почистване на сребро

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: почистване на сребро

Мнениеот Miki » Нед 02 юни 2013 22:23

Колега, номера с жълтия CIF го научих в Созопол на една от сергиите. Всичкото сребро изглеждаше като ново, та попитах и човека ми каза с какво си почиства стоката. После жена ми го пробва и оттогава действа само по тоя метод.

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Вто 04 юни 2013 0:19

Аз също си чистя синджира със сода и оцет, НО е много важно да е в контакт с алуминиево фолио за да протече реакцията! То дори след като си протече реакцията и излеете водата се вижда мръсотията залепнала по фолиото :beer Много е ефективно и няма никаква опастност за среброто ако е истинско :c020 Кофти е лятото от потта доста често потъмнява... Иначе от миналата есен до сега само веднъж съм го чистил и то профилактично, но като не се потя нямам проблем...

П.П Пробвал съм и с паста за зъби и също е ефективно ама кой ти има нервите да се занимава пък и после ти мирише на мента и там билки :biggrin Аз съм с такъв тип плетка:
Изображение

ipipbg
Автомобил: SEAT CORDOBA 6k2
Двигател: AGR

Мнениеот ipipbg » Пет 21 юни 2013 21:22

вземаш една тенджера , пълниш я с вода ...... чакаш да заври ! слагаш хлебна сода вътре и пускаш синджира ! и го вадиш като НОВ !!!!
утре пак ще пиша ,че забравих колко време се вареше и каква беше точно рецептата , ще питам приятелката си ,защото тя ми ги чисти ! :beer няма търкане , няма нищо ... проблема беше там че тя веднъж свари обеци със камъни сваровски и камъка падна от сребърната чашка.... после капчица и се залепиха :) та проблема е само ако има камъни залепени за среброто :) :beer

ipipbg

Мнениеот ipipbg » Съб 22 юни 2013 11:22

така ...... значи точната рецепта е както следва:
слагате вода в тенджера ! водата завира ! слагате една щипка сода и една супена лъжица оцет ! слагате сребърните бижута и варите на око (според зависи колко са замърсени) , то си проличава като се белнат , стават като нови от магазина,дори в магазина не са били толкова бели! и по този начин няма ъгълче което да не е почистено :) след това ги изваждате и ги слагате на една кърпа да истината. По-късно може да ги облеете с вода :)
който опита ,може да сподели после,да видите резултата :cool :drunk

Потребителски аватар
yordannnnnn
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 93

Мнениеот yordannnnnn » Съб 22 юни 2013 16:35

мерси колега,ще пробвам,досега пробвах с лимонтозу и ефекта е задоволителен,само дето остава леко матирано,но черното пада :th_up

ipipbg

Мнениеот ipipbg » Съб 22 юни 2013 20:57

пробвай и кажи , ефекта е поразяващ и няма търкане,няма нищо :mhihi мързелешката дет са вика :mhihi

ddimitrov70
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ddimitrov70 » Пет 27 дек 2013 17:37

Пробвайте с препарат за почистване на сребро. Няма нужда да търкаш, не е скъп и може да го ползвате поне 5-6 години. Потърсете в интернет. :)))

Поздрави,
Митко

Потребителски аватар
Volksrod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Volksrod » Пет 27 дек 2013 20:17

Варене, препарати :11 , повече от 20 године нося сребро
Най бързо става със сода за хляб, две три капки вода да стане гъста каша увалваш среброто и търкаш с пръсти :th_up

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Пет 27 дек 2013 21:13

Накисваш в меглио, ако е има дълбоки замърсявания може и с четка за зъби да помогнеш, става като ново с дълготраен ефект, нищо общо със ефекта от сода за хляб, оцет, лимонтозу итн!!!!!

Потребителски аватар
yordannnnnn
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 93

Мнениеот yordannnnnn » Пет 27 дек 2013 22:50

Меглио ама какво,аз лятото пробвах с лимонена киселина във вряща вода за 6-7 мин. и после малкос хавлия полиране и е ОК,сега зимата няма нужда

Върни се в “ОФФ-Топик - други”