Корупцията застрашава членството на България в EC
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- dready
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам кой иска и кой не ,но знам ,че дори да искаме всички още не сме дорасли да сме там.Нищо не ни е като хората и най вече манталитета.В това число се включвам и аз.Просто ако ние не си помогнем и в галактическия съюз да ни вземат все тая.Надявам се да няма обидени ,но просто това ми е мнението.
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Абе то да беше само корупцията, дето застрашава влизането ни в ЕС.. хубаво щеше да е. Днес слушах интервю с Милен Велчев, който не се изказа никак розово за бъдещето. С две думи обясни, че българите консумират много повече, отколкото произвеждат, че като влезем в ЕС няма да сме конкурентноспособни, че държавата няма пари за учителите, и ако им се вдигнат заплатите, това можело да доведе лавинообразно до други стачки в бюджетния сектор и т.н. и т.н. все лоши неща... Май комунягите пак са на път да ни "Оправят", както през '97.
- maks
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tyo написа:ACCELERATOR написа:...С две думи обясни, че българите консумират много повече, отколкото произвеждат...
Глупости!Пълни глупости!
Че те американците отдавна са така!
Що не коментира как "препра" вънщния дълг и как си постри хотелите на морето(с откраднати от всички нас пари)![]()
![]()
все някой ден ще обясни...инак нищо не става от нас,то един депутат добре му го беше казал...съд,прокуратура,следствие...
Не знам какво имаш предвид, но ще опитам много кратко и примитивно да кажа аз какво мисля : не знам кога за последно платежния баланс на страната / т.е. колко изнасяме и колко внасяме / е бил положителен. Всяка година сме на червено, и то много. Как се закърпва - допреди няколко години основно със заеми, от няколко години с парите на емигрантите / които работят в омразния ЕС и редовно пращат необявени пари тук / и с чужди инвестиции, най-вече в строителство и имоти. Ако трябва да се оправяме само с това, което тук произвеждаме и изнасяме, не знам дали ще стигне само за горивата ... да не говорим за сирийските домати, аржентинския боб, македонските чушки, турските не знам кво си ... разбираш ли накъде бия ?
- Ivcho
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Toledo написа: ... да не говорим за сирийските домати, аржентинския боб, македонските чушки, турските не знам кво си ... разбираш ли накъде бия ?
Надявам се че колегата няма да се сърди че продължавам мнението му а внасяме сирийски домати и македонски чушки не защото са по качествени или по евтини а защото могат да се внасят контрабандно и паричките пак прибират любимите ни политици. За това и в България има 15 прекупвача преди нашите чушки и домати да стигнат до пазара за да им се държи висока цената и да откажат хората да ти произвеждат и това е пример само с чушките и доматите но всъщност всичко е така по света тон фуражна пшеница е около 120$ а в България от производителя се купува хлебната за 120 лв на тон. Значи нещата които можем да произвеждаме и да печелят хората живеещи в бъллгария от тях умишлено се унищожават. Може да плуют бай Тошо ама аз съм на 30 години и помня по всички села кравефермите пълни с крави свинефермите със свине овчарниците с овце а птицезаводите с пилета а сега и тухлите не останаха на тези сгради. Коопериране на земята дръжки крадене на натрупаното в селското стопанство това бях всички тези кооперации които да припомня на онзи които спомена комунистите от 97 че бяха въведени от Филип Димитров през 93-94. Не защитавам никого но всички които са в политиката след 89 просто трябва да бъдат изправени до стената от народа който мълчи като женски полов орган и се оставя да го ......................... увлякох се няма повече.
Ivcho написа:...Значи нещата които можем да произвеждаме и да печелят хората живеещи в бъллгария от тях умишлено се унищожават. Може да плуют бай Тошо ама аз съм на 30 години и помня по всички села кравефермите пълни с крави свинефермите ....
Да а като влезем в ЕС ще ни забранят да произвеждаме и малкото неща които все още произвеждаме. Ще ни обяснят че нашите домати не са достатъчно червени за ЕС а освен това държавата ХХХХ (да кажем Франция) вече ги произвежда (защо да им правим конкуренция), Киселото ни мляко не е достатъчно маслено ..... За сметка на това има едни радиоактивни и други замърсяващи околната среда производства които ще са много подходящи за България.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”