Защитавам правата си ,протестирам - уморих се .

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Re: Защитавам правата си ,протестирам - уморих се .

Мнениеот buller » Пет 01 юни 2012 13:33

Така е... Монетата винаги има две страни.
Хубаво е, че си попаднал на отговорен човек, дано и този, който е поел случаят ти от тук насетне да е такъв.
Един пример от последната седмица - мой познат, с който сме израстнали е полицай. Младо и скромно момче. Назначен да "пази" реда по време на баловете и някакъв абитуриент му късал пагоните :No

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Пет 01 юни 2012 13:37

Павка, това не е ли хулиганска проява, която следва да бъде наказана с арест за 24ч?

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Пет 01 юни 2012 14:11

Smeagol написа:Така е... Монетата винаги има две страни.
Хубаво е, че си попаднал на отговорен човек, дано и този, който е поел случаят ти от тук насетне да е такъв.
Един пример от последната седмица - мой познат, с който сме израстнали е полицай. Младо и скромно момче. Назначен да "пази" реда по време на баловете и някакъв абитуриент му късал пагоните :No

Колега именно тук се крие разковничето ,поне според мен ,трудно ще бъде уважаван подобен служител ,който ще остави да му скъсат пагоните ,или както на някой мои познати полицаи да ги обират в къщи ,пред къщи и пр. ,другия момент е въпросния служител да не злоупотребява със служебното си положение и да отсъжда правдиво .Важно е и да се спази - здрав дух в здраво тяло ,особенно важно за младите служители на реда .Важно е да се спазва дисциплина на коректност и подреденост.
Ето тогава институцията ще има обществено одобрение , подобни теми вероятно ще липсват ,а да си човек с пагон няма да е гордост само в детските очи.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пет 01 юни 2012 14:21

Да не се отклоняваме от същността на твоята тема, но наистина положението в полицията и прилежащите й служби е трагично.
Нямат пари да сипват гориво - карат като бабички астрите и дори ги паркират назад, за да се стича горивото. Карат без фарове, за да не им изгорят крушките, че пак от собствения си джоб вадят парите. На година се отпускат пари за почти 2 гуми на кола... Спират и молят граждани за масло, за да долеят на изтърбушената астричка...
Следователите - и там същата работа. Нямат пари за лаптопи и модерни компютри и пишат още на пишещи машини...
Какво може да очакваме от държава, в която очевадните престъпници остават недосегаеми, а изрядният гражданин е подлаган на всевъзможни изпитания :dummy:
Дано поне в твоя скучай има happy end.

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Вто 14 авг 2012 20:58

Колеги поради мои си съображения, отсъствах известно време от форума, повода да пиша сега е развитието по темата която съм отворил стори ми се коректно да кажа какво е развитието по темата, а и май не ми остава друго освен да си пиша по форумите, щото другото което остава е да нарамя оръжието.
Развитието по темата с покрива е следното - преди дни се чух с разследващия полицай (като го търсих през целия ден по тел. та накрая към 4ч. следобяд ми вдигна), с две думи човека е в правото си, бил купил земята пред сградата си, а не моята, (която разбира се включва и парцела на който седи моята сграда), май ще излезе, че и покрива сам се е разрушил.
Другото което изключително ме подразни е, това което гледах по новините днес - ЦАРЕВИЦАТА С НИСКИ ДОБИВИ, конкретно -
Интервю на синът на въпросния арендатор (Делгянски), стой до М. Найденов и обяснява, че реколтата в Раковски била лоша, а Найденов след това -„За да не вдигат цените ще им дадем по-високи субсидии".
Реално реколтата точно на Делгянси ,като цяло в региона е изключително добра има няколко по-малки стопанства които закъсняха със засаждането на царевица, та това е лошата реколта.Тоя номер го изиграха при миналото правителство (по - точно е може би СЪС миналото правителство) ,само културата бе различна - сега е царевица, тогава бе пшеница (тогава пак в рекордно ниските за пред обществото добиви имаше по над 800кг. от декар на някои ниви, като за рекордите добиви и извънреден труд раздаде премии на работниците).Това може да се каже, че за въпросния бизнесмен бе преломна година в неговия бизнес, който го познава, вижда кое и как се промени, този път ще е само поредното „нагушване" (те там в Раковси от гушене разбрат).Па и избори идат, трябва от сега да се опече баницата, Найденов ще обясни, Дянков ще даде, а Бойко ще спечели, тук обаче има и губещи, ако някои не се сеща кои са те то-зле за него.
Та политизирам или не или каквото и ще да е - това е положението, ако искат модераторите нека си нахлупят капаците и да ме накажат с ... за неспазване на правилата, ако ще и темата да заключат, истината е, че всички си патим от моментното положение в БГ, частния случай, че аз съм изпатил в повече според мен не бива да е утеха за някой.Почти всичко минава през политиката - претупването на случая с моя склад, цената на зърно , царевица, цената на живота у нас, на нас, на нашите родители и деца.
Може да е VW форум но това не оправдава който и да е, да си затваря очите пред истината и да се забранява дискусията по най-наболелите проблеми на българина в момента - това го таксувайте като политическо изказване (макар да не съм политик),то си е такова и такова трябва да е.
Чао отново, дали до скоро ще видим.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”