И аз тръгнах до 350 лв уж ама като взех да чета мненията на запознатите колеги и мнения по други форуми -нещата отидоха на 550 лв

Взех това и засега съм много доволен.

group® написа:На първо място винаги стои въпроса - За какво ще се ползва колелото?!
Иначе лично аз съм против 'меките рамки' и ако имаш намерение да караш, а не да се повозваш из центъра, те съветвам да ги забравиш, освен ако не си приготвиш начална сума от 1000лв. (за ново)![]()
Даже бих те посъветвал да забравиш и тези със зумовете (предния амортисьор), освен ако не е със заключване, но гореспоменатата сума няма да стигне само за това. Поне е поправимо и не толкова фатално![]()
Като доводи за мнението ми ще посоча тежестта и съпротивлението.
Хората при по-сериозно каране се чудят къде да метнат бутилчицата с вода за да не тежи, а това нешо (меката връзка) е много, много тежко и излишно.
Още на първия баир, когато тази пружинка ти обере един съществен процент от усилията върху педалите, ще псуваш, много ще псуваш.
Хубаво е да покараш такова колело и после с двърда рамка, за да оцениш недостатъците и плюсовете.
Ако те е страх да не те ти се друга Д-то, не се захващай![]()
Пак казвам, че ако се взима за возене в градската градина по 1-2км. на ден/седмица/месец ... всяко върши работа.![]()
Лично аз не карам често и много, но се случва да правим преходчета по 20-30...50км и съвсем скоро ще хвърля предната вилка и ще си взема или твърда или със заключване. А моята се водеше хубава
mely написа:Колега , виж моята тема - същата, отпреди месец viewtopic.php?f=60&t=260959
И аз тръгнах до 350 лв уж ама като взех да чета мненията на запознатите колеги и мнения по други форуми -нещата отидоха на 550 лв![]()
![]()
.
muns61 написа:И аз съм за класическата рамка. Колкото е по - лек велосипеда, по - добре. По - големи и по - балонни гуми заради неравностите по пътя. И удобна седалка, което не е лесно за избор.
За съжаление, карането на колело е изключително опасно в града...
joker написа:Знаеш ли как товарят педалирането големите и балонни гуми????Точно една предавка надолу по баирите,а оттам и поне 5 км/ч надолу....за продължителност на натоварване дължина на възходящия наклон не искам да говоря....а пък като добавим и мъъъъничко насрещен вятър нещата стават доста интересни особено за нетренирали хора...Ето затова аз предпочитам по тънки и твърдо напомпени гуми(полусликове с антипункт-система)...
Adnan написа:И пак избора трябва да е личен и по причина.
joker написа:Ако ги напомпиш да станат "свръхтвърди" вече балонни ли са???Да сте видели бегач с балонни гуми???
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 58 госта