бре, дали са ми точили бензин

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Колежка
Автомобил:
Двигател:

Източват ми бензина!

Мнениеот Колежка » Пет 23 мар 2007 20:39

Привет на всички!
За два месеца три пъти ми източват бензина. Имам Голф3 комби, стои в двора под прозореца ми, намирам го с отворена вратичка на резервоара. С леко напъване я отварят. Алармата не реагира. Купих запушалка с ключалка, последния път са я счупили и пак са изсмукали бензина. Било е в неделя посред бял ден, между 11 и 14 часа. (Пак от двора ми откраднаха и халогенните фарове.) Не знам какво да правя. Наливам по за 5 лева и си нося резерва 5 литра в туба. И аз, и колата сме се умирисали на бензин. Някакъв съвет за резервоара? Как да се заключи по-добре или да му се тури аларма? Няма ли как да се сложи една цедка някъде, та да не може да се точи бензинът?

Потребителски аватар
Petyoffy
Автомобил: Passat B7
Двигател: CBBF 2012

Мнениеот Petyoffy » Съб 24 мар 2007 13:38

Малко встрани от темата:
Слушал съм от колеги, че слагат в гърловината на резервоара какви ли не изобретения от сорта на топка тел, разни тръби нарязани или дупчени и др., служещи за преграда за маркуча ако някой иска да точи гориво и в същото време да може да преминава горивото. :roll:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 24 мар 2007 16:27

Обсъждано е много пъти - това само ядосва крадците, и правят други "золуми", или пък пробиват резервоара с кирка. Решението - гараж или платен паркинг.
Успех !

Последна промяна от gr_kanev на Съб 24 мар 2007 18:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Съб 24 мар 2007 18:31

вържи капачката на резервоара към алармата и си вземи оръжие :wink:

wwwg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wwwg » Съб 31 мар 2007 9:33

Този на които му се губят 10-тина литра,случаино да е зареждал от ЛУКОИЛ?

Потребителски аватар
spyki_76
Автомобил:
Двигател:

Re: бре, дали са ми точили бензин

Мнениеот spyki_76 » Чет 28 май 2009 20:56

здравейте,не съм сигурен дали тук е мястото на проблема ми, но ще го споделя.Значи тръгвам сутринта на работа и виждам, че капачката на резервоара е разбита.Помислих че са ми откраднали бензина, но не стрелката на таблото показва че резервоара е пълен на половина.Толкова колкото си беше до колкото си спомням+-1литар.Но зная че по нея не може да се определи.Та питам се дали целта е да ми откраднат бенз. или да сложат нещо.Спомням си някой ми беше казвал че му сложили захар в резервоара и му блокирал двигателя възможно ли е това.Какво да правя?

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Чет 28 май 2009 21:43

Ако са ти точили бензин пръстенчето, в което влиза шилото от централното трябва да е леко изкривено. Няма начин да отворят капака и нама начин после пак да го върнат при заключено положение. На мен така ми източиха бензина, никакви други следи нямаше. А да е точно 10 литра => някой хлапак, който иска да покара нечия чужда кола с такава уговорка или семейният автомобил.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Чет 28 май 2009 22:56

Колега,ако съм ти точил бензина ще го взема всичкия,а не само 10 литра... mhihi
Виж дали датчика ти е наред... :deal
При крадците девиза е :
Или всичко,или нищо....

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пет 29 май 2009 1:16

spyki_76 написа:здравейте,не съм сигурен дали тук е мястото на проблема ми, но ще го споделя.Значи тръгвам сутринта на работа и виждам, че капачката на резервоара е разбита.Помислих че са ми откраднали бензина, но не стрелката на таблото показва че резервоара е пълен на половина.Толкова колкото си беше до колкото си спомням+-1литар.Но зная че по нея не може да се определи.Та питам се дали целта е да ми откраднат бенз. или да сложат нещо.Спомням си някой ми беше казвал че му сложили захар в резервоара и му блокирал двигателя възможно ли е това.Какво да правя?

И аз така, обаче само се бяха опитвали... Не са успяли просто- късметлия !

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Re: Източват ми бензина!

Мнениеот KingoftheROAD » Пет 29 май 2009 9:47

Колежка написа: ...За два месеца три пъти ми източват бензина. Имам Голф3 комби, стои в двора под прозореца ми, намирам го с отворена вратичка на резервоара...

Колежке, щом ти е в двора колата, яко куче-пазач, обучено да приема само от теб храна би трябвало да има най-добър ефект...
Навремето някой ми разправяше за наши апапи в италия - влезли в един двор да крадат някаква яка спортна кола(тя си била отворена), и тъкмо се намърдали вътре и хоп някакво яко куче седи до него на седалката и му диша в лицето. Да видиш как търтил да бяга... Абе няма начин да няма начин. Аз по принцип когато правя нещо срещу такива простотии, знам, че не мога да ги спра, но гледам колкото се може повече да ги забавя. Това по принцип отказва повечето аджамии. Иначе и на мен са ми крали какво ли не по бабата жужка навремето. Прибирах си акумулатора горе, газовата бутилка вързана с допълнителни шини към пода на купето, резервната гума с верига и тн... Имаше ефект, а колко комшии изреваха...

Потребителски аватар
varkulaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varkulaka » Съб 30 май 2009 13:11

spyki_76 написа:Значи тръгвам сутринта на работа и виждам, че капачката на резервоара е разбита..Какво да правя?

А капачката ти там ли е ? Има случай в който разбиват капачката на резервоара и по нея на някой ключар си прави ключ за колата ти с който после ти свива колата .

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Съб 30 май 2009 14:51

Че капачката на резервоара по какъв начин е вързана с вратите? Моята е една тапа и ако сложа заключваща се логично няма да може да се направи копие. Мислех, че всички от VW семейство са така.

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Съб 30 май 2009 18:28

сложете си газ и забравете за проблемите :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”