОФФ-Топик - други”