Фитнес въпрос за разбирачи

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Re: Фитнес въпрос за разбирачи

Мнениеот kristianatanasov » Пон 07 май 2012 21:30

Аз пък за корем и паласки(хиперекстензии настрани) правя м/у сериите за другите мускулни групи......така хем спестявам време,хем по време на тренировката винаги тонуса и интензитета са на добро ниво...

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пон 07 май 2012 21:40

kristianatanasov написа:Аз пък за корем и паласки(хиперекстензии настрани) правя м/у сериите за другите мускулни групи......така хем спестявам време,хем по време на тренировката винаги тонуса и интензитета са на добро ниво...

Зависи за какво тренираш.
Ако искаш да качиш маса и сила - не е подходящо.

Аз корем, кръст и паласки правя на всяка тренировка, но винаги в края, без почивка и поддържам пулс за горене на мазнини (120-130 за моите години).

п.с. след засилен фитнес качих 2-3 кг за месец и значително изчистих мазнини :)

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Вто 08 май 2012 6:56

Коремните мускули са мускули като всички останали и изискват същия подход.
В случая колегата освен че ги натоварва непълноценно, правейки ги в почивката м/у сериите за другите групи, пречи и за самото възстановяване на тялото. Почивката между сериите неслучайно се нарича почивка.
От невъьстановен мускул/ тяло... пулс... дишане няма как да изкараш 100% от възможностите му.
Силата пада много, съответно и работните тежести, оттам и самото натоварване на мускула...
Това не е въобще, ама въобще високо интензивна тренировка. Времето в залата ти е уплътнено на макс, но не и натоварването

Независимо дали се гони орелефяване или качване, все пречи. Освен ако целта не е издържливост, но тогава не говорим за фитнес :)

Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Вто 08 май 2012 8:26

Аз все още съм си на принципа, че корем се прави с диета не с упражнения :) Но от време на време си правя разни работи за да натоваря и коремните мускули.
Искам да добавя и нещо: чувал съм, че коремните мускули са единствените които спокойно можеш да натовариш всеки ден, но съм чувал и обратното. От личния си опит мога да кажа, че първото е по-истина :)))

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Съб 12 май 2012 0:18

Коремните мускули ,както други изискват своята почивка.Ако нямаш "пласт" над корема,който да крие самите мускули,3пъти в седмицата е напълно достатъчно да се тренира корем.Не е истината в големите бройки,а в максимално пълните движения и разнообразието.Аз правя 4упражнения на серия по 15-20 бройки от всяко.
Давам пример

1.От лег със събран ляв крак (десен опънат на земята) се вдигам и извъртам към събрания крак.
2.Обратното
3.Свиване на торса+краката
4.Повдигане на краката от вис (шведска стена) или от легнало положение,в зависимост от оборудването. :beer

Потребителски аватар
Layman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layman » Съб 12 май 2012 7:06

Коремните мускули в спорта (не културизма)са много повече стабилизатори отколкото сгъвачи. Планк-а и подобните му упражнеия са много по спортно преносни/специфични.

Ако идеята е да се вижда нещо диетата ще има по-добър ефект отколкото 1000+ коремни преси седмично.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Съб 12 май 2012 7:16

Приятел е започнал с диетка, но иска да подсили ефекта. Темата е подходяща за въпроса ми мисля.
Иска да си вземе карнитин или там как се казва, но се чуди дали да взема течен или капсули? Нещо по тоя въпрос?
И да попитам нещо дето ми е интересно - форума е голям, а темата доста посещаема. Някой пил ли е тия бразилски боровинки дето толкова много ги хвалят, антиоксидантни били, слабеело се от тях... Интересува ме дали е вярно това, щото на мен ми се вижда пълен праз :Mr Green Fun

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 12 май 2012 8:31

Отслабване с разни добавки, хапчета и тем подобни е безмислено, никакъв проблем е да си сметнеш дневните калории +прием -разход и да се получат нещата по естествен начин.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Съб 12 май 2012 9:19

Разбира се нищо не пречи да си засилиш метаболизма с един хубав фат бърнър. Мога дори да препоръчам такъв!

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Съб 12 май 2012 18:42

Ами пича даде 120 кинта за някакви "вълшебни" хапчета, дето в тях има екстракт от зелен чай и кофеин, и според който трябваше да отслабне поне с 12 кг. Еми не стана точно така.
Сега се е засилил за Л-карнитин, но дилемата е течен или на хапове. Приемат се идеи за други бърнъри.
Аз потренирвам, но не съм опирал до консумация на такива неща, и не съм запознат. Предложих му няколко варианта, цитирах му доста мнения от тая тема свързани с храненето, но човека си е решил че иска нещо допълнително...

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Съб 12 май 2012 22:07

pe6kata написа:От невъьстановен мускул/ тяло... пулс... дишане няма как да изкараш 100% от възможностите му.
Силата пада много, съответно и работните тежести, оттам и самото натоварване на мускула...
Това не е въобще, ама въобще високо интензивна тренировка. Времето в залата ти е уплътнено на макс, но не и натоварването
Независимо дали се гони орелефяване или качване, все пречи. Освен ако целта не е издържливост, но тогава не говорим за фитнес :)

Пешо може да поспорим по тоя въпрос...но предполагам че сам знаеш че някои атлети препоръчват почивката м/у серийте да е към 40сек. -аз си я взимам тази почивка,просто при малките муск.групи правя суперсерий със упражнение за корема,или пък суперсерия със напомпващо упражнение за голяма муск.група и корем- например флайс или срипец.... Разбира се няма как след грбане със 150кг.да тръгна да правя корем....или след тяга и лег.Но след по леките упражнения не е проблем,свиква се!

Потребителски аватар
digo_pl
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Пон 14 май 2012 9:12

Известно време правих следните упражнения за корем...
Значи в една серия без никаква почивка следното:
-лягам по гръб и надигам краката на около 30 градуса и ги държа неподвижно 20-30сек
-въртене (като да караш колело) пак 20-30 сек
-крачки пак 20-30 сек
-повдигане на двата крака 20-30сек
-обръщам се на лицева опора на лакти и изпънат като струна пак 20-30 сек неподвижно
Това е една серия. Всичко се прави едно след друго пез почивка и след това разтяшка.
Така 3 серии. Зимата между сериите скачах на въже, ама сега ме мързи :)
Имаше ефект защото за пръв път видях няколко от плочките си :))))
Сега правя надигане на крака на шведска та стена и от време на време горните упражнения.

Имам обаче един въпрос, към по начетените: Почти постоянно съм с мускулна умора или направо мускулна болка по тялото... абе не се възтановявам добре и не мога да разбера на какво се дължи, храня се сравнително помалко и начесто, но въпреки това не се възтановявам :banghead:
Някакви идеи?

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пон 14 май 2012 10:08

digo_pl написа:Имам обаче един въпрос, към по начетените: Почти постоянно съм с мускулна умора или направо мускулна болка по тялото... абе не се възтановявам добре и не мога да разбера на какво се дължи, храня се сравнително помалко и начесто, но въпреки това не се възтановявам :banghead:
Някакви идеи?

Аз бях така цяла зима заради хокея - 4-5 тренировки + мач ако има ... не можех въобще да възстановя.
Оправих се с трибестан, витамини и аминокиселини.
Ако се храниш добре можеш да пропуснеш протеина ;)

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 14 май 2012 10:22

да ви питам като по-напреднали - какво мислите за боксовите чували от по ~150лв
до колкото четох хубаво било да са от кожа и с гумени стърготини и тегло като минимум 50кг :roll:
мисля в по-нататъчен период да си взема един и да го провеся от тавана ама първо искам да знам какво и от къде да купя
не че ще ставам нинджа ама за дните в които не клатя тежести да го поизтупвам за собствено удоволствие

Потребителски аватар
digo_pl
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Пон 14 май 2012 10:30

group® написа:
digo_pl написа:...

Аз бях така цяла зима заради хокея - 4-5 тренировки + мач ако има ... не можех въобще да възстановя.
Оправих се с трибестан, витамини и аминокиселини.
Ако се храниш добре можеш да пропуснеш протеина ;)

Като цяло съм против хранителните добавки на хапчета и подобни, защото не съм наясно наистина какво има там, то не, че в храните съм много наясно де :)
Витамините ясно, ям всеки ден плодове (в завсимост от сезона)
Трибестан - не знам какво е :oops:
Аминокисилини - мисля, че го докарвам, макар и не много редовно, ама ще се постарая да ги засиля :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”