Фитнес въпрос за разбирачи
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Фитнес въпрос за разбирачи
Аз пък за корем и паласки(хиперекстензии настрани) правя м/у сериите за другите мускулни групи......така хем спестявам време,хем по време на тренировката винаги тонуса и интензитета са на добро ниво...
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
kristianatanasov написа:Аз пък за корем и паласки(хиперекстензии настрани) правя м/у сериите за другите мускулни групи......така хем спестявам време,хем по време на тренировката винаги тонуса и интензитета са на добро ниво...
Зависи за какво тренираш.
Ако искаш да качиш маса и сила - не е подходящо.
Аз корем, кръст и паласки правя на всяка тренировка, но винаги в края, без почивка и поддържам пулс за горене на мазнини (120-130 за моите години).
п.с. след засилен фитнес качих 2-3 кг за месец и значително изчистих мазнини

- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Коремните мускули са мускули като всички останали и изискват същия подход.
В случая колегата освен че ги натоварва непълноценно, правейки ги в почивката м/у сериите за другите групи, пречи и за самото възстановяване на тялото. Почивката между сериите неслучайно се нарича почивка.
От невъьстановен мускул/ тяло... пулс... дишане няма как да изкараш 100% от възможностите му.
Силата пада много, съответно и работните тежести, оттам и самото натоварване на мускула...
Това не е въобще, ама въобще високо интензивна тренировка. Времето в залата ти е уплътнено на макс, но не и натоварването
Независимо дали се гони орелефяване или качване, все пречи. Освен ако целта не е издържливост, но тогава не говорим за фитнес
В случая колегата освен че ги натоварва непълноценно, правейки ги в почивката м/у сериите за другите групи, пречи и за самото възстановяване на тялото. Почивката между сериите неслучайно се нарича почивка.
От невъьстановен мускул/ тяло... пулс... дишане няма как да изкараш 100% от възможностите му.
Силата пада много, съответно и работните тежести, оттам и самото натоварване на мускула...
Това не е въобще, ама въобще високо интензивна тренировка. Времето в залата ти е уплътнено на макс, но не и натоварването
Независимо дали се гони орелефяване или качване, все пречи. Освен ако целта не е издържливост, но тогава не говорим за фитнес

- digo_pl
- Автомобил: omega V6
- Двигател:
- Контакти:
Аз все още съм си на принципа, че корем се прави с диета не с упражнения
Но от време на време си правя разни работи за да натоваря и коремните мускули.
Искам да добавя и нещо: чувал съм, че коремните мускули са единствените които спокойно можеш да натовариш всеки ден, но съм чувал и обратното. От личния си опит мога да кажа, че първото е по-истина
))

Искам да добавя и нещо: чувал съм, че коремните мускули са единствените които спокойно можеш да натовариш всеки ден, но съм чувал и обратното. От личния си опит мога да кажа, че първото е по-истина

Коремните мускули ,както други изискват своята почивка.Ако нямаш "пласт" над корема,който да крие самите мускули,3пъти в седмицата е напълно достатъчно да се тренира корем.Не е истината в големите бройки,а в максимално пълните движения и разнообразието.Аз правя 4упражнения на серия по 15-20 бройки от всяко.
Давам пример
1.От лег със събран ляв крак (десен опънат на земята) се вдигам и извъртам към събрания крак.
2.Обратното
3.Свиване на торса+краката
4.Повдигане на краката от вис (шведска стена) или от легнало положение,в зависимост от оборудването.
Давам пример
1.От лег със събран ляв крак (десен опънат на земята) се вдигам и извъртам към събрания крак.
2.Обратното
3.Свиване на торса+краката
4.Повдигане на краката от вис (шведска стена) или от легнало положение,в зависимост от оборудването.

- Layman
- Автомобил:
- Двигател:
Коремните мускули в спорта (не културизма)са много повече стабилизатори отколкото сгъвачи. Планк-а и подобните му упражнеия са много по спортно преносни/специфични.
Ако идеята е да се вижда нещо диетата ще има по-добър ефект отколкото 1000+ коремни преси седмично.
Ако идеята е да се вижда нещо диетата ще има по-добър ефект отколкото 1000+ коремни преси седмично.
Приятел е започнал с диетка, но иска да подсили ефекта. Темата е подходяща за въпроса ми мисля.
Иска да си вземе карнитин или там как се казва, но се чуди дали да взема течен или капсули? Нещо по тоя въпрос?
И да попитам нещо дето ми е интересно - форума е голям, а темата доста посещаема. Някой пил ли е тия бразилски боровинки дето толкова много ги хвалят, антиоксидантни били, слабеело се от тях... Интересува ме дали е вярно това, щото на мен ми се вижда пълен праз
Иска да си вземе карнитин или там как се казва, но се чуди дали да взема течен или капсули? Нещо по тоя въпрос?
И да попитам нещо дето ми е интересно - форума е голям, а темата доста посещаема. Някой пил ли е тия бразилски боровинки дето толкова много ги хвалят, антиоксидантни били, слабеело се от тях... Интересува ме дали е вярно това, щото на мен ми се вижда пълен праз

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Отслабване с разни добавки, хапчета и тем подобни е безмислено, никакъв проблем е да си сметнеш дневните калории +прием -разход и да се получат нещата по естествен начин.
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Разбира се нищо не пречи да си засилиш метаболизма с един хубав фат бърнър. Мога дори да препоръчам такъв!
Ами пича даде 120 кинта за някакви "вълшебни" хапчета, дето в тях има екстракт от зелен чай и кофеин, и според който трябваше да отслабне поне с 12 кг. Еми не стана точно така.
Сега се е засилил за Л-карнитин, но дилемата е течен или на хапове. Приемат се идеи за други бърнъри.
Аз потренирвам, но не съм опирал до консумация на такива неща, и не съм запознат. Предложих му няколко варианта, цитирах му доста мнения от тая тема свързани с храненето, но човека си е решил че иска нещо допълнително...
Сега се е засилил за Л-карнитин, но дилемата е течен или на хапове. Приемат се идеи за други бърнъри.
Аз потренирвам, но не съм опирал до консумация на такива неща, и не съм запознат. Предложих му няколко варианта, цитирах му доста мнения от тая тема свързани с храненето, но човека си е решил че иска нещо допълнително...
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
pe6kata написа:От невъьстановен мускул/ тяло... пулс... дишане няма как да изкараш 100% от възможностите му.
Пешо може да поспорим по тоя въпрос...но предполагам че сам знаеш че някои атлети препоръчват почивката м/у серийте да е към 40сек. -аз си я взимам тази почивка,просто при малките муск.групи правя суперсерий със упражнение за корема,или пък суперсерия със напомпващо упражнение за голяма муск.група и корем- например флайс или срипец.... Разбира се няма как след грбане със 150кг.да тръгна да правя корем....или след тяга и лег.Но след по леките упражнения не е проблем,свиква се!
- digo_pl
- Двигател:
- Контакти:
Известно време правих следните упражнения за корем...
Значи в една серия без никаква почивка следното:
-лягам по гръб и надигам краката на около 30 градуса и ги държа неподвижно 20-30сек
-въртене (като да караш колело) пак 20-30 сек
-крачки пак 20-30 сек
-повдигане на двата крака 20-30сек
-обръщам се на лицева опора на лакти и изпънат като струна пак 20-30 сек неподвижно
Това е една серия. Всичко се прави едно след друго пез почивка и след това разтяшка.
Така 3 серии. Зимата между сериите скачах на въже, ама сега ме мързи
Имаше ефект защото за пръв път видях няколко от плочките си
)))
Сега правя надигане на крака на шведска та стена и от време на време горните упражнения.
Имам обаче един въпрос, към по начетените: Почти постоянно съм с мускулна умора или направо мускулна болка по тялото... абе не се възтановявам добре и не мога да разбера на какво се дължи, храня се сравнително помалко и начесто, но въпреки това не се възтановявам
Някакви идеи?
Значи в една серия без никаква почивка следното:
-лягам по гръб и надигам краката на около 30 градуса и ги държа неподвижно 20-30сек
-въртене (като да караш колело) пак 20-30 сек
-крачки пак 20-30 сек
-повдигане на двата крака 20-30сек
-обръщам се на лицева опора на лакти и изпънат като струна пак 20-30 сек неподвижно
Това е една серия. Всичко се прави едно след друго пез почивка и след това разтяшка.
Така 3 серии. Зимата между сериите скачах на въже, ама сега ме мързи

Имаше ефект защото за пръв път видях няколко от плочките си

Сега правя надигане на крака на шведска та стена и от време на време горните упражнения.
Имам обаче един въпрос, към по начетените: Почти постоянно съм с мускулна умора или направо мускулна болка по тялото... абе не се възтановявам добре и не мога да разбера на какво се дължи, храня се сравнително помалко и начесто, но въпреки това не се възтановявам

Някакви идеи?
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
digo_pl написа:Имам обаче един въпрос, към по начетените: Почти постоянно съм с мускулна умора или направо мускулна болка по тялото... абе не се възтановявам добре и не мога да разбера на какво се дължи, храня се сравнително помалко и начесто, но въпреки това не се възтановявам![]()
Някакви идеи?
Аз бях така цяла зима заради хокея - 4-5 тренировки + мач ако има ... не можех въобще да възстановя.
Оправих се с трибестан, витамини и аминокиселини.
Ако се храниш добре можеш да пропуснеш протеина

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
да ви питам като по-напреднали - какво мислите за боксовите чували от по ~150лв
до колкото четох хубаво било да са от кожа и с гумени стърготини и тегло като минимум 50кг
мисля в по-нататъчен период да си взема един и да го провеся от тавана ама първо искам да знам какво и от къде да купя
не че ще ставам нинджа ама за дните в които не клатя тежести да го поизтупвам за собствено удоволствие
до колкото четох хубаво било да са от кожа и с гумени стърготини и тегло като минимум 50кг

мисля в по-нататъчен период да си взема един и да го провеся от тавана ама първо искам да знам какво и от къде да купя
не че ще ставам нинджа ама за дните в които не клатя тежести да го поизтупвам за собствено удоволствие
- digo_pl
- Двигател:
- Контакти:
group® написа:digo_pl написа:...
Аз бях така цяла зима заради хокея - 4-5 тренировки + мач ако има ... не можех въобще да възстановя.
Оправих се с трибестан, витамини и аминокиселини.
Ако се храниш добре можеш да пропуснеш протеина
Като цяло съм против хранителните добавки на хапчета и подобни, защото не съм наясно наистина какво има там, то не, че в храните съм много наясно де

Витамините ясно, ям всеки ден плодове (в завсимост от сезона)
Трибестан - не знам какво е

Аминокисилини - мисля, че го докарвам, макар и не много редовно, ама ще се постарая да ги засиля

Върни се в “ОФФ-Топик - други”