Нотариус-пререгистриране на автомобил внесен на инвалид

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
boiko1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Нотариус-пререгистриране на автомобил внесен на инвалид

Мнениеот boiko1 » Сря 27 яну 2010 9:06

hooligans написа:
kjm написа:само не разбрах след като са ти написали акт защо са ти взели кон.талон

е чорапите ли да му вземат ?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
boiko1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот boiko1 » Сря 27 яну 2010 9:12

kjm написа:само не разбрах след като са ти написали акт защо са ти взели кон.талон

...."чл.145 ал.2 на ЗДП",ЗДП-закон за движение по пътищата,включва права и задължения,в случая не е изпълнено задължението да се прехвърли автомобила в 15 дневен срок с което се нарушава чл.145 ал.2 на ЗДП,където санкцийте са от 20 до 200 лв.С две думи като нарушиш ЗДП ти пишат фиш или акт,при фиша отиваш и плащаш в банката,при акта ти взимат контролния талон,и чакаш 1 месец да ти излезне решението за глобата.

П.П.:Остава сега да ме питаш как ще карам без контролен талон :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
kjm
Автомобил: audi a3
Двигател: ALH

Мнениеот kjm » Сря 27 яну 2010 9:44

а ако нямаш шоф.книжка какво ще ти вземат
никаде не е казано ,че да си собственик на МПС трябва да притежаваш шоф.книжка

Потребителски аватар
boiko1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот boiko1 » Сря 27 яну 2010 9:57

Пак подлежиш на глоба,независимо дали имаш книжка или не,трябва да прехвърлиш собствеността,ще ти вземат само парите-щом нямаш книжка.
Имаш ли МПС на твое име подлежиш на всички права и задължения на ЗДП.

Потребителски аватар
kjm

Мнениеот kjm » Сря 27 яну 2010 10:33

преди имах подобен случаи купих кола с блокирал двг.и в продължение на 2 години нямах възмможност да я закарам в КАТ.После като я регистрирах ми наложиха глоба 100лева без да ми вземат талона.Платих я веднага и си рег.колата

Потребителски аватар
келеш
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот келеш » Сря 27 яну 2010 12:06

За да не пускам нова тема,ще помоля колегата пуснал тази,за снизхождение.
Та проблема при мен е такъв:
Баща ми почина преди 7 год.Имаше личен автомобил,който аз и брат ми не използваме.Колата бе собственост и на двамата.Чичо ми взе автомобила с уговорката че ще намери купувач и ще го продаде.Но се случи така,че и чичо почина.
Наскоро получавам известие от данъчно за неплатени данъци за въпросния автомобил,като наследник.
Оказва се,че той не е спрян от движение и текат данъци,колата я няма(явно чичо ми я е дал за скрап),няма документи никакви и няма как да се бракува,понеже дъщерята на чичо е в чужбина,а тя не иска да изпрати пълномощно за да се бракува.
Ходих в данъчно,КАТ,РПУ-та и всеки си прехвърля топката,без да има никакъв резултат.Помолих в полицията да се пусне за издирване,но отговора бе-не може!
Ще помоля колеги,сблъсквали се с такъв или подобен проблем,да помогнат със съвет!

Потребителски аватар
boiko1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот boiko1 » Сря 27 яну 2010 17:11

kjm написа:преди имах подобен случаи купих кола с блокирал двг.и в продължение на 2 години нямах възмможност да я закарам в КАТ.После като я регистрирах ми наложиха глоба 100лева без да ми вземат талона.Платих я веднага и си рег.колата

Казваш че не си имал време да я закараш в КАТ,това означавали че е нов внос т.е. не е регестрирана досега,защото ако е така попадаш под друга точка от ЗДП и за това не са ти взели талона.

Потребителски аватар
boiko1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот boiko1 » Сря 27 яну 2010 17:17

келеш написа:....

Колега колата за последно на чие име се е водила?Питам те защото казваш че ти като наследник получаваш известие за дължими данъци,а в същото време казваш,че дъщерята на чичо ти неиска да изпрати пълномощно?

Потребителски аватар
келеш
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот келеш » Сря 27 яну 2010 17:30

boiko1 написа:Колега колата за последно на чие име се е водила?Питам те защото казваш че ти като наследник получаваш известие за дължими данъци,а в същото време казваш,че дъщерята на чичо ти неиска да изпрати пълномощно?

Значи колата е собственост на баща ми и чичо ми,които са починали.Аз имам брат,а чичо ми има един наследник,който е в чужбина.Та въпросния наследник в чужбина не иска да изпрати пълномощно,за да мога с брат ми(също наследници) да бракуваме колата.

Потребителски аватар
kjm

Мнениеот kjm » Сря 27 яну 2010 17:42

boiko1 написа:
kjm написа:преди имах подобен случаи купих кола с блокирал двг.и в продължение на 2 години нямах възмможност да я закарам в КАТ.После като я регистрирах ми наложиха глоба 100лева без да ми вземат талона.Платих я веднага и си рег.колата

Казваш че не си имал време да я закараш в КАТ,това означавали че е нов внос т.е. не е регестрирана досега,защото ако е така попадаш под друга точка от ЗДП и за това не са ти взели талона.

колата беше с БГ номера ,но от друг град

Потребителски аватар
xaxo666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xaxo666 » Сря 27 яну 2010 17:53

Ако мога и аз да ползвам темата защото се отнася пак за кола на инвалид. Зна4и беше на дядо ми които по4ина и остана нследствена на баба ми и маика ми. баба ми е инвалид и и се полага безплатна винетка тя има 75% притежание на колата което го казаха в кат (не го пише никаде) миналата година ми дадоха безплатна винетка без проблем но тази полу4их писмо 4е не може излязъл бил нов закон na 14 01 2010 трябвало да фигурира само лицето инвалид в талона.Също не се плащаше и данък дали и данък ще има ве4е някои запознат ли е?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”