Цени в ИКЕА

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
POLOver
Автомобил:
Двигател:

Re: Цени в ИКЕА

Мнениеот POLOver » Съб 24 сеп 2011 17:54

Днес бях в ИКЕА... пълно с народ, едвам си намерих място на паркинга. Повечето зяпат, малко купуват. Цените са си абсолютно нормални, за това, което предлагат.
А какво предлага ИКЕА (за тези, които очакват чудеса):
1. Скандинавски дизайн - ми да, няма дамаски със заврънтулки и пайетки, ако искаш ракла в дивана - отиваш в Арон, ако искаш да е два и шейсе и три, щото в ъгъла минава тръбата на парното и стандартен не влиза - има сто фирми дето ще ти направят. Мен пък ми харесват правите, изчистени форми. За съжаление преди ИКЕА подобен избор имаше само в магазините с "италиански" мебели...не знам колко са от Италия, ама цените са им като за Монако...
2. Цената - в ИКЕА със сигурност плащате и на дизайнера, щото стоте фирми, които предлагат чужди каталози с думите "Кво`т си харесаш го прайм" май не плащат на човека, който е измислил нещото :idea: ...
3. Харесваш и взимаш, а не след един месец да се окаже, че това не било така, ами онака и понеже нямали от едното та ти сложили от другото, ама то било почти същото...
Та така... аз лично ги чакам от 15 години да се натуткат и да дойдат в БГ и междувременно се пообзаведох, но при следващия голям ремонт задължително ще им стана клиент ;)

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Сря 28 сеп 2011 14:18

POLOver написа:Днес бях в ИКЕА... пълно с народ, едвам си намерих място на паркинга. Повечето зяпат, малко купуват. Цените са си абсолютно нормални, за това, което предлагат.
А какво предлага ИКЕА (за тези, които очакват чудеса):
1. Скандинавски дизайн - ми да, няма дамаски със заврънтулки и пайетки, ако искаш ракла в дивана - отиваш в Арон, ако искаш да е два и шейсе и три, щото в ъгъла минава тръбата на парното и стандартен не влиза - има сто фирми дето ще ти направят. Мен пък ми харесват правите, изчистени форми. За съжаление преди ИКЕА подобен избор имаше само в магазините с "италиански" мебели...не знам колко са от Италия, ама цените са им като за Монако...
2. Цената - в ИКЕА със сигурност плащате и на дизайнера, щото стоте фирми, които предлагат чужди каталози с думите "Кво`т си харесаш го прайм" май не плащат на човека, който е измислил нещото :idea: ...
3. Харесваш и взимаш, а не след един месец да се окаже, че това не било така, ами онака и понеже нямали от едното та ти сложили от другото, ама то било почти същото...
Та така... аз лично ги чакам от 15 години да се натуткат и да дойдат в БГ и междувременно се пообзаведох, но при следващия голям ремонт задължително ще им стана клиент ;)

плюс това чудесни кюфтенца с мармалад и кола и кафе на корем, писоари за деца в тоалетната, паркоместа за семейства с деца, детски кът, нормално обслужване
:да:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 02 окт 2011 13:40

Какво толкова ви впечатлява там не знам. Един прост магазин за мебели. Ходил съм още в Солун много отдавна и нито ми направи впечатление цените, нито дизайна им. Не смятам въобще да влизам в тоя в София. Щото сигурно е и по-зле от гръцкия. Като им знам политиката на византииците до какво води. Наще си мебели са доста по-сносни, традиционни и евтини. :roll: И там гърците само се тъпчеха в ресторанта с некви боклуци и сокове. Но не видях някой да купува. :shock Остава и да си сложиш леглото над дивана в хола както им е в каталога. За да си напълниш къщата с техните талашитени боклуци. maikomila Изперкала работа. Това ми било "дизайн". Тия хора сигурно живеят като мишки на тая теснотия. :screwy Пък нека си говорят хората, че масива не бил здрав като талаша. Ама за тия пари дето продават там ще си направя дърво по поръчка дето е поне 2-3 пъти по-хубаво, дебело и здраво от разни измислени талашити. Пък били те и "дизайнерски". maikomila

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 02 окт 2011 16:35

От толкова хора във форума щом никой не се похвали да си е купил мебел от там ми се струва че няма да ги бъде :078:

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 02 окт 2011 17:35

Магазинът е чудесен. Очаквах с нетърпение откриването за да си купя релси за щори. eusa

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Нед 02 окт 2011 19:48

Аз бях днес. Купихме си чаши за уиски и белачка за картофи, но си харесахме разни механизми за гардероба ни в коридора, жената си набеляза един куп вази и други, за нейн лош късмет, все изчерпани артикули харесваше :roll: . Определено е приятен магазина, само околовръстното е малко тегаво mhihi
Доволен съм :beer

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Нед 02 окт 2011 20:51

Магазинът наистина е много приятен, препоръчвам го на всички. Като почнеш през надписи, улесненията за купувачи, персонала, материалите (ширпотреба, но приятна) та до местата за товарене на покупките - вложена е мисъл (е, не откриват топлата вода, то е ясно). Определено смятам, че останалите магазини за мебели са понапълнили гащите в момента.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 02 окт 2011 22:27

myrshavija написа:Магазинът е чудесен. Очаквах с нетърпение откриването за да си купя релси за щори. eusa

Аз си купих и вече монтирах.
Два корниза по 1.40 за съвместен монтаж, та станаха 2.80 - метални, с място за два реда пердета, стенен монтаж, по 59 лева бройката. Два комплекта пердета 1.40 на 3.00 метра - полупрозрачни - 19.50 лева и плътни - 79 лева. Тотал - 216.50 лева. Скъпо, евтино, това е. После четири часа пробиване, завиване, кроене, гладене, рязане - готово. Най-връткаво е с нагласянето на пердетата на съответната дължина (в комплекта има подлепящо за подгъвите). Иначе монтажът на корнизите беше бърз и лесен.

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Вто 18 окт 2011 22:35

Магазина е чудесен.Стоките са супер.Цял свят го разбра само 90% от българите май не сме.Не беше злоба ,плюене и кълнене в тая тема.Ужас! Хора, с тва мислене далече не се стига. Човек гледа и купува,не харесва - не купува.Що трябва да се кълне и с трепет да се очаква фалит.
Всичко което имам го имам от Икея. Нещо не е мръднало вече 3 години. За 3 години доста мебели в България от "най-добрите" български майстори евър се разпаднаха.
Не че си нямаме и ние майстори.Лошото е,че всеки се мисли,че ние българите сме най пък видиш ли не ни харесват и не ни щат в Европата 'щото не могат да ни стъпят и на малкия пръст. Айде моля. Работя от две години с холандци. Неща от рода на " карай да върви" , "то и така ще работи" или няма да дърпа влак " не съм чул.Всеки мънка и дрънка за пари и свободно време но като се започне нещо се прави както трябва и с най скъпото. За тва майстора който ми прави колата ми взима 47 евро на час за работа. И мене ми се реве като се счупи нещо.Обаче после знам че е направено. Което у нас ,както повечето хора от този форум знаят и са се напатили от "майстори", не е така. Не че и тука няма чападжии и мърльовци....

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 19 окт 2011 8:03

Магазина е супер, не че съм очаквал друго, много свежо народа се хвърля на слухове и бърбори тъпотии без да е видял .....

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Сря 19 окт 2011 9:59

Абе и аз го храних магазина ама взех 1 легло и 2 шкафа от там :)

Потребителски аватар
analplanet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот analplanet » Пон 05 дек 2011 20:24

analplanet написа:
Stivi написа:
analplanet написа:Хора аз бачкам във завод които работи за икеа смисал за мебелите ма икеа и мога да ви кажа че има доста качествени неща за тези пари които им искат но другото лошо е че икеиците които ни дава заплатите не стигат тес пари до нас които отпускат те!!!!сиреч нашия смрадлив шеф се гуши със хиляди на месец пък ние ядем мухи!!!! maikomila и нз кам кого да се обарна и да доидат и да видяет за кво става навапрос!!!съжеляжам за обръщането на темата ама......

Ами едва ли има към кого /а и защо/ да се обърнеш за да ти помогне ! Това колко пари прибира шефа дето се казва не е твоя работа,ти се разписваш на заплата и за колкото си се договорил толкова взимаш освен ако имаш клауза за комисионна от печалбата на фирмата което ме съмнява,ако беше учил за шеф щеше ти да гушиш кинти :wink: Вече ако ви бавят заплатите или има други нередности тогава си има инспекция по труда и други институции,но да гледаш в паницата на шефа че много печелел.... mhihi

не не искам да гледам какво има в паницата на шефа ми просто има доста неща които не са както трябва и ...искам да ти кажа че самите икеици отпускат едни заплати а при нас идват савсем различни разбираш ли.Пък до тези от инспекциата по труда мога да им кажа че са пълни жалки и смрадливи боклуци.Щото идваха и все едно не са идвали!!!тапаци

:неграмотно

па на тоя дето е сложил неграмотно ..................(finger)

Последна промяна от dobrin на Пон 05 дек 2011 21:35, променено общо 1 път.
Причина: Колега, спазвай приличен тон и се погрижи за правописа си.

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Пон 05 дек 2011 22:02

:) Магазина е пълно фиаско както и логистиката около него.В момента незнам как е но преди месец нямаше и една смрадлива табелка за коли които идват от околовръстното.Нито по посока ,нито на влизане в кръговото.Нито на светофара и тъй като си с гръб на него нее ясно U-turn ли правим или 90 градуса..след последното се озоваваме в строежа до магазина..

Вътре.. о манна небесна на Европейския клошаринг стайл... Тръбна мебел сме виждали много, леки материяли и мебели без присъствие.Тук таме нещо аааха да те излъже.. ама отблизо.. ужас.. Маса която исках да ми докарат от Италия , и добре че не ми докараха..ми на живо не е нищо специално. Цените не ги коментирам явно мениджмънта дори не е ходил по магазините да сравни цените. На всеки детайл пише Made in Sweden.. нали а пък в завода Средна Гора , едни мармоти завиват ПДЧ плоскости в станиол и ги изнасят за Икея Суидън.. да бе да.. Ако цените са точно на 50% ще е по атрактивен този обект. За мен си е изцяло клошаринг.. дет се казва луд на шаренко се радва.

P.S В написаното няма лично отношение към четящите ,то по скоро е към мениджмънта на магазина.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 06 дек 2011 0:20

Symptom написа::) Магазина е пълно фиаско както и логистиката около него.В момента незнам как е но преди месец нямаше и една смрадлива табелка за коли които идват от околовръстното.Нито по посока ,нито на влизане в кръговото.Нито на светофара и тъй като си с гръб на него нее ясно U-turn ли правим или 90 градуса..след последното се озоваваме в строежа до магазина..

За това съм абсолютно съгласен ! Направили магазин за милиони а 3 табели не могат да сложат както трябва да не се щурат идващите за пръв път :не:

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Вто 06 дек 2011 12:31

Само не разбрах защо строежът на околовръстното умря след като се отвори прословутата ИКЕА.
Направи се половин мост и две локални и до там. Сега няма 1 човек да работи там. В този вид май ще е доста дълго време. :screwy
До ИКЕА се полагат основи на още нещо. :bishop Някой да има идея този път какъв мега хит ще е? Мол? Мега Мол? :Mr Green Fun

Върни се в “ОФФ-Топик - други”