Петиция

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Re: Петиция

Мнениеот rosen79 » Пет 28 авг 2009 20:21

И аз искам да плащам по 50ст билета да пусна ли петиция?Айде стига вече.Всеки иска намаление за нещо и пуска петиция.90% от студентите задочните повече,редовните по-малко работят.Ми ще плащат колкото мен.Защо не поискате и намаление в кината,бензиностанциите,в магазините.А другите 10%,които не работят ги издържат мама и тати.Нямам нищо против студентите,но вече някои от тях просто прекаляват.Щом имат пари да киснат по цял ден по кръчмите в студентски град,а вечер по дискотеките, ще плащат за билете колкото всички останали.Лично мнение.

Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npachovski » Пет 28 авг 2009 20:27

Да я приемаме ли тази тема като Friday spam

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пет 28 авг 2009 20:29

svepldi написа:Никой не иска да се возят безплатно, а с намаление,колеги. Да,повечето задочници работят, а знаете ли заколко пари?

Ко речи?Знаеш ли аз за колко работя? Сега ще ти кажа:
Щата ми е 420лв,и като ми одържат данаци и там всичките глупости остават 350-360лв.И понеже се наложи да тегля заем извади от тея 360лв 215лв и виж колко взимам.И с тея пари издържам семейство.Добре,че жената започна работа иначе бяхме умрели.И не плащам по 30лв наем,който ми включва всички консумативи.Ток,вода,парно,данъци на апартамент,храна,кола,дрехи....
А многострадалните студенти,по цял ден и цяла нощ по заведенията.И не дей да ми казваш,че не е така,защото работя в Ст.град и го обикалям по цял ден.Всички заведения са пълни денонощно.

Потребителски аватар
svepldi
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот svepldi » Пет 28 авг 2009 20:32

break написа:
VW-fenka написа:
svepldi написа:Колежке VW-fenka, редовните студенти се ползват с намаление ;)

Отлично знам това... вече 4-ри години !
break, не ми пречи никой ! Да не си бил задочник та се обиди така !
Пречат ми безмислените петиции !
Имам право да си напиша мнението, но ти нямаш право да ми държиш сметка :!:

така си е,права си :bowdown
само не разбирам с какво точно ти пречат на теб безСмислените петиции ВЪВ ФОРУМА ОФФ?

Колега, не че искам да се заяждам с някой, нито искам да предизвиквам глупави спорове, който каквото иска да си пише. В България 100% важи правилото "Не е важно на мен да ми е добре, а на съседа да му е гадно". Сега намери ли отговор на въпроса какво й пречи на колежката :D Но щом искате да спорим,нека спорим!
Редовните студенти са лентяи,които чакат на гърба на мама и тати и по цял ден висят по кафетата по време на лекции, а задочниците учат, работят и плащат данъци за това, че работят и за това и ние искаме финансови облекчения, за разлика от претоварените редовни студенти (за пример колко са редовни мога да дам полвината ми колеги в работата, които бтв са съпричастни с мен), които получават финансово облекчение благодарение на работещите в това число и задочниците. Така че колеги редовни вие нищо не губите, просто сте на гърба на данъкоплатците и когато някой иска малко права, вие скачате, без да сте ущетени. Повтарям и наблягам на това, че петицията е за намаление на картите за градски транспорт за ЗАДОЧНИТЕ СТУДЕНТИ, а не за махането на отстъпката на редовните! Благодаря!

Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npachovski » Пет 28 авг 2009 20:33

Батка кви са тия 420 аз си мисля, че в София нямало такива малки заплати, а само ние по малките градове сме с тия заплати....ужас :screwy

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пет 28 авг 2009 20:35

npachovski написа:Батка кви са тия 420 аз си мисля, че в София нямало такива малки заплати, а само ние по малките градове сме с тия заплати....ужас :screwy

то май всички си мислите така, ама не е.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 28 авг 2009 20:43

Ако някой ми посочи пример на нещо променило се, на базата на някаква интернет петиция, съм готов на момента да отключа темата :idea:

Ако някой иска да си търси някакви права, да го прави както трябва, а не лежейки от дивана да пуска петиции :idea:

Аз пък смятам да пусна петиция за забрана на задочното обучение. Поне според мен е абсолютно безсмислено. И без това има толкова много "висшисти" в БГ, че се налага огромната част такива, да работят не по специалността си. Пълно е със секретарки тип "офис администратор" със завършено "машеностроене" в ТУ. Да не говоря за десетките юридически факултети по знайни и незнайни университети, които бълват "специалисти"... Във всеки технически университети има по няколко "модерни" специалности, като икономика-на-нещо-си, право-на-нещо-си и подобни бози, от които никой няма нужда. Както и да е, висшето образование в БГ има сериозна нужда от промяна, но тя не е свързана с картите за градски транспорт, нито с интернет петициите и т.н. безсмислени действия.
Попитайте някой работодател колко пъти е попадал на току що завършил студент, който е в час със специалността която е учил и ще разберете колко е сериозен проблема :idea:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”