Съвет за жилище на последен етаж
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Проблема не ти е теча както споменаха колегите,а термомоста.Ако жилището найстина е изгодно/напълно те разбирам понеже и аз търся и знам кво е да намериш свесен апартамен който агентите за недвижими имоти пне са му надули цената докрай/просто на стаята която е под терасата още при строежа се запаси и сложи гипсокартноне таван със каменна вата/всичко е 6-10 см дебело/.И друго нещо не си копувай двустаен апартамент който в очертанитя има асансйор 

от личен опит, а и от опит на познати моят съвет е да бягаш през 9 планини в десетата, стига разбира се цената да не е супер изгодна. Ако все пак го вземеш си отдели за всеки слуай личен фонд "покрив". Някой по-нагоре беше писал за запушването на каналите - абсолютно вярно, т.е. дори и нещо да е направено като хората за това точно няма гаранция, щото комшиите примерно може да са на почивка за 10 дена и ела да видиш кво ще е на балкона от листа, пилешки яйца и акита и какво ли не още. За мен това са изключително глупави архитектурни решения. Нефункционални особено за жилищни сгради. При офис или обществени сгради е друго нещо.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Viso написа:Искам да допълня, че леко ме успокоява следния факт - съдружниците в строителната фирма строят сградата за себе си - с качествени материали и пр. - запазили са половината от апартаментите за себе си и ще живеят там със семействата си, включително в мезонета над мен, т. е. няма да ги търся по "Люлин" 16 и 18. Строителите изглеждат свестни и обещават че всичко ще е точно.

- valeri dimov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Viso написа:Искам да допълня, че леко ме успокоява следния факт - съдружниците в строителната фирма строят сградата за себе си - с качествени материали и пр. - запазили са половината от апартаментите за себе си и ще живеят там със семействата си, включително в мезонета над мен, т. е. няма да ги търся по "Люлин" 16 и 18. Строителите изглеждат свестни и обещават че всичко ще е точно.
това същите приказки като тия на горубляне дето колите им все свещенника на селото ги е карал

всеки бранш с лафа си

Благодаря на всички, които писаха по-горе.
Май ще бъде въпрос на късмет.
За съжаление избора не е много голям - за цената, която мога да си позволя се предлагат все жилища или със северно изложение или до "махалата" или нещо друго.
Въпросният апартамент ни хареса от пръв поглед - с две големи южни тераси, слънчев, с панорама към Витоша, кварталът също е добър.
Единственото което ме притеснява е терасата отгоре.
Ако още някой има преки впечатления, моля да сподели!
Май ще бъде въпрос на късмет.
За съжаление избора не е много голям - за цената, която мога да си позволя се предлагат все жилища или със северно изложение или до "махалата" или нещо друго.
Въпросният апартамент ни хареса от пръв поглед - с две големи южни тераси, слънчев, с панорама към Витоша, кварталът също е добър.
Единственото което ме притеснява е терасата отгоре.
Ако още някой има преки впечатления, моля да сподели!
- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
абе мани бегай всички разбирачи
ние си живеем в блока който строихме точно на последните два етажа
и кво ринеме мухъл с лопати и легените стоят в хола денонощно
ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ КАЧЕСТВОТО!!!
ако е през пръсти ако ще да е на 1 етаж голяма файда няма...
ако е качествено - нищо няма да му има
както каза някой по нагоре важно е термомоста - дали са си направили труда да изчислят изолацията та да няма конденз от там влага
и разбира се на терасата хидроизолацията да е като хората...
всичко друго е дрън-дрън
построено ли е? или е на зелено
ако е построено - още не е продадено и е изгодно има нещо гнило или е голям късмет....
както каза някой по нагоре важно е термомоста - дали са си направили труда да изчислят изолацията та да няма конденз от там влага
всичко друго е дрън-дрън
ако е построено - още не е продадено и е изгодно има нещо гнило или е голям късмет....
- Rabbit_TDI
- Контакти:
DragoGT написа:абе мани бегай всички разбирачи
всичко друго е дрън-дрън

- minimiro
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Аз живея в такова....
едната от северните стаи е половината под тераса... да ти снимам ли да видиш как е опадала боята от тавана?
Иначе ново строителство, изолации и отвън и от вътре, ма терморазликата която се получава там е мани беги.
Миналата зима когато беше драстично по-студено от тази, ако ти кажа че през две седмици съм го обливал с Саво, няма да те излъжа да знаеш... тази като е топло само веднъж досега - само по ъгълчетата
А това архитектурно решение за стая наполовина под балкон и разни други такива тъпизми, - поне доколкото аз съм чувал- се налагало щото по закон строителите нямали право да строят над 4 жилищни етажа - нещо във връзка с земетръсното строителство и разни такива... за което те са намерили следното решение, дострояват още 1-2 половинчати етажа отгоре които се продават като ателиета - един вид застроена площ с нежилищни функции...
с думи прости ако имаш възможност потърси друго, ако нямаш, запаси се с Саво и господ напреде ти подире му и така
едната от северните стаи е половината под тераса... да ти снимам ли да видиш как е опадала боята от тавана?
Иначе ново строителство, изолации и отвън и от вътре, ма терморазликата която се получава там е мани беги.
Миналата зима когато беше драстично по-студено от тази, ако ти кажа че през две седмици съм го обливал с Саво, няма да те излъжа да знаеш... тази като е топло само веднъж досега - само по ъгълчетата

А това архитектурно решение за стая наполовина под балкон и разни други такива тъпизми, - поне доколкото аз съм чувал- се налагало щото по закон строителите нямали право да строят над 4 жилищни етажа - нещо във връзка с земетръсното строителство и разни такива... за което те са намерили следното решение, дострояват още 1-2 половинчати етажа отгоре които се продават като ателиета - един вид застроена площ с нежилищни функции...
с думи прости ако имаш възможност потърси друго, ако нямаш, запаси се с Саво и господ напреде ти подире му и така

- Rabbit_TDI
- Контакти:
Бате на нашия апартамент северната стая без да е под балкон постоянно и пада мазилката особенно ако се сложи някой гардероб там.Именно тва ми беше мисалта като казах на човека ако е хубаво за прите да копува-по-добре южна под тераса отколкото квато и да е северна
Тва решение не е архитектурно а "инвеститорско"/тука съм засегнат лично
/и е понеже всеки квартал си има разрешена максимална височина на жилищата/щото иначе комшията може да дигне небостъргач до твойта къща/за целия квартал-нарича се кото корниз,и след това имаш право да стройш етажи който са отдръпнати на 45 градуса-демек 2.7-3 м.Ателиета са тези който нямат баня или са изцяло северни.

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
minimiro написа: ако ти кажа че през две седмици съм го обливал с Саво, няма да те излъжа да знаеш... тази като е топло само веднъж досе
Мухъла след време свиква със Савото и го хапва за десерт. Няма да му помогне ни саво ни чудо. Само мега яка изолация на самата тераса + вътрешна и външна изолация на неговата стая.....строителните проблеми винаги имат решения....за жалост понякога са на безбожни цени и не зависят от теб а от съседа....обаче ако е изгодно според мен си струва. Винаги човек трябва да направи компромис при покупка на каквото и да било. Ако само това е компромиса си струва. Приказките за строителите дето щяли да си запазят за себе си апартамента са врели некипели. Тия мародери си запазват най-хубавите апартаменти. После продават по смотаните. Изплащат кредита. И продават на супер надути цени най-яките апартаменти и те са им печалбата.
Преди малко наех професионален строителен консултант от фирма, която се занимава с такива неща, с който ще направим оглед на имота и ще си говорят със строителите на техния език.
Реших, че е по-добре да платя, но да ползвам услугите на професионалисти. Ако кажат бягай дачеч, ще бягаме, ако нещата са о.к. или могат да се дооправят, ще се пазарим със строителя.
Ще пиша за резултата другата седмица.
Реших, че е по-добре да платя, но да ползвам услугите на професионалисти. Ако кажат бягай дачеч, ще бягаме, ако нещата са о.к. или могат да се дооправят, ще се пазарим със строителя.
Ще пиша за резултата другата седмица.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”