Корупцията застрашава членството на България в EC

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 14 дек 2005 22:45

Друг е въпроса кой иска ЕС :twisted:

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Сря 14 дек 2005 22:58

Не знам кой иска и кой не ,но знам ,че дори да искаме всички още не сме дорасли да сме там.Нищо не ни е като хората и най вече манталитета.В това число се включвам и аз.Просто ако ние не си помогнем и в галактическия съюз да ни вземат все тая.Надявам се да няма обидени ,но просто това ми е мнението.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Чет 15 дек 2005 10:50

Абе то да беше само корупцията, дето застрашава влизането ни в ЕС.. хубаво щеше да е. Днес слушах интервю с Милен Велчев, който не се изказа никак розово за бъдещето. С две думи обясни, че българите консумират много повече, отколкото произвеждат, че като влезем в ЕС няма да сме конкурентноспособни, че държавата няма пари за учителите, и ако им се вдигнат заплатите, това можело да доведе лавинообразно до други стачки в бюджетния сектор и т.н. и т.н. все лоши неща... Май комунягите пак са на път да ни "Оправят", както през '97.

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Чет 15 дек 2005 11:07

Абе как пък все няма пари,то за заплати и прочие никога няма и да има ако ги търпиме тия...всичките станаха милионери а пари все няма. :evil:
П.П.Ако Дунава почне да хвърля жълтици на брега ние пак ще сме си същите мизерници...жълти,сини,червени все същото крадливо племе.

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Чет 15 дек 2005 11:10

ACCELERATOR написа:...С две думи обясни, че българите консумират много повече, отколкото произвеждат...

Глупости!Пълни глупости!
Че те американците отдавна са така!
Милен Велчев що не коментира как "препра" вънщния дълг и как си постри хотелите на морето(с откраднати от всички нас пари) :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Чет 15 дек 2005 11:12

tyo написа:
ACCELERATOR написа:...С две думи обясни, че българите консумират много повече, отколкото произвеждат...

Глупости!Пълни глупости!
Че те американците отдавна са така!
Що не коментира как "препра" вънщния дълг и как си постри хотелите на морето(с откраднати от всички нас пари) :evil: :evil: :evil:

все някой ден ще обясни...инак нищо не става от нас,то един депутат добре му го беше казал...съд,прокуратура,следствие...

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Чет 15 дек 2005 11:31

tyo написа:

Глупости!Пълни глупости!

И кое по-точно са глупости

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Чет 15 дек 2005 11:36

Toledo написа:
tyo написа:

Глупости!Пълни глупости!

И кое по-точно са глупости

че българите консумират много повече, отколкото произвеждат

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Чет 15 дек 2005 11:39

Иначе нямаше да има за хотели и др. :wink:

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Чет 15 дек 2005 11:48

Не знам какво имаш предвид, но ще опитам много кратко и примитивно да кажа аз какво мисля : не знам кога за последно платежния баланс на страната / т.е. колко изнасяме и колко внасяме / е бил положителен. Всяка година сме на червено, и то много. Как се закърпва - допреди няколко години основно със заеми, от няколко години с парите на емигрантите / които работят в омразния ЕС и редовно пращат необявени пари тук / и с чужди инвестиции, най-вече в строителство и имоти. Ако трябва да се оправяме само с това, което тук произвеждаме и изнасяме, не знам дали ще стигне само за горивата ... да не говорим за сирийските домати, аржентинския боб, македонските чушки, турските не знам кво си ... разбираш ли накъде бия ?

Потребителски аватар
Ivcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivcho » Чет 15 дек 2005 11:59

Toledo написа: ... да не говорим за сирийските домати, аржентинския боб, македонските чушки, турските не знам кво си ... разбираш ли накъде бия ?

Надявам се че колегата няма да се сърди че продължавам мнението му а внасяме сирийски домати и македонски чушки не защото са по качествени или по евтини а защото могат да се внасят контрабандно и паричките пак прибират любимите ни политици. За това и в България има 15 прекупвача преди нашите чушки и домати да стигнат до пазара за да им се държи висока цената и да откажат хората да ти произвеждат и това е пример само с чушките и доматите но всъщност всичко е така по света тон фуражна пшеница е около 120$ а в България от производителя се купува хлебната за 120 лв на тон. Значи нещата които можем да произвеждаме и да печелят хората живеещи в бъллгария от тях умишлено се унищожават. Може да плуют бай Тошо ама аз съм на 30 години и помня по всички села кравефермите пълни с крави свинефермите със свине овчарниците с овце а птицезаводите с пилета а сега и тухлите не останаха на тези сгради. Коопериране на земята дръжки крадене на натрупаното в селското стопанство това бях всички тези кооперации които да припомня на онзи които спомена комунистите от 97 че бяха въведени от Филип Димитров през 93-94. Не защитавам никого но всички които са в политиката след 89 просто трябва да бъдат изправени до стената от народа който мълчи като женски полов орган и се оставя да го ......................... увлякох се няма повече.

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Чет 15 дек 2005 12:24

Върни се лощо че дойде по лошо... :No

Потребителски аватар
Ivcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivcho » Чет 15 дек 2005 12:29

Не искам нищо да се връща но не можеш да унищожиш всичко което си имал при условие че нямаш друг вариант.

Потребителски аватар
s3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s3 » Чет 15 дек 2005 18:08

Ivcho написа:...Значи нещата които можем да произвеждаме и да печелят хората живеещи в бъллгария от тях умишлено се унищожават. Може да плуют бай Тошо ама аз съм на 30 години и помня по всички села кравефермите пълни с крави свинефермите ....

Да а като влезем в ЕС ще ни забранят да произвеждаме и малкото неща които все още произвеждаме. Ще ни обяснят че нашите домати не са достатъчно червени за ЕС а освен това държавата ХХХХ (да кажем Франция) вече ги произвежда (защо да им правим конкуренция), Киселото ни мляко не е достатъчно маслено ..... За сметка на това има едни радиоактивни и други замърсяващи околната среда производства които ще са много подходящи за България.

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Чет 15 дек 2005 19:35

Тези малоумия в кой вестник ги прочете - Монитор, Атака, Дума ? Ако имаш някой познат навън - питай го в коя държава какво е забранил ЕС. Ще ми е интересно да споделиш :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”