закрепване на кухненски шкаф

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: закрепване на кухненски шкаф

Мнениеот hooligans » Вто 05 юли 2011 21:49

levonik написа:Посяхте съмнението в мен. Не ви е срам! Сега се насочвам към замазката. Някъде ми мина такава в чували - добавяш водата, бъркаш и мажеш. Благодаря!

Добре е че разбра че ще сгрешиш

Потребителски аватар
passatdriver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passatdriver » Вто 05 юли 2011 22:22

по принцип си има усилени профили за гипсокартон УА те са от ламарина 2мм и са много по-здрави :beer

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 06 юли 2011 0:07

И къв е проблема с гипсокартона и шкафовете не разбрах ?? Какви профили ще целиш какви 5 лв ?? Скоро правих хухня в един апартамент с лепен гипсокартон тоест около 3см кухина има /то новото строителство е само с картон/ като слагах шкафовете просто си пробих картона и след него до 12см с бургията за бетон /те са тухли всъщност/ сложих си дюбелите и си закачих шкафовете като пич,нямам никакви опасения че ще паднат някога ! Единствено може ако е предвидено да се хваща на 2 места а е по-голям шкафа да му сложиш още един винт за по-сигурно !

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 06 юли 2011 0:21

виждал ли си гипсокартон на влага ?
А хлебарки в гипсокартон mhihi
Да не говорим, че няма смисъл, като може да се измаже

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Сря 06 юли 2011 1:00

Не мога да се съглася, че новото в строителство е само картон. Имаше такава практика :screwy , но в последните две- три години освен някой заблуден да го ползва вместо мазилка, не съм виждал. Най- малко защо е икономически необоснувано използването му в ЖС. За хотели, офиси и магазини съм съгласен, че това е начина да се придаде на бързо нов вид на помещението, но същите подлежат на ремонти и корекции в порядъка на от две до пет години, и всеки нов ползвател е със собствена визия и решения. За апартамент, на който основен ремонт се прави на десет и повече години да сложиш картон за завършващо покритие на стена си е лудост. Просто проблемите и последствията от полагането му в жилищни и нежилищни помещения се различават.

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Сря 06 юли 2011 8:06

Гледам всички скочиха срещу картона само не разбрах какъв е проблемът с него. И шкафове може да си закачи човека и всичко. Конструкцията се прави през 50 см. и си закачваш нещата без проблем. Интересно от къде ще влезнат хлебарки ако няма оставени дупки, това с влагата също не ми се коментира, говорим за кухня не за баня. Ако е направено читаво проблем няма.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 06 юли 2011 8:38

И на мен ми е странно това скачане срещу картона :screwy
Изображение
Такива дюбели носят по 18-20 кг на опън само в картона завити. Ако докачиш и конструкция още по - лесно.
Изображение
С е такива дюбели на един пич му закрепихме радиаторите на парното, понеже също не беше предвиждал конструкция когато си е правил картона. По 4 бр с винтове 3мм дебелина 4 см дължина на панелен радиатор 2 метра. Седма година радиаторите си стоят.
Така че има начини, не твърдя че горните предложени от мен са правилни.

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Сря 06 юли 2011 9:01

bobidi написа:Гледам всички скочиха срещу картона само не разбрах какъв е проблемът с него. И шкафове може да си закачи човека и всичко. Конструкцията се прави през 50 см. и си закачваш нещата без проблем. Интересно от къде ще влезнат хлебарки ако няма оставени дупки, това с влагата също не ми се коментира, говорим за кухня не за баня. Ако е направено читаво проблем няма.

Има, и то голям.
Като купих апартамента ми, беше целия с картон. Разбих и изхвърлих всичко, понеже за 9 месеца съществуване, навсякъде беше почнало да си проличава колко краткотраен е картона, отделно веселбите със закрепването.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 06 юли 2011 9:04

calm написа:Не мога да се съглася, че новото в строителство е само картон. Имаше такава практика :screwy , но в последните две- три години освен някой заблуден да го ползва вместо мазилка, не съм виждал.

Я ела да си купиш курортен апартамент на морето да видим дали ще намериш такъв с мазилка :Mr Green Fun Като си правихме ремонта в къщата /то си беше почти изграждане наново/ шефа на фирмата дето го правеше и които работи и в чужбина довършителни дейности ми казваше - На запад само баровците слагат мазилка всичко е картон! Така че малко си се объркал с това колко и къде се ползва :) Не че защитавам картона ,аз лично не бих живял в "картонен" апартамент но факт е че масово се ползва вместо мазилка понеже става мнооого по-бързо и евтино /естествено с лепене не с профили/ :banghead:

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Сря 06 юли 2011 9:29

Ivo_Dinkov написа:
bobidi написа:Гледам всички скочиха срещу картона само не разбрах какъв е проблемът с него. И шкафове може да си закачи човека и всичко. Конструкцията се прави през 50 см. и си закачваш нещата без проблем. Интересно от къде ще влезнат хлебарки ако няма оставени дупки, това с влагата също не ми се коментира, говорим за кухня не за баня. Ако е направено читаво проблем няма.

Има, и то голям.
Като купих апартамента ми, беше целия с картон. Разбих и изхвърлих всичко, понеже за 9 месеца съществуване, навсякъде беше почнало да си проличава колко краткотраен е картона, отделно веселбите със закрепването.

Това пък хич не го разбрах, има си прекрасни дюбели за картон. Какво разбираш под краткотрайност. В нас за 3 години нямам такива наблюдения за които говориш.

Потребителски аватар
Persin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Persin » Сря 06 юли 2011 9:39

levonik написа:Здравейте!
Предстои ми поставяне на гипсокартон на кухненска стена, на която ще се закрепва шкаф. Разбрах, че там където ще бъдат болтовете трябва да са и железните релси. Не съм купил още шкафа и се тревожа, че е възможно да има различни размери на гърбовете на шкафовете и да стане разминаване. Ако има стандартни размери е лесно да вляза в първия мебелен и да ги сваля.
Та , има ли стандарт или не?
Предварително благодаря за отзивчивостта ви!

колега варви в един магазин за мебелен обков и си вземи така наречените окачвачки за шкаф горен ред и много бързо ще си решиш проблема.........пиши какво си направил. :да:

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Сря 06 юли 2011 9:41

Оплакванията ми бяха основно от банята, която също беше с картон за основа.
Имаше спукано тук- там по снадките на листовете.
Иначе имам порядъчно тежки шкафове, които не бих рискувал да ги качвам на картон.

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Сря 06 юли 2011 9:41

Картона колкото е удобен и бърз за работа толкова си има предимствата и недостатъците,измажи си стената дето ще са ти шкафовете да нямаш фобии после и да ги мислиш тия шкафове ще паднат ли няма ли да паднат!

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Сря 06 юли 2011 9:42

Stivi Не знам човек. То главно зависи от инвеститора. Имаме един блок в Созопол от миналата година- на мазилка. Миналото лято наех апартамент от друга софийска фирма- пак на мазилка. Не отричам, че много инвеститори предпочитат картон, главно заради сроковете, но в последствие при много от тях се получава греда. Ще дам и друг пример за картона, но той е главно заради мърляво изпълнение на строителството като цяло: В цяла жилищна сграда /20ап./ като доближиш запалка до някой контакт изгасва огънчето от течението. Сградата е нова, на 5г., с топлоизолация на фасадата, тухла и лепен картон от вътре. И никой не е ебавал да пълни фугите на зидарията. В същото време и топлоизолацията е претупана, като на места са допуснати "пробойни" да ги наречем, от което пък следва, че преминава въздух през "пробойните", циркулира в свободното пространство между изолацията и зидарията, пробива през фугите на зидарията и от там през контактите влиза жилищните помещения. :screwy Това при мазилка не може да стане :012:

И за да се върна в темата, ще кажа, че невъзможни неща в строителството няма. Разбира се, че могат да се качат шкафове на картонена стена. Въпросът е заслужава ли си?

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Сря 06 юли 2011 9:46

Ivo_Dinkov написа:Оплакванията ми бяха основно от банята, която също беше с картон за основа.
Имаше спукано тук- там по снадките на листовете.
Иначе имам порядъчно тежки шкафове, които не бих рискувал да ги качвам на картон.

Снадките се пукат от кадърни майстори и лош подбор на материалите. Кухненските шкафове обикновенно стъпват върху плочките или каквото е там, което е всъщност носи тежеста.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”