Мнениеот 2.4I » Вто 14 авг 2012 20:58
Колеги поради мои си съображения, отсъствах известно време от форума, повода да пиша сега е развитието по темата която съм отворил стори ми се коректно да кажа какво е развитието по темата, а и май не ми остава друго освен да си пиша по форумите, щото другото което остава е да нарамя оръжието.
Развитието по темата с покрива е следното - преди дни се чух с разследващия полицай (като го търсих през целия ден по тел. та накрая към 4ч. следобяд ми вдигна), с две думи човека е в правото си, бил купил земята пред сградата си, а не моята, (която разбира се включва и парцела на който седи моята сграда), май ще излезе, че и покрива сам се е разрушил.
Другото което изключително ме подразни е, това което гледах по новините днес - ЦАРЕВИЦАТА С НИСКИ ДОБИВИ, конкретно -
Интервю на синът на въпросния арендатор (Делгянски), стой до М. Найденов и обяснява, че реколтата в Раковски била лоша, а Найденов след това -„За да не вдигат цените ще им дадем по-високи субсидии".
Реално реколтата точно на Делгянси ,като цяло в региона е изключително добра има няколко по-малки стопанства които закъсняха със засаждането на царевица, та това е лошата реколта.Тоя номер го изиграха при миналото правителство (по - точно е може би СЪС миналото правителство) ,само културата бе различна - сега е царевица, тогава бе пшеница (тогава пак в рекордно ниските за пред обществото добиви имаше по над 800кг. от декар на някои ниви, като за рекордите добиви и извънреден труд раздаде премии на работниците).Това може да се каже, че за въпросния бизнесмен бе преломна година в неговия бизнес, който го познава, вижда кое и как се промени, този път ще е само поредното „нагушване" (те там в Раковси от гушене разбрат).Па и избори идат, трябва от сега да се опече баницата, Найденов ще обясни, Дянков ще даде, а Бойко ще спечели, тук обаче има и губещи, ако някои не се сеща кои са те то-зле за него.
Та политизирам или не или каквото и ще да е - това е положението, ако искат модераторите нека си нахлупят капаците и да ме накажат с ... за неспазване на правилата, ако ще и темата да заключат, истината е, че всички си патим от моментното положение в БГ, частния случай, че аз съм изпатил в повече според мен не бива да е утеха за някой.Почти всичко минава през политиката - претупването на случая с моя склад, цената на зърно , царевица, цената на живота у нас, на нас, на нашите родители и деца.
Може да е VW форум но това не оправдава който и да е, да си затваря очите пред истината и да се забранява дискусията по най-наболелите проблеми на българина в момента - това го таксувайте като политическо изказване (макар да не съм политик),то си е такова и такова трябва да е.
Чао отново, дали до скоро ще видим.