DOHC написа:1. Ако гледаме цените на двете коли определено не може да става дума за сравнение..
2. Ако гледаме мощността или 1001к.с за Вейрона срещу около 2000к.с за Вайпъра пак май не може да става дума за сравнение.
3. Ако гледаме резултатите на 1/4 миля или 10.40сек. за Вейрона и средни 7сек за Вайпъра - въобще пък не ми се сравнява.
Все пак каква е идеята на Вейрона - много бърз, луксозен, СПОРТЕН автомобил, ми хубаво всичко това го има и Вайпъра, без лукса, но за какво ми е огромен диамант в центъра на волана и куп подобни екстри на десет пъти по висока цена?
ПП. Е ако имам състояние възлизащо на около 100мил. $ ще си взема един Вейрон..

Може ли да ми отговориш на следните въпроси:
точка 2. Според графиката, която си дал този Вайпър е към 1200к.с
точка 3. Тоя Вайпър от снимка никога няма да направи 1/4миля за 7сек, ама никога трябват му коренно различни гуми и скоростна кутия. С тези гуми дето е от снимкате, ако ще и 3000 коне да е няма да може да даде и 10сек.
И трето този камион на писта ще даде врене много по-бавно от кола с 350-400коня да речеме БМВ М2 ЦСЛ, 911 ГТ3.
Спортния автомобил не е да се кара само направо и затова много хора не харесват вайпъра точно по-тази причина.
Спортния автомобил е комбинация от много качества и това, че някъв тунингован камион с 1000коня ускорява добре него прави по-додър.
И защо по дяволите реши, да сравняваш тунингован автомобил с нормален.
Искаш ли да пусна снимки и линкове към доста коли дето са +1000коня да речем в момента ми се намират няколко БМВ Е30, Е36 М3 1300коня, че и за едно М5 на VS-мотор се сетих
Evtoo написа:Колеги искам да ви кажа от личен опит, че тази година имах възможност да видя на живо в Америка и да седна в купето на един спортен булид на Вайпър, който е един от лидерите в тамошните супер популярни състезания НАСКАР

Повярвайте ми, който и от вас да го види на живо и да види на какво е способен просто на секундата ще забравите за всякакви такива супер луксозни каляски от рода на Ваерон и др. Говорим за кола от сорта на 1700кс+ и с такава оптика, че направо жега ми стана...

До ден днешен съжалявам, че не си носех апарата, за да го документирам, но нищо другата година
Поздрави!
Тука нещо си в грешка състезателните автомобили в Наскар имат мощност в пъти по-малко от 1700коня, в момента няма състезателен автомобил за освет драгстер, който да има такава мощност всичките са рестриктирани и т.н.
Мощността на Наскар колите е към + 400коня, в Наскар шампионата не се състезава Вайпър.
И пак да повторя състезателна кйола 1700коня, няма и не е имало, най мощната е достигла към 1100-1200коня през 70-те и след това променят правилата и колите стават доста по-слаби.