Изпрани пари в пералнята...К`во праим?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
leoparda
Автомобил:
Двигател:

Re: Изпрани пари в пералнята...К`во праим?

Мнениеот leoparda » Пон 14 дек 2009 14:37

Таа значи,БНБ Пловдив не работи,ОББ ни казаха да ходим до София в БНБ,въпроса ми е имали БНБ в някой от градовете около Пловдив..?

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пон 14 дек 2009 14:52

Повредени BG банкноти трябва да взимат всички банки(после те си се оправят с БНБ).
Пробвай да ги внесеш по сметка(би трябвало да не откажат)

leoparda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leoparda » Пон 14 дек 2009 15:25

Ще пробваме после в някоя друга банка.. :)

Потребителски аватар
shockhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shockhead » Пон 14 дек 2009 15:38

Багрилото ще излезе с белина, но не я прави много концентрирана да не стане бледа банкнотата.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 14 дек 2009 15:39

shockhead написа:Багрилото ще излезе с белина, но не я прави много концентрирана да не стане бледа банкнотата.

и аз мислих за този вариант , но след белината вместо банкнота , ще има бял лист хартия

leoparda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leoparda » Пон 14 дек 2009 17:33

И в ДСК-то ни отрязаха крилцата...тия дни на разходка до София до БНБ къдото ни казаха,че със сигурност ще ги сменят.По-добре от колкото да ги хвърлим,мисля,че темата се изчерпа.Благодаря на всеки отзовал се,моля някои да :lock: темата :)

Потребителски аватар
Милата
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Милата » Пон 14 дек 2009 17:56

Точно преди няколко дни си говорихме с едни колеги за смяната на банкноти в БНБ. Възстановяват ти стойността на банкнотата в зависимост от това колко процента от нея представиш. Ето ти линк: http://www.bnb.bg/bnb/home.nsf/vWebPagesByADOptionBG/B4B25CC595B7F2E2C225713F005805F9?OpenDocument&count=-1&BG
Конкретната информация, която те интересува, предполагам е тази:

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ЗАМЯНА НА БАНКНОТИ
Българската народна банка, банките и доставчиците на услуги заменят повредени български банкноти по оценка за стойност при следните условия и съотношения:
1) повредена българска банкнота, от която е запазена най-малко три четвърти (75%) от площта ú или сглобените части от банкнотата възстановяват такава част от площта ú, се заменя по пълна номинална стойност.
2) повредена българска банкнота, от която е запазена най-малко една втора (50%) от площта ú или сглобените части от банкнотата възстановяват такава част от площта ú, се заменя по половината от номиналната ú стойност.
3) повредена българска банкнота, от която е запазена по-малко от една втора (50%) от площта ú или сглобените части от банкнотата възстановяват такава част от площта ú, не се заменя.
4) повредена българска банкнота, сглобена от части на различни банкноти, не се заменя.

leoparda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leoparda » Пон 14 дек 2009 18:03

:bowdown За последния пост,но така или иначе пак трябва да идем до там,защото тук никой не иска да ги вземе.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пон 14 дек 2009 18:05

Това е луда работа. Преди време един банкомат ми набута една странна 20-левка като си теглех заплатата. И не ми я прибираха по магазините. Отидох в ОББ, понеже си я изтеглих от техен банкомат. И там ми казаха че ще ми платят 50% от стойноста й. При което си тръгнах, прецених че ще си остане моя, отколкото да я дам на тия. Банкнотата има всички знаци, не беше повредена, но самите цветове стояха една идея по - светли. В крайна сметка я изпих в една дискотека :drunk

Върни се в “ОФФ-Топик - други”