Полицията ни пази - РПУ Костинброд

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Re: Полицията ни пази - РПУ Костинброд

Мнениеот Mihailov78 » Сря 08 юни 2011 8:42

Полицията в България е пълна пародия. Живея в района на 3-то РПУ, братовчед ми работеше там няколко години като редови полицай. Какви ли не подобни случаи ми е разправял. Когато ми идва на гости, идва с трамвая. Защо ли? Защото в моя квартал го е страх да си остави колата. От паркинга пред РПУ-то са му крали плейър и емблема. Отделно са стреляли манг@али по приемната на РПУ-то с пистолет, дежурния полицаи е извадил късмет.. А за част от неговите колеги какви неща ми е казвал.. не е за описване в обществен форум. Общо взето тази полиция трябва да бъде променена кардинално. Цветанов не само да измисля шумни акции, но да вземат да направят нови законопроекти в защита на гражданите, да изчистят и дисциплинират състава на Милицията (да, тя е още с нрави на Народната милиция от 1985), обществото да има респект и Уважение към нея. В този си вид тя освен, че ни помага даже ни и пречи. Все пак да не забравяме, че всеки от нас под формата на преки и косвени данъци и всевъзможни такси я изхранва. И когато видя някой неграмотен мургав Милиционер от Костинброд (когото ние с Вас изхранваме и сме му дали правомощия!!!), който си е поредния местен айдук да се грижи за сигурността на гражданите в района ми идва да.. scare Повечето ни РПУ-та приличат на сгради от филм на ужасите сниман през 19 век в Индия, а милиционерите на състав от Холивудска комедия. Обществото си мисля е време да се събуди и да хване тоягата. death

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Сря 08 юни 2011 8:59

За жалост истината е, че в огромен процент корупцията, простотията и престъпните практики са се загнездили в структурите на МВР. Обществото няма доверие в полицията и не може да има. Полицай в повечето случаи се възприема като облечен във власт рекетьор на дребно.

Част от гражданската ни позиция е да не участваме в корупционни практики и да се борим срещу подобен произвол!
Наистина ми е много интересно няма ли начин да се заведе иск към въпросното РПУ след като делото приключи и съда освободи вещественото доказателство?

Другото което си мисля е, че това може да се случи на всеки един от нас. Как можем да се предпазим? Възможно ли е по някакъв начин (да речем с адвокат и нотариус) да се отиде и да се направи "частен" опис на задържаното МПС, да се завери нотариално и след Х време, да си търся всичко описано от отговорния орган (в случая някое МВР) ?
Също така ми е много интересно една такава задържана и ограбена кола... тя няма номера както видяхме. Как мога да я спра от движение? В противен случай по закон макар и МПС-то да е задържано то е моя собственост и съм длъжен да си му плащам данъци и ГО въпреки, че виси като безпризорна сергия на някакъв пробит полицейски паркинг с години...

А бе колкото повече си мисля... толкоз по-страшен ми се струва тоя филм и все се надявам тия ануси от това РПУ в Костинброд да си го получат подобаващо... death

maladec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maladec » Сря 08 юни 2011 10:01

groznika написа:Здрасти колега. Съжалявам за случилото се и за преживяното...
Имам няколко въпроса:
Колата имаше ли застраховка авто каско и айи е имала как намират ситуацията господата застрахователи?
Няма ли опция да повдигнеш иск или де да знам някакво дело срещу МВР или с/у конкретното РПУ?
Опита ли с жалби директно до министерството или до някаква по-висока инстанция от това пробито РПУ?

Зактраховката беше изтекла преди 1 ден . Не съм я подновявал по - рано , поради липса на време . Станах аз сутринта по - рано , с идеята да правя зястраховка . Правех си сметката да отида да и сменя маслото, филтрите и ремъците . Най- грозното е ,че отидох в магазина да си кумя необходимите неща. После се прибрах и отидох да ги оставя в Голфчето , за да са си вътре и да не забравя нещо. И какво да ми видят очите ...... няма ми колата .

За иск с/у РПУ-то . Допитвал съм се до адвокати и потърпевши . Жалбите са абсолютно безсмисленни. Прокуратурата си ги пази гадовете . Съдийте се отнасят с полицайте , както с братя. Всичко се покрива , всичко потъва по линията. Започват да се бавят белижки , изчезват части от описи ,опитват се вячаски да ти смачкат психиката .

За жалби: жалвал съм се само в РПУ-то , поради горе изброените причини . Сега след излъчване на репортажа , мога да си позволя да пускам жалби и до по - виши инстанции . Знам ,че пътят ще е труден и може би води до задънена улица , но не смятам да падам по гръб . Ще направя всичко възможно да влезът на съд "симпатягите". Готов съм и в Стразбург да отида . Гадното е ,че не виновните плащат за грешките си , а ние данакоплатците . С нашите пари се плащат всички издънки на системата. Оказва се ,че дори и да осъдиш накой той пак ще си запази поста. Лошото е че съдя всички нас ( Данакоплатците ) . Вие не сте направили никому нищо , а се задължени да плащате .

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Сря 08 юни 2011 10:05

Не знам как ще ви прозвочитова което ще кажа ама все пак:
Евала на милиционерите как ти пазят колата.Аджеба то се е видяло че с пари всичко става.Давай там на някой 200 лв и да ти измъкне ясичко което е останало поне от нея.Не вярвам някой да забележи в тая неразбория там.

Нямам думи просто...... :beat_butt2

Потребителски аватар
SaVoy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SaVoy » Сря 08 юни 2011 10:18

Това е нелепо бе , то от колата почти нищо не е останало. Това е :Bulgaria

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Сря 08 юни 2011 10:33

Съвсем честно ви казвам, че ако това се случи с моята кола без да ме интересува за последстията ще им пусна 2 гранати в РПУ-то, вместо да ми седят в шкафа.... mhihi

Просто не ми е ясно как е възможно това. Би трябвало когато са конфискували колата собственика да викне нотариус и тай да направи констативен протокол, заедно с вещо лице в какво състояние е автомобила в момента на конфискацията с прикрепен снимков материал.

При настоящото развитие, ако колегата разполагаше с такива документи можеше съвсем спокойно да осъди МВР за виновна безстопанственост.

Потребителски аватар
Kevin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kevin » Сря 08 юни 2011 10:54

Този същия началник на това РПУ го даваха вчера по btv action и го хвалеха как от тяхното РПУ били усуетили грабеж от някаква вила и хванали извършителите. Дори собственика на вилата щял да им дава дарения в знак на благодарност, бензин доколкото разбрах, защото не им стигал. Не е ли малко странно, че 1-2 дена след репортажа в "господари на ефира" където падна 100 кила резил дето се казва, в другата бтв го хвалят колко добре си върши работата ?

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 08 юни 2011 11:24

yoan4o написа:Съвсем честно ви казвам, че ако това се случи с моята кола без да ме интересува за последстията ще им пусна 2 гранати в РПУ-то, вместо да ми седят в шкафа.... mhihi
.

Баце неговори глупости,поне ти,щот и на теб и на мен да ни се случи ще е същия к*р капан,ше ти окрадът колицата и нема да моеш да им каеш и копче повервай ми :wink: ,щот и хляба и ножа са в тез нещастници,дека си мислат че всичко им е позволено и са безнаказани,а това е така щот прижиовява ме в една туско-цигънска държавица наречена Булгаристан :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
LUDsAUDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LUDsAUDI » Сря 08 юни 2011 11:35

Съчувствам ти колега, преди 2 години 3-ма души ми разбиха колата и откраднаха акумулатор, говорители, мп3 плейър, телефон, 50лв, дребни инструменти и невероятни неща като сенник, плюшена играчка, мокри кърпички, абе с 2 думи кокошкарска работа. Разбрах, че са ми разбили колата едва след като мой приятел е видял как полицаи тършуват в колата ми без дори аз да присъствам, оправданието беше че водели извършителите да покажат какво и откъде са взели. Вещите бяха намерени от които ми върнаха акумулатор без течност, скъсани говорители а останалите неща не били в тях, нищо, че ги хванали веднага след престъплението. 2 пъти давах показания какво съм имал в колата, понеже първите мистериозно се изгубиха, въртяха ме 10 дена да си взема акумулатора купуван преди 3години, понеже не съм имал документи и немога да докажа (трябва да си пазя гаранцията 10години ли?) че е мой, нищо че извършителите си признали. Оказа се, че са 3 момчета, едното от които е сина на дознателя по делото ми, след 3-4 месеца след случея от полицията търсят мои роднини (а не мен лично при положение че съм оставил ГСМ за връзка понеже на адреса който живея не получавам поща) и им казват че било извършено престъпление с колата ми и трябвало да ходя в полицията (при това в 4РПУ вместо в 3-то където е станало всичко и където съм давал показания), няма да казвам на хорицата какво им е минало през главата, едва ли не съм убил някой и ме викали. В крайна сметка отидох до 4-то РПУ, където ми връчиха някакъв документ, че спирали делото поради това, че извършителите не осъзнавали своите действия и това, че нанасят имуществени щети на лицето(демек мене). Нямах нерви да се занимавам да завеждам дело срещу тях, което може би е грешка от моя страна ама бях в лош финансв период и насочвах усилия другаде. Как да вярваш в системата, като самата тя те краде, иначе познавам и доста свестни и съвестни служители ама са наистина малко ...

maladec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maladec » Сря 08 юни 2011 11:54

feikot написа:Като видя началника на РУП какъв детероден орган е,все ми е на акъла,че ще направят нещо.Приятел,отпиши я,е@и им майката и дано да имаш каско,ако нямаш...Ще пиеш една студена за около 4000 лв. така като гледам.Копелета,дано ръцете да им изсъхнат.Като го гледам,такъв невинен тип е този Ицо,че чак не разбирам,как има хора,които могат да си затворят очите и да заспят. death Тя дебне навсякъде.Жалко за момчето.

1800 лв. Това е оценката на колата . Донесох им документ от " Армеец" в който пише , че колата струва 4400лв в момента на кражбата .
отговор : Не може голф да струва толкова . Какво като е дизел , и какво като е 100 коня . Аз на Армеец не вярвам . Аз вярвам само на себе си .
Отново след многократно ходене в РПУ-то , ПРОКУРАТУРАТА и жалби , цената се повиши на 2800 . В последствие пак спадна на 1800 лв.
Нека не забравяме ,че Костинброд не е много голям. Там всички се познават . Няма дасе очудя , ако повечето хора живеещи там имат родственни връзки.
Най - смешното беше в началото , веднага след намирането на колата . Дознател " Митов " от същото РПУ лично ми предложи 800 лв. , като условието беше да се прибера в къщи и да не вдигам шум. Каза ми да не пускам жалби . Аз отказах и направо започнах с жабите.
Всичко това се случи пред очите на приятел , които беше с мен през цялото време . Откачена работа ви казвам .

maladec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maladec » Сря 08 юни 2011 12:01

n1ksuna90 написа:Сега гледах пак клипчето и се чудя как може такъв селянин да е шеф на РПУ. Нищо чудно че се случват такива работи като полицията я оправляват такива индивиди :banghead: .

Нищо не сте видали . Това по " Господарите " е само малка част от целия репортаж . Този "мънкащия" , по принцип мънка многа повече . Отначало се изчерви и видимо се засрами . После започна да мълчи и не отговаряше на нито един въпрос . Съзнанието му блокира за известно време . Просто си стоеше прав и нито приемаше , нито отговаряше . По едно време леко се просълзи и проговори . Изрече 4 приказки (лъжи) , въз основа на които е и интервюто .

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Сря 08 юни 2011 12:03

Kevin написа:Този същия началник на това РПУ го даваха вчера по btv action и го хвалеха как от тяхното РПУ били усуетили грабеж от някаква вила и хванали извършителите. Дори собственика на вилата щял да им дава дарения в знак на благодарност, бензин доколкото разбрах, защото не им стигал. Не е ли малко странно, че 1-2 дена след репортажа в "господари на ефира" където падна 100 кила резил дето се казва, в другата бтв го хвалят колко добре си върши работата ?

Хахахаа,поредната долна инсинуация...то не остана вече кой да вярва в тези глупости.Че чак и бензин ще им даряват,аман от спонсори и дарители.Това прилича на една скорошна случка,която обявиха по медиите,относно един списък с номера на автомобили,които да не се спират,понеже видиш ли,били спонсори на полицията :063:

Въпросната карикатура,т.е. щефа,трябва да понесе наказателна отговорност за извърщеното,защото дори той специално да не е свалял нещо от колата,определено това е ставало с негово знание,а не се съмнявам,че и изгода е имал от това...
Съветвам момчето,в никакъв случай да не се отказва и да позволи тази подигравка с него самия да остане безнаказана и потулена,защото не може така повече.Живеем в уж модерен и цивилизован свят,а ето на какво сме свидетели и то в лицето на полицията!!!

maladec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maladec » Сря 08 юни 2011 12:11

parno написа:колега от това кола няма да стане вече :bishop
слушай мръсника и я дай за желязо докато не са я почнали с флексовете
а този пигмей изнаглял как обяснява че били качени частите в някаква стая mhihi

Ми да . Има нещо такова . Тои даже "мънкащия" каза , че ще се наложи да си ги разпознавам .
Как си ме представяте мене да отида някате и да взема части от друга кола , части които не са мой ? ???????? И това само и само да кажа : ето върнаха ми всички части. Е това вече не го разбирам . Полицията да ме кара да крада ??????
Как се нарича : взимане на чужда вещ , без съгласието на собственника на тази вещ ?

maladec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maladec » Сря 08 юни 2011 12:13

emiltd написа:Колега,наистина много е грозна цялата тази случка,съчувствам ти,но би ли споделил,ако е удобно,каква е историята,за да стигне тази кола до това полицейско управление :roll:

Крадеца:( Иван Григоров Григоров ) си краде колата . Той цял живот това работи . Издържа се , като краде коли .
Купувача е човек от Костинброд ( Ива Лозонова и приятеля и Светлин Петров Борисов) . Имал Голф ТД 75 коня . Много искал ТДИ 110коня . Приянелката му искала също АФН мотор. Редовно му натяквала за по - мощен Голф. Нямали пари и затова не си купували мечтаната кола .
Един ден Ива и Светлин пили кафе в кафене " Маркизата" . Говорили за мечтаната кола. Светлин и Ива си приказвали ,че ако вземат само двигател , ще могат да се вместят в определена сума пари . Тогава Иван ,чул разговара им , си предложил услугите . Споразумяли се за цена от 800 лв.
На следващия ден по обят колата била доставена , пред същото кафене . Иван искал да свали регистрационните номера и да изреже номера на рамата още тогава , но оставил това на Светлин , с уговорката ,че той ще свърши тази работа и
ще му предаде табелите на следващия ден . (Светлин и тогава нямал всичките пари. Пратил му 500 лв. , а останалите се договорил да му ги изплати. )
Купувача започнал да разглабя колата , но комшии забелязали това и сигнализирали в РПУ - Костинброд . При проверк установили , че колата е крадена . Намерили и табелите в гаража . (Онзи ” Зарев ” от ” скитата камера ” непрекъснато ми натяква колко много усилия му е коствало да открие колата . Твърди ми , че само дългогодишния му опит му помага да разкрива толкова сложни кражби ). Задържали и двамата купувачи , които по - късно дали пълни показания . Въз основа на техните показания, на следващия ден задържали Иван , който шофирал по булевард " Борис " . В колата откриват : акумулатори , кабели , шперцове , меча лапа и др. инструменти , все предназначени за кражба на коли . Задържат го в РПУ-то и после го освобождоват ????????????? До ден днешен от прокуратурата твърдт , че крадец на автомобила ми няма . Именно по този повод съм пускал многобройни жалби . От прокуратурата обаче твърдят ,че крадец няма . Има само човек които е унищожил регистрационните табели .
Ще ви пратя и копие от абсолютно всички жалби и постановления , но това по - късно , защото статията стана много дълга .

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 08 юни 2011 12:20

Никой не ги пази тези паркинги, няма кой да пази. Спомням си че и за някое от столичните районни даваха преди доста време, че конфискуваните коли са наредени на тротоара и булеварда около районното и също никой не ги пази, а само им е сложена по една слепка. Така че всеки преминаващ може да си свали каквото му харесва. Защо няма кой да ги пази тези паркинги, няма да обяснявам, защото пак ще излязат някакви стъкмистики за 60+ хиляди души полиция. Иначе каквито и мерки да предприеме момчето стискам палци да намери справедливост :beer

Върни се в “ОФФ-Топик - други”