Съвет за жилище на последен етаж

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 31 яну 2007 14:14

Проблема не ти е теча както споменаха колегите,а термомоста.Ако жилището найстина е изгодно/напълно те разбирам понеже и аз търся и знам кво е да намериш свесен апартамен който агентите за недвижими имоти пне са му надули цената докрай/просто на стаята която е под терасата още при строежа се запаси и сложи гипсокартноне таван със каменна вата/всичко е 6-10 см дебело/.И друго нещо не си копувай двустаен апартамент който в очертанитя има асансйор :!:

Mal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mal » Сря 31 яну 2007 15:01

от личен опит, а и от опит на познати моят съвет е да бягаш през 9 планини в десетата, стига разбира се цената да не е супер изгодна. Ако все пак го вземеш си отдели за всеки слуай личен фонд "покрив". Някой по-нагоре беше писал за запушването на каналите - абсолютно вярно, т.е. дори и нещо да е направено като хората за това точно няма гаранция, щото комшиите примерно може да са на почивка за 10 дена и ела да видиш кво ще е на балкона от листа, пилешки яйца и акита и какво ли не още. За мен това са изключително глупави архитектурни решения. Нефункционални особено за жилищни сгради. При офис или обществени сгради е друго нещо.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 31 яну 2007 15:34

Viso написа:Искам да допълня, че леко ме успокоява следния факт - съдружниците в строителната фирма строят сградата за себе си - с качествени материали и пр. - запазили са половината от апартаментите за себе си и ще живеят там със семействата си, включително в мезонета над мен, т. е. няма да ги търся по "Люлин" 16 и 18. Строителите изглеждат свестни и обещават че всичко ще е точно.

:lol: Тва ме забавлява тия стройтелните фирми винаги са едни такива на квартира живеят да го ожалиш горките и все за тях строят и после квото остане го продават на евтини цени на който се харесат за комшия :lol: Цялата работа е ,че си пазят хубавите апартаменти/и после на готова сграда избита като цена от продадените дебнат за масивни печалби :lol: / и за тва викат ,че са за тях,а тия дето са трудни за продавен ги пускат на ония "мършояди" брокерите да ги продадат.Знам го понеже бачкам в едно архитектурно бюро и съм "в кухнята" така да се каже.Пак ти казвам ако цената,изложението,квартала и функционално си заслужава зимай го.Щото ако имаш ограничени пари ще трябва да вземеш нещо по-мизелно/в Люлен 10,на последния етаж,или с северно изложение/,а в тва нещо ще живееш всеки ден.Ремонтите с който те плашат колегите са неприятни ма са минимум на 5 години веднъж,а в кофти апартамента който уж е сигурен ще живееш всеки ден/затова ти казвах и да го изолираш от тавана щото всеки ден ще духа от там студено-тва му е по-неприятния момент от теча/.Освен всичко друго колкото и да спестяват стройтелите изолациите вече не са като едно време по панелките,а от немърливост на комшията не моиш се спасиш независимо ква му е терасатаАко можеш да ми пишеш каде е сградата щото и аз се оглеждам за жилище.

Потребителски аватар
valeri dimov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valeri dimov » Сря 31 яну 2007 16:00

колега едно ти казвам след първата година очаквай мухал по тавана и кои каквото иска да си казва!!!!а другото за течовете си е до късмет и съвестни комшии :wink:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 31 яну 2007 16:56

Viso написа:Искам да допълня, че леко ме успокоява следния факт - съдружниците в строителната фирма строят сградата за себе си - с качествени материали и пр. - запазили са половината от апартаментите за себе си и ще живеят там със семействата си, включително в мезонета над мен, т. е. няма да ги търся по "Люлин" 16 и 18. Строителите изглеждат свестни и обещават че всичко ще е точно.

това същите приказки като тия на горубляне дето колите им все свещенника на селото ги е карал ;) :) :)
всеки бранш с лафа си :)

Viso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Viso » Сря 31 яну 2007 17:14

Благодаря на всички, които писаха по-горе.
Май ще бъде въпрос на късмет.
За съжаление избора не е много голям - за цената, която мога да си позволя се предлагат все жилища или със северно изложение или до "махалата" или нещо друго.
Въпросният апартамент ни хареса от пръв поглед - с две големи южни тераси, слънчев, с панорама към Витоша, кварталът също е добър.
Единственото което ме притеснява е терасата отгоре.
Ако още някой има преки впечатления, моля да сподели!

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Сря 31 яну 2007 17:29

Viso написа:.
Въпросният апартамент ни хареса от пръв поглед - с две големи южни тераси, слънчев, с панорама към Витоша, кварталът също е добър.
!

Абе да не е Цариградския комплекс,ако не е кажи квадратура и цена да се прецени изгодата,ако има такава.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Сря 31 яну 2007 18:42

абе мани бегай всички разбирачи

ние си живеем в блока който строихме точно на последните два етажа
и кво ринеме мухъл с лопати и легените стоят в хола денонощно

ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ КАЧЕСТВОТО!!!
ако е през пръсти ако ще да е на 1 етаж голяма файда няма...
ако е качествено - нищо няма да му има

както каза някой по нагоре важно е термомоста - дали са си направили труда да изчислят изолацията та да няма конденз от там влага

и разбира се на терасата хидроизолацията да е като хората...

всичко друго е дрън-дрън

построено ли е? или е на зелено
ако е построено - още не е продадено и е изгодно има нещо гнило или е голям късмет....

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 01 фев 2007 0:15

DragoGT написа:абе мани бегай всички разбирачи

ние си живеем в блока който строихме точно на последните два етажа
и кво ринеме мухъл с лопати и легените стоят в хола денонощно

ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ КАЧЕСТВОТО!!!
ако е през пръсти ако ще да е на 1 етаж голяма файда няма...
ако е качествено - нищо няма да му има

както каза някой по нагоре важно е термомоста - дали са си направили труда да изчислят изолацията та да няма конденз от там влага

и разбира се на терасата хидроизолацията да е като хората...

всичко друго е дрън-дрън

построено ли е? или е на зелено
ако е построено - още не е продадено и е изгодно има нещо гнило или е голям късмет....

:да:

Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Чет 01 фев 2007 2:36

Аз живея в такова....
едната от северните стаи е половината под тераса... да ти снимам ли да видиш как е опадала боята от тавана?
Иначе ново строителство, изолации и отвън и от вътре, ма терморазликата която се получава там е мани беги.
Миналата зима когато беше драстично по-студено от тази, ако ти кажа че през две седмици съм го обливал с Саво, няма да те излъжа да знаеш... тази като е топло само веднъж досега - само по ъгълчетата ;)

А това архитектурно решение за стая наполовина под балкон и разни други такива тъпизми, - поне доколкото аз съм чувал- се налагало щото по закон строителите нямали право да строят над 4 жилищни етажа - нещо във връзка с земетръсното строителство и разни такива... за което те са намерили следното решение, дострояват още 1-2 половинчати етажа отгоре които се продават като ателиета - един вид застроена площ с нежилищни функции...

с думи прости ако имаш възможност потърси друго, ако нямаш, запаси се с Саво и господ напреде ти подире му и така ;)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 01 фев 2007 2:44

Бате на нашия апартамент северната стая без да е под балкон постоянно и пада мазилката особенно ако се сложи някой гардероб там.Именно тва ми беше мисалта като казах на човека ако е хубаво за прите да копува-по-добре южна под тераса отколкото квато и да е северна :!: Тва решение не е архитектурно а "инвеститорско"/тука съм засегнат лично :lol: /и е понеже всеки квартал си има разрешена максимална височина на жилищата/щото иначе комшията може да дигне небостъргач до твойта къща/за целия квартал-нарича се кото корниз,и след това имаш право да стройш етажи който са отдръпнати на 45 градуса-демек 2.7-3 м.Ателиета са тези който нямат баня или са изцяло северни.

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Чет 01 фев 2007 2:50

Ако ти харесва вземаш,ако не ти харесва не го вземаш.Не го мисли.Нали знаеш ,много баби ,болнаво дете/или нещо от сорта беше ;)/

p.s.все пак най много като го вземеш да ни гощаваш с гъбки :drinking: mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 01 фев 2007 10:18

minimiro написа: ако ти кажа че през две седмици съм го обливал с Саво, няма да те излъжа да знаеш... тази като е топло само веднъж досе

Мухъла след време свиква със Савото и го хапва за десерт. Няма да му помогне ни саво ни чудо. Само мега яка изолация на самата тераса + вътрешна и външна изолация на неговата стая.....строителните проблеми винаги имат решения....за жалост понякога са на безбожни цени и не зависят от теб а от съседа....обаче ако е изгодно според мен си струва. Винаги човек трябва да направи компромис при покупка на каквото и да било. Ако само това е компромиса си струва. Приказките за строителите дето щяли да си запазят за себе си апартамента са врели некипели. Тия мародери си запазват най-хубавите апартаменти. После продават по смотаните. Изплащат кредита. И продават на супер надути цени най-яките апартаменти и те са им печалбата.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Чет 01 фев 2007 11:04

явно много хора са изгорели от калпави строители като гледам мненията...

Viso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Viso » Чет 01 фев 2007 13:06

Преди малко наех професионален строителен консултант от фирма, която се занимава с такива неща, с който ще направим оглед на имота и ще си говорят със строителите на техния език.
Реших, че е по-добре да платя, но да ползвам услугите на професионалисти. Ако кажат бягай дачеч, ще бягаме, ако нещата са о.к. или могат да се дооправят, ще се пазарим със строителя.

Ще пиша за резултата другата седмица.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”