Изпрани пари в пералнята...К`во праим?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Изпрани пари в пералнята...К`во праим?
Таа значи,БНБ Пловдив не работи,ОББ ни казаха да ходим до София в БНБ,въпроса ми е имали БНБ в някой от градовете около Пловдив..?
Повредени BG банкноти трябва да взимат всички банки(после те си се оправят с БНБ).
Пробвай да ги внесеш по сметка(би трябвало да не откажат)
Пробвай да ги внесеш по сметка(би трябвало да не откажат)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ще пробваме после в някоя друга банка.. 

- shockhead
- Автомобил:
- Двигател:
Багрилото ще излезе с белина, но не я прави много концентрирана да не стане бледа банкнотата.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
shockhead написа:Багрилото ще излезе с белина, но не я прави много концентрирана да не стане бледа банкнотата.
и аз мислих за този вариант , но след белината вместо банкнота , ще има бял лист хартия
-
- Автомобил:
- Двигател:
И в ДСК-то ни отрязаха крилцата...тия дни на разходка до София до БНБ къдото ни казаха,че със сигурност ще ги сменят.По-добре от колкото да ги хвърлим,мисля,че темата се изчерпа.Благодаря на всеки отзовал се,моля някои да
темата 

Точно преди няколко дни си говорихме с едни колеги за смяната на банкноти в БНБ. Възстановяват ти стойността на банкнотата в зависимост от това колко процента от нея представиш. Ето ти линк: http://www.bnb.bg/bnb/home.nsf/vWebPagesByADOptionBG/B4B25CC595B7F2E2C225713F005805F9?OpenDocument&count=-1&BG
Конкретната информация, която те интересува, предполагам е тази:
ИЗИСКВАНИЯ ЗА ЗАМЯНА НА БАНКНОТИ
Българската народна банка, банките и доставчиците на услуги заменят повредени български банкноти по оценка за стойност при следните условия и съотношения:
1) повредена българска банкнота, от която е запазена най-малко три четвърти (75%) от площта ú или сглобените части от банкнотата възстановяват такава част от площта ú, се заменя по пълна номинална стойност.
2) повредена българска банкнота, от която е запазена най-малко една втора (50%) от площта ú или сглобените части от банкнотата възстановяват такава част от площта ú, се заменя по половината от номиналната ú стойност.
3) повредена българска банкнота, от която е запазена по-малко от една втора (50%) от площта ú или сглобените части от банкнотата възстановяват такава част от площта ú, не се заменя.
4) повредена българска банкнота, сглобена от части на различни банкноти, не се заменя.
Конкретната информация, която те интересува, предполагам е тази:
ИЗИСКВАНИЯ ЗА ЗАМЯНА НА БАНКНОТИ
Българската народна банка, банките и доставчиците на услуги заменят повредени български банкноти по оценка за стойност при следните условия и съотношения:
1) повредена българска банкнота, от която е запазена най-малко три четвърти (75%) от площта ú или сглобените части от банкнотата възстановяват такава част от площта ú, се заменя по пълна номинална стойност.
2) повредена българска банкнота, от която е запазена най-малко една втора (50%) от площта ú или сглобените части от банкнотата възстановяват такава част от площта ú, се заменя по половината от номиналната ú стойност.
3) повредена българска банкнота, от която е запазена по-малко от една втора (50%) от площта ú или сглобените части от банкнотата възстановяват такава част от площта ú, не се заменя.
4) повредена българска банкнота, сглобена от части на различни банкноти, не се заменя.
-
- Автомобил:
- Двигател:

Това е луда работа. Преди време един банкомат ми набута една странна 20-левка като си теглех заплатата. И не ми я прибираха по магазините. Отидох в ОББ, понеже си я изтеглих от техен банкомат. И там ми казаха че ще ми платят 50% от стойноста й. При което си тръгнах, прецених че ще си остане моя, отколкото да я дам на тия. Банкнотата има всички знаци, не беше повредена, но самите цветове стояха една идея по - светли. В крайна сметка я изпих в една дискотека 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”