Възрастова граница за шофьор?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Andrey написа:Аз съм против. Може да се въведат определени ограничения - медицински и технически ама да се лишават ми се струва прекалено.
Освен това трябва да се погледне и статистически - струва ми се, че не са най-опасния контингент на пътя.
Аз например бих въвел много екзотично ограничение в кубатурата и мощността на хора, които нямат деца.
Веднага си права 3 деца.... ако ме разбираш..пак ще си карам 5 литровото БМВ и ще газа хората по улицата....
- Insect
- Автомобил:
- Двигател:
ДА
не веднъж съм ставал свидетел на дядовци - убийци!
един път дори с един приятел (и неговата кола) се бяхме паркирали пред една фурна и си ръфахме банички. Някакъв си дядо, решава че трябва да паркира зад нас. Човека видимо беше надхвърлил 70-те. Винаги съм се отнасял с голямо уважение към по възрастните хора, но този човек премина всякакви граници. Първо в опит да вкара колата си зад нашата, удари едно поло с задницата на жигулката си. После докато се обръщаше да види какво аджеба става, изтърва съединителя и удари колата на приятеля. Колата му изгасна съответно. Моя човек слезе да види какво е станало и докато гледа тоя си пали колата на скорост и ба, пак... Моя му вика... абе дедо... луд ли си ??? дай аз да ти паркирам колата като неможеш... От което дедото пак пали колата този път не на съединител, но вместо на задна, дава на първа... от което сами се сещате какво се получава. Мен ме напуши яко на смях, но на приятелчето ми хич не му беше смешно, тъй като бронята му вече падаше.
Няма да продължавам да пиша че няма време, но на финала имаше две паднали брони на земята.
Е ако ми кажете че на тия хора не трябва да им се забрани карането...
По тая логика давайте да даваме на 13 годишни деца да карат... мисля че ще се справят по добре... поне се трнират NFS едно друго...
един път дори с един приятел (и неговата кола) се бяхме паркирали пред една фурна и си ръфахме банички. Някакъв си дядо, решава че трябва да паркира зад нас. Човека видимо беше надхвърлил 70-те. Винаги съм се отнасял с голямо уважение към по възрастните хора, но този човек премина всякакви граници. Първо в опит да вкара колата си зад нашата, удари едно поло с задницата на жигулката си. После докато се обръщаше да види какво аджеба става, изтърва съединителя и удари колата на приятеля. Колата му изгасна съответно. Моя човек слезе да види какво е станало и докато гледа тоя си пали колата на скорост и ба, пак... Моя му вика... абе дедо... луд ли си ??? дай аз да ти паркирам колата като неможеш... От което дедото пак пали колата този път не на съединител, но вместо на задна, дава на първа... от което сами се сещате какво се получава. Мен ме напуши яко на смях, но на приятелчето ми хич не му беше смешно, тъй като бронята му вече падаше.
Няма да продължавам да пиша че няма време, но на финала имаше две паднали брони на земята.
По тая логика давайте да даваме на 13 годишни деца да карат... мисля че ще се справят по добре... поне се трнират NFS едно друго...
- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
Insect написа:ДА
Е да ама пак говорим за паднали брони и счупени фарове (неприятно наистина), но сериозната статистика сочи че истинските УБИЙЦИ и самоубийци са младите шофьори, не случайно сериозни застрахователи като АЛИАНЦ предвиждат най-голям риск и съответно най-високи вноски именно на младите шофьори и най- малък риск в средата около 60-те годишните.
- Masserati
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Малко ОФФ:
Оня ден в автокъщата дойде един човек 33набор (демек на 75 години) и си купи голф 4.След като колата вече му беше регистрирана и готова за каране просто се прекръстих около 5 пъти само докато излезе от автокъщата.То тва мигач, то тва разликата между първа и задна скорост,то му гасна колата около 4 пъти, излезе на улицата и подкара без да се огледа наляв или надясно за коли абе страшна работа ви казвам.Имал книжка от 40 и кусур години, ама според мен определено ще направи неква беля човека
Оня ден в автокъщата дойде един човек 33набор (демек на 75 години) и си купи голф 4.След като колата вече му беше регистрирана и готова за каране просто се прекръстих около 5 пъти само докато излезе от автокъщата.То тва мигач, то тва разликата между първа и задна скорост,то му гасна колата около 4 пъти, излезе на улицата и подкара без да се огледа наляв или надясно за коли абе страшна работа ви казвам.Имал книжка от 40 и кусур години, ама според мен определено ще направи неква беля човека

- ilkomuhata
- Автомобил:
- Двигател:
- vaskoniracing
- Автомобил:
- Двигател:
- bnvp
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E 1991
Трябва да има ограничение за възрастта.Не мога да кажа точно след колко години да се забранява,това трябва по-компетентни хора от мен да го решат.Но човек на 90 години например не може да има рафлекси да управлява кола и да я паркира.А повечето,които виждам тук във Варна,карат над 30 годишни коли без нито едно огледало,пререждат се без да гледат къде отиват,карат по средата на пътя,понеже не виждат лентите,някои карат на зиг-заг(миналата седмица видях един да прави ляв завой на един светофар,та човека си отиде в секцията за ляв завой,и изведнъж се отклони вдясно,където имаше караща си направо кола,добре че човека успя да намали и да се отклони леко в дясно,че се разминаха на милиметри) и дори съм виждал такива които не могат да видят светофара без да спрат на 20 см от него.Човек не е вечен,идва време в което трябва да се откаже от някои неща и да даде път на по-младите,които също трябва да се замислят какво правят по пътищата.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re:
bnvp написа:Трябва да има ограничение за възрастта.Не мога да кажа точно след колко години да се забранява,това трябва по-компетентни хора от мен да го решат.Но човек на 90 години например не може да има рафлекси да управлява кола и да я паркира.А повечето,които виждам тук във Варна,карат над 30 годишни коли без нито едно огледало,пререждат се без да гледат къде отиват,карат по средата на пътя,понеже не виждат лентите,някои карат на зиг-заг(миналата седмица видях един да прави ляв завой на един светофар,та човека си отиде в секцията за ляв завой,и изведнъж се отклони вдясно,където имаше караща си направо кола,добре че човека успя да намали и да се отклони леко в дясно,че се разминаха на милиметри) и дори съм виждал такива които не могат да видят светофара без да спрат на 20 см от него.Човек не е вечен,идва време в което трябва да се откаже от някои неща и да даде път на по-младите,които също трябва да се замислят какво правят по пътищата.
Напълно съм ЗА! Но това не означава че всички пенсионери са убийци. Това си е до умствения бъгаж на човек, и до това колко е комплексиран. Неможе да караш яка кола или някаква малолитражка, и да показваш майсторлък на пътя?! Че на кой му пука ти как можеш да шофираш, тия номера ги прилагай на полигона някаде, че от такива изгъзаци стават белите. Кой се дави в морето, този който си мисли че може да плува.

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Възрастова граница за шофьор?
За. И аз искам да има възрастова граница. Като след определена възраст книжката да се преиздава за 1 година и да подлежат на психотестове или някакъв друг проверовъчен изпит.
Също така хора, прекарали инсулти, инфаркти и темподобни да нямат право да управляват МПС независимо от възрастта им.
Да се следи стриктно дали даден водач трябва да управлява с очила. Има ги и такива водачи, на които не им дреме въобще.
Ама първо трябва да се изчисти страната от пияни драйвъри. Отнемане на книжка за 5 години даже им е малко. При повторно нарушение - лишаване доживотно.
Също така хора, прекарали инсулти, инфаркти и темподобни да нямат право да управляват МПС независимо от възрастта им.
Да се следи стриктно дали даден водач трябва да управлява с очила. Има ги и такива водачи, на които не им дреме въобще.
Ама първо трябва да се изчисти страната от пияни драйвъри. Отнемане на книжка за 5 години даже им е малко. При повторно нарушение - лишаване доживотно.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”