Качествени керемиди?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Re: Качествени керемиди?

Мнениеот kiril_bulgaria » Нед 05 дек 2010 8:29

Керемидата е дълготрайна инвестиция, избора е много важен за следващите 30-50години. Разликата за целият покрив от най-скъпите до най-евтините е около 300-500лв, което е пренебрежително малко, съпоставимо с парите, които си дал до тук!

Потребителски аватар
Getoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Getoni » Нед 05 дек 2010 16:49

Тези гръцките са горе долу добри,но много се пукат от студа и не са за равни покриви.На комшията са такива същите от преди 7 години ги слага и тези дето са на вилата са здрави,защото е с алпийски покрив,но на барбекюто и гаражите са се напукали и са позеленяли просто не е истина.Ако ги сменяш си вземай на Тондах засега те са най-добрите,на Брамак са пълен боклук и знам хора дето ги е яд,че ги сложиха и искат да ги махат сега.Но ти си решаваш просто ти го казвам от опит.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 05 дек 2010 17:17

Е ще сменям, но не баш близките години щото няма финанси. Трябва кран и други работи, дето излизат много по-скъпи от керемидите. Да ремонтираш стари с други нови, обикновено излиза в пъти по-скъпо, отколкото да правиш чисто нов покрив. А не обичам и цигански работи при положение, че има и хубави материали сега. Затова питах временно да закърпим положението с нещо добро. То е ясно, че трябва от-до да се направи със се скари и всичко наново при такъв голям брак на керемиди. :?
Гледах ги тия гръцките горе от миналата година няма спукани още. Май не пият толкова вода както другите. Редим ги тях в по-стръмните участъци, където не се задържа вода, а и отдолу се отоплява. :Mr Green Fun Пък по равните участъци и стрехите, свалям здрави на Стралджа, които раздигам около спуканите. Голямо приключение с тоя покрив. Дано тая зима пак не прокапе. После пак ще го мислим на топло. :lol: :horror:

Потребителски аватар
djofar
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: 1.9TDI ARL 2003

Мнениеот djofar » Пон 06 дек 2010 9:51

В Монтана има фирма която произвежда керемиди на който качеството е в пъти по добро от Брамак бях на нещо като презентация на която показваха как от 2 метра е пускат и и няма нищо след което с Бобкат минаха върху нея и също остана здрава а цената е горе долу като на Брамака
Ако някой има интерес ще поразпитам за цени и координати :да:

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Пон 06 дек 2010 10:33

Такава и аз видях преди месец и може би това ще са новите керемиди за 2-те къщи, но трябва проучване въпросния полимер за колко време старее. Иначе и на мен ми се струва, че са вечни.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 06 дек 2010 12:24

Вечни нема. "Вервай ми" Особено с тия големи температурни амплитуди последните години. :Mr Green Fun
Другото важно предимство на керамиката е че покрива диша. С бетон и полимери може да се окаже че къщата отдолу става на гъба. А лятото да е като оранжерия. Аз не бих рискувал с такива. Както не бих рискувал да си слагам и пластмасови улуци. Те са още по-зле. Поне това се сещам засега. :Mr Green Fun

Последна промяна от black` на Пон 06 дек 2010 13:01, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Пон 06 дек 2010 12:38

black` написа:Вечни нема. "Вервай ми" Особено с тия големи температурни амплитуди последните години. И все пак само покритието е полимер. Бетонеца отдолу пиине ли вода всико заминава. :Mr Green Fun

аз съм с стари марсилски .. строих 1995г. и си взех керемиди от едно ТКЗС произведени 1966-1968г. .. преди 2г. правих ремонт и си покрих терасата .. направих я на стая .. купих си пак стари керемиди .. докараха ми ги някъде от провинцията .. по 50ст. за бр. .. произведени 1961г. .. нямам почти никаква фира .. 90% от себестойността на една керемида е разхода по изпичането и .. затова старите керемиди били по добре .. едно време не са пестили

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 06 дек 2010 12:49

И аз серизоно търся стари марсилски, но тук никой не продава сега. А ми трябват и поне 1600-1700 бройки минимум. Това са около 5 тона. И сериозен транспорт. :Mr Green Fun Преди изпуснах една оферта и още ме е яд, че не питах. Иначе ако намеря съм готов да вдигна веднага старите дъски отдолу и да го направя по-стърмен в края с нови, за да сложа от тия старите керемиди. :)

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Пон 06 дек 2010 13:33

аз купих 100-150 бр. като резервни по обява от нета .. в сайтовете за безплатни обяви .. от Подуяне .. имаха 1-2 мм. черно и мазно покритие в/у тях .. а тези дето ми ги докараха от провинцията .. все едно бяха чисто нови .. потърси по обявите .. има
П.С. .. сега видях че си в Сандански .. потърси по селата и най добре там където има стари стопански постройки .. аз първите /през 1995г./ ги взех от едни краварници от Пазарджишко

mepoooo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mepoooo » Нед 17 юни 2012 14:13

Имал съм възможност да работя с доста марки керемиди, но тези на Брамак са се доказали в моите очи като най-добрите. Срещал съм керемиди с доста по-ниско качество, чиято цена въобще не отговаря на качеството. Старите керамични керемиди също са с доста добро качество, но Брамак са с около 50% по-плътни, което драстично намалява вероятността от напукване, тъй като при ниска плътност във вътрешността на керемидата прониква влага и вода, която при ниски температури замръзва, разширява се и това води фактически до напукването.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”