Качествени керемиди?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Качествени керемиди?
Керемидата е дълготрайна инвестиция, избора е много важен за следващите 30-50години. Разликата за целият покрив от най-скъпите до най-евтините е около 300-500лв, което е пренебрежително малко, съпоставимо с парите, които си дал до тук!
- Getoni
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тези гръцките са горе долу добри,но много се пукат от студа и не са за равни покриви.На комшията са такива същите от преди 7 години ги слага и тези дето са на вилата са здрави,защото е с алпийски покрив,но на барбекюто и гаражите са се напукали и са позеленяли просто не е истина.Ако ги сменяш си вземай на Тондах засега те са най-добрите,на Брамак са пълен боклук и знам хора дето ги е яд,че ги сложиха и искат да ги махат сега.Но ти си решаваш просто ти го казвам от опит.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Е ще сменям, но не баш близките години щото няма финанси. Трябва кран и други работи, дето излизат много по-скъпи от керемидите. Да ремонтираш стари с други нови, обикновено излиза в пъти по-скъпо, отколкото да правиш чисто нов покрив. А не обичам и цигански работи при положение, че има и хубави материали сега. Затова питах временно да закърпим положението с нещо добро. То е ясно, че трябва от-до да се направи със се скари и всичко наново при такъв голям брак на керемиди.
Гледах ги тия гръцките горе от миналата година няма спукани още. Май не пият толкова вода както другите. Редим ги тях в по-стръмните участъци, където не се задържа вода, а и отдолу се отоплява.
Пък по равните участъци и стрехите, свалям здрави на Стралджа, които раздигам около спуканите. Голямо приключение с тоя покрив. Дано тая зима пак не прокапе. После пак ще го мислим на топло.

Гледах ги тия гръцките горе от миналата година няма спукани още. Май не пият толкова вода както другите. Редим ги тях в по-стръмните участъци, където не се задържа вода, а и отдолу се отоплява.

- djofar
- Автомобил: Golf 4 GTI
- Двигател: 1.9TDI ARL 2003
В Монтана има фирма която произвежда керемиди на който качеството е в пъти по добро от Брамак бях на нещо като презентация на която показваха как от 2 метра е пускат и и няма нищо след което с Бобкат минаха върху нея и също остана здрава а цената е горе долу като на Брамака
Ако някой има интерес ще поразпитам за цени и координати
Ако някой има интерес ще поразпитам за цени и координати

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Такава и аз видях преди месец и може би това ще са новите керемиди за 2-те къщи, но трябва проучване въпросния полимер за колко време старее. Иначе и на мен ми се струва, че са вечни.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вечни нема. "Вервай ми" Особено с тия големи температурни амплитуди последните години. 
Другото важно предимство на керамиката е че покрива диша. С бетон и полимери може да се окаже че къщата отдолу става на гъба. А лятото да е като оранжерия. Аз не бих рискувал с такива. Както не бих рискувал да си слагам и пластмасови улуци. Те са още по-зле. Поне това се сещам засега.

Другото важно предимство на керамиката е че покрива диша. С бетон и полимери може да се окаже че къщата отдолу става на гъба. А лятото да е като оранжерия. Аз не бих рискувал с такива. Както не бих рискувал да си слагам и пластмасови улуци. Те са още по-зле. Поне това се сещам засега.

Последна промяна от black` на Пон 06 дек 2010 13:01, променено общо 4 пъти.
- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
black` написа:Вечни нема. "Вервай ми" Особено с тия големи температурни амплитуди последните години. И все пак само покритието е полимер. Бетонеца отдолу пиине ли вода всико заминава.
аз съм с стари марсилски .. строих 1995г. и си взех керемиди от едно ТКЗС произведени 1966-1968г. .. преди 2г. правих ремонт и си покрих терасата .. направих я на стая .. купих си пак стари керемиди .. докараха ми ги някъде от провинцията .. по 50ст. за бр. .. произведени 1961г. .. нямам почти никаква фира .. 90% от себестойността на една керемида е разхода по изпичането и .. затова старите керемиди били по добре .. едно време не са пестили
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз серизоно търся стари марсилски, но тук никой не продава сега. А ми трябват и поне 1600-1700 бройки минимум. Това са около 5 тона. И сериозен транспорт.
Преди изпуснах една оферта и още ме е яд, че не питах. Иначе ако намеря съм готов да вдигна веднага старите дъски отдолу и да го направя по-стърмен в края с нови, за да сложа от тия старите керемиди. 

- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз купих 100-150 бр. като резервни по обява от нета .. в сайтовете за безплатни обяви .. от Подуяне .. имаха 1-2 мм. черно и мазно покритие в/у тях .. а тези дето ми ги докараха от провинцията .. все едно бяха чисто нови .. потърси по обявите .. има
П.С. .. сега видях че си в Сандански .. потърси по селата и най добре там където има стари стопански постройки .. аз първите /през 1995г./ ги взех от едни краварници от Пазарджишко
П.С. .. сега видях че си в Сандански .. потърси по селата и най добре там където има стари стопански постройки .. аз първите /през 1995г./ ги взех от едни краварници от Пазарджишко
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имал съм възможност да работя с доста марки керемиди, но тези на Брамак са се доказали в моите очи като най-добрите. Срещал съм керемиди с доста по-ниско качество, чиято цена въобще не отговаря на качеството. Старите керамични керемиди също са с доста добро качество, но Брамак са с около 50% по-плътни, което драстично намалява вероятността от напукване, тъй като при ниска плътност във вътрешността на керемидата прониква влага и вода, която при ниски температури замръзва, разширява се и това води фактически до напукването.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”