Какво видях преди няколко месеца

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
DOHC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOHC » Вто 14 ное 2006 12:51

1. Ако гледаме цените на двете коли определено не може да става дума за сравнение.. :idea: :idea:
2. Ако гледаме мощността или 1001к.с за Вейрона срещу около 2000к.с за Вайпъра пак май не може да става дума за сравнение.
3. Ако гледаме резултатите на 1/4 миля или 10.40сек. за Вейрона и средни 7сек за Вайпъра - въобще пък не ми се сравнява.

Все пак каква е идеята на Вейрона - много бърз, луксозен, СПОРТЕН автомобил, ми хубаво всичко това го има и Вайпъра, без лукса, но за какво ми е огромен диамант в центъра на волана и куп подобни екстри на десет пъти по висока цена?

ПП. Е ако имам състояние възлизащо на около 100мил. $ ще си взема един Вейрон.. :D :D

Потребителски аватар
Evtoo
Автомобил: Passat B7
Двигател: Passat Variant B7140Hp BlueMotion
Контакти:

Мнениеот Evtoo » Вто 14 ное 2006 13:15

Колеги искам да ви кажа от личен опит, че тази година имах възможност да видя на живо в Америка и да седна в купето на един спортен булид на Вайпър, който е един от лидерите в тамошните супер популярни състезания НАСКАР :roll: Повярвайте ми, който и от вас да го види на живо и да види на какво е способен просто на секундата ще забравите за всякакви такива супер луксозни каляски от рода на Ваерон и др. Говорим за кола от сорта на 1700кс+ и с такава оптика, че направо жега ми стана... :shock До ден днешен съжалявам, че не си носех апарата, за да го документирам, но нищо другата година :wink:
Поздрави!

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Вто 14 ное 2006 14:34

DOHC написа:1. Ако гледаме цените на двете коли определено не може да става дума за сравнение.. :idea: :idea:
2. Ако гледаме мощността или 1001к.с за Вейрона срещу около 2000к.с за Вайпъра пак май не може да става дума за сравнение.
3. Ако гледаме резултатите на 1/4 миля или 10.40сек. за Вейрона и средни 7сек за Вайпъра - въобще пък не ми се сравнява.

Все пак каква е идеята на Вейрона - много бърз, луксозен, СПОРТЕН автомобил, ми хубаво всичко това го има и Вайпъра, без лукса, но за какво ми е огромен диамант в центъра на волана и куп подобни екстри на десет пъти по висока цена?

ПП. Е ако имам състояние възлизащо на около 100мил. $ ще си взема един Вейрон.. :D :D

Може ли да ми отговориш на следните въпроси:

точка 2. Според графиката, която си дал този Вайпър е към 1200к.с

точка 3. Тоя Вайпър от снимка никога няма да направи 1/4миля за 7сек, ама никога трябват му коренно различни гуми и скоростна кутия. С тези гуми дето е от снимкате, ако ще и 3000 коне да е няма да може да даде и 10сек.

И трето този камион на писта ще даде врене много по-бавно от кола с 350-400коня да речеме БМВ М2 ЦСЛ, 911 ГТ3.
Спортния автомобил не е да се кара само направо и затова много хора не харесват вайпъра точно по-тази причина.

Спортния автомобил е комбинация от много качества и това, че някъв тунингован камион с 1000коня ускорява добре него прави по-додър.

И защо по дяволите реши, да сравняваш тунингован автомобил с нормален.

Искаш ли да пусна снимки и линкове към доста коли дето са +1000коня да речем в момента ми се намират няколко БМВ Е30, Е36 М3 1300коня, че и за едно М5 на VS-мотор се сетих

Evtoo написа:Колеги искам да ви кажа от личен опит, че тази година имах възможност да видя на живо в Америка и да седна в купето на един спортен булид на Вайпър, който е един от лидерите в тамошните супер популярни състезания НАСКАР :roll: Повярвайте ми, който и от вас да го види на живо и да види на какво е способен просто на секундата ще забравите за всякакви такива супер луксозни каляски от рода на Ваерон и др. Говорим за кола от сорта на 1700кс+ и с такава оптика, че направо жега ми стана... :shock До ден днешен съжалявам, че не си носех апарата, за да го документирам, но нищо другата година :wink:
Поздрави!

Тука нещо си в грешка състезателните автомобили в Наскар имат мощност в пъти по-малко от 1700коня, в момента няма състезателен автомобил за освет драгстер, който да има такава мощност всичките са рестриктирани и т.н.
Мощността на Наскар колите е към + 400коня, в Наскар шампионата не се състезава Вайпър.
И пак да повторя състезателна кйола 1700коня, няма и не е имало, най мощната е достигла към 1100-1200коня през 70-те и след това променят правилата и колите стават доста по-слаби.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 14 ное 2006 14:53

DOHC написа:Все пак каква е идеята на Вейрона - много бърз, луксозен, СПОРТЕН автомобил, ми хубаво всичко това го има и Вайпъра, без лукса, но за какво ми е огромен диамант в центъра на волана и куп подобни екстри на десет пъти по висока цена?

сам си си отговорил :) никой не твърди че Вейрона е най-най-колата, просто е най-скъпата, а това за човек с много хиляди милиони е най-ценната екстра, там се цели уникалност, показност, изпъкване, фукане и тн. Кола за 120 000 $ може да притежават още 120 000 човека само негови сънародници :)

Потребителски аватар
DOHC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOHC » Вто 14 ное 2006 16:54

niikoo_1 написа:Може ли да ми отговориш на следните въпроси:

точка 2. Според графиката, която си дал този Вайпър е към 1200к.с

точка 3. Тоя Вайпър от снимка никога няма да направи 1/4миля за 7сек, ама никога трябват му коренно различни гуми и скоростна кутия. С тези гуми дето е от снимкате, ако ще и 3000 коне да е няма да може да даде и 10сек.

И трето този камион на писта ще даде врене много по-бавно от кола с 350-400коня да речеме БМВ М2 ЦСЛ, 911 ГТ3.
Спортния автомобил не е да се кара само направо и затова много хора не харесват вайпъра точно по-тази причина.

Спортния автомобил е комбинация от много качества и това, че някъв тунингован камион с 1000коня ускорява добре него прави по-додър.

И защо по дяволите реши, да сравняваш тунингован автомобил с нормален.

Искаш ли да пусна снимки и линкове към доста коли дето са +1000коня да речем в момента ми се намират няколко БМВ Е30, Е36 М3 1300коня, че и за едно М5 на VS-мотор се сетих

Да няма проблем ще ти отговоря.. :wink:

Да този който е на снимките наистина е 1200к.с, НО този който е на филмчето по-надолу в предишния ми пост е :?: (малко повече) май на диното му е трудно да го измери :D :D.

Този Вайпър на снимката съм го разглеждал доста отдавана и явно са го продали, но на 1/4 миля даваше около 8,7сек. не си спомням точно.
Ето две филмчета на Вайпъри правени от същата фирма (около 1200к.с.):

http://www.undergroundracing.com/video/Dr%20Roof%20at%20Rockingham.wmv

http://www.undergroundracing.com/Aaron%20AD/Aaron%20SRT10%20Dyno.wmv

А ето го и този дето е около 2000к.с. :D

http://www.youtube.com/watch?v=yBEeo6l3a6s&mode=related&search=

От филмчетата се вижда какви времена дава..

Никъде не съм казал, че Вайпъра е най-добрия спортен автомобил!!! :!: :idea:

Основното сравнение на което наблегнах е цената на двата автомобила.!!!!! :!:

Ами няма проблем пусни каквито искаш филмчета... аз пък мога да ти пусна филмче на нещо дето ускорява от 0-1000км/ч за 16сек. 8)

ПП. Колеги не се впрягайте толкова това са просто едни талиги... :D

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 14 ное 2006 17:00

Дай да го видим това "нещо"

A между другото.. чухте ли какво каза на края на клипа пича.. 7.99 .. new world record.. :)

Последна промяна от Vizor на Вто 14 ное 2006 17:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Вто 14 ное 2006 17:00

Вярно, е че са талиги, ма тоя вайпър си жив драгстер тук си говорим за сток коли това искам да намекна.
Виж му парашута отзат и гумите, за който няколко пъти намекнах в предния си пост точно за гумите.

То и голфчета има дето правят 1/4 миля за 10сек, ма това не означава, че автоматично трябва да се сравнява с най-скъпата спортна кола защото. Пък и 8-9сек Сивици има, а те струват в пъти по малко и от тоя Вайпър или от сток такъв, но това не означава, че са по
:wink:

Vizor написа:Дай да го видим това "нещо"

A между другото.. чухте ли какво каза на края на клипа пича.. 7.99 .. new world record.. :)

Eто тука едно Нисанче дето е по-бързо, пък и мотора му е почти 3пъти по малък.
http://exvitermini.com/
Заебиго кво е казал тоя :D

Потребителски аватар
DOHC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOHC » Вто 14 ное 2006 17:15

:006: :beer

Ето го и най-бързото нещо което се движи по суша:

http://www.youtube.com/watch?v=gaGO-we-Fag

http://www.youtube.com/watch?v=3AIkFHHrMwk

http://www.youtube.com/watch?v=D2fEsPWhC5c&mode=related&search=

Да добавя и малко инфо:

Два рекативни двигателя Rolls-Royce.
Мощност: скромните 106000 к.с.
Максимална скорост: 1227.99 км/ч
От 0 до 160 km/h - 4 сек.
От 0 до 1000 km/h - 16 сек.
Изцяло от карбон (външната част де). :D
Иначе тежи 10 тона!

Последна промяна от DOHC на Вто 14 ное 2006 17:49, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Вто 14 ное 2006 17:31

Малка поправка...това не е най-бързото "нещо" дето се движи по суша, ами най-бързия "автомобил" дето се движи по суша :wink: А най-бързите "неща" на суша се движат със 7 пъти по-висока скорост :wink:

А относно вайпъра...и 3000 коня да го направят пак си е дърво и пак ще има един скайлайн който е пред него :D А с Бугати неможеш го сравнява, защотото единственото по-добро време ще е на драг и във всичко друго ще пада с много! А с Вейрона можеш и на море да си ходиш :lol:

Потребителски аватар
DOHC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOHC » Вто 14 ное 2006 17:33

Дай ги да ги видиме тези неща, че ми стана интересно... :D

Последна промяна от DOHC на Вто 14 ное 2006 17:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Вто 14 ное 2006 17:33

Spunky написа:Малка поправка...това не е най-бързото "нещо" дето се движи по суша, ами най-бързия "автомобил" дето се движи по суша :wink: А най-бързите "неща" на суша се движат със 7 пъти по-висока скорост :wink:

А относно вайпъра...и 3000 коня да го направят пак си е дърво и пак ще има един скайлайн който е пред него :D А с Бугати неможеш го сравнява, защотото единственото по-добро време ще е на драг и във всичко друго ще пада с много! А с Вейрона можеш и на море да си ходиш :lol:

Предполагам говориш за реактивните шейни дето се движат по релси.

Потребителски аватар
Spunky
Двигател:

Мнениеот Spunky » Вто 14 ное 2006 17:44

niikoo_1 написа:Предполагам говориш за реактивните шейни дето се движат по релси.

Мдам :D Ето го и рекорда 6,453 mph!!!

http://www.youtube.com/watch?v=L5bPu58fSc0

Потребителски аватар
DOHC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOHC » Вто 14 ное 2006 17:48

Готино... :D ... А накрая какво стана? :shock :shock

Потребителски аватар
Spunky
Двигател:

Мнениеот Spunky » Вто 14 ное 2006 17:51

разби се в бетонна стена. така най-бързо го спират. иначе ако искат да го запазят ще им трябва пак мноооооооого дълга отсечка само за спиране. От 10000 км/ч не се спира лесно :D

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Вто 14 ное 2006 23:57

A къв е смисъла на цялата операция? Има ли реално приложение, или е просто "Какво е възможно"?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”