Привет на всички!
За два месеца три пъти ми източват бензина. Имам Голф3 комби, стои в двора под прозореца ми, намирам го с отворена вратичка на резервоара. С леко напъване я отварят. Алармата не реагира. Купих запушалка с ключалка, последния път са я счупили и пак са изсмукали бензина. Било е в неделя посред бял ден, между 11 и 14 часа. (Пак от двора ми откраднаха и халогенните фарове.) Не знам какво да правя. Наливам по за 5 лева и си нося резерва 5 литра в туба. И аз, и колата сме се умирисали на бензин. Някакъв съвет за резервоара? Как да се заключи по-добре или да му се тури аларма? Няма ли как да се сложи една цедка някъде, та да не може да се точи бензинът?

бре, дали са ми точили бензин
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Обсъждано е много пъти - това само ядосва крадците, и правят други "золуми", или пък пробиват резервоара с кирка. Решението - гараж или платен паркинг.
Успех !
Успех !
Последна промяна от gr_kanev на Съб 24 мар 2007 18:39, променено общо 1 път.
- spyki_76
- Автомобил:
- Двигател:
Re: бре, дали са ми точили бензин
здравейте,не съм сигурен дали тук е мястото на проблема ми, но ще го споделя.Значи тръгвам сутринта на работа и виждам, че капачката на резервоара е разбита.Помислих че са ми откраднали бензина, но не стрелката на таблото показва че резервоара е пълен на половина.Толкова колкото си беше до колкото си спомням+-1литар.Но зная че по нея не може да се определи.Та питам се дали целта е да ми откраднат бенз. или да сложат нещо.Спомням си някой ми беше казвал че му сложили захар в резервоара и му блокирал двигателя възможно ли е това.Какво да правя?
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Ако са ти точили бензин пръстенчето, в което влиза шилото от централното трябва да е леко изкривено. Няма начин да отворят капака и нама начин после пак да го върнат при заключено положение. На мен така ми източиха бензина, никакви други следи нямаше. А да е точно 10 литра => някой хлапак, който иска да покара нечия чужда кола с такава уговорка или семейният автомобил.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Колега,ако съм ти точил бензина ще го взема всичкия,а не само 10 литра...
Виж дали датчика ти е наред...
При крадците девиза е :
Или всичко,или нищо....

Виж дали датчика ти е наред...

При крадците девиза е :
Или всичко,или нищо....
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
spyki_76 написа:здравейте,не съм сигурен дали тук е мястото на проблема ми, но ще го споделя.Значи тръгвам сутринта на работа и виждам, че капачката на резервоара е разбита.Помислих че са ми откраднали бензина, но не стрелката на таблото показва че резервоара е пълен на половина.Толкова колкото си беше до колкото си спомням+-1литар.Но зная че по нея не може да се определи.Та питам се дали целта е да ми откраднат бенз. или да сложат нещо.Спомням си някой ми беше казвал че му сложили захар в резервоара и му блокирал двигателя възможно ли е това.Какво да правя?
И аз така, обаче само се бяха опитвали... Не са успяли просто- късметлия !
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Re: Източват ми бензина!
Колежка написа: ...За два месеца три пъти ми източват бензина. Имам Голф3 комби, стои в двора под прозореца ми, намирам го с отворена вратичка на резервоара...
Колежке, щом ти е в двора колата, яко куче-пазач, обучено да приема само от теб храна би трябвало да има най-добър ефект...
Навремето някой ми разправяше за наши апапи в италия - влезли в един двор да крадат някаква яка спортна кола(тя си била отворена), и тъкмо се намърдали вътре и хоп някакво яко куче седи до него на седалката и му диша в лицето. Да видиш как търтил да бяга... Абе няма начин да няма начин. Аз по принцип когато правя нещо срещу такива простотии, знам, че не мога да ги спра, но гледам колкото се може повече да ги забавя. Това по принцип отказва повечето аджамии. Иначе и на мен са ми крали какво ли не по бабата жужка навремето. Прибирах си акумулатора горе, газовата бутилка вързана с допълнителни шини към пода на купето, резервната гума с верига и тн... Имаше ефект, а колко комшии изреваха...
- varkulaka
- Автомобил:
- Двигател:
spyki_76 написа:Значи тръгвам сутринта на работа и виждам, че капачката на резервоара е разбита..Какво да правя?
А капачката ти там ли е ? Има случай в който разбиват капачката на резервоара и по нея на някой ключар си прави ключ за колата ти с който после ти свива колата .
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Че капачката на резервоара по какъв начин е вързана с вратите? Моята е една тапа и ако сложа заключваща се логично няма да може да се направи копие. Мислех, че всички от VW семейство са така.
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
сложете си газ и забравете за проблемите 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”