Въпрос свързан с родната ни полиция

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос свързан с родната ни полиция

Мнениеот icoico » Пет 08 авг 2014 18:44

anonym0us написа:Трябва, като те спира да има 150м видимост и да не те лови от засада. ...

И откъде тази информация? Определено не е от ЗДвП...:gruebel

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Съб 09 авг 2014 7:56

Haralampi написа:Beuchat е напълно прав!

Ако смяташ, че полицаите са създали опасна ситуация, не са си вършили работата правилно или каквото и да е друго нарушение на ред или закон или служебно задължение, можеш да пуснеш съответната жалба. Тя обаче няма как да е като възражение на твоя акт - карал си без колан и фарове и това е факт без значение дали на съседната улица някой е карал и с превишена скорост, дали някой през това време е бил паркирал неправилно и дали къщата встрани е строена законно или не. Това са различни нарушения без връзка помежду си. Това, че Полицаите не бива да се крият е въведено именно за да не създават опасни ситуации, а не за да ти дадат време като ги видиш да намалиш скоростта, да си сложиш колана, да прекратиш разговора по телефона и да си включиш фаровете...!!

Нито Beuchat е прав нито довода на Haralampi е основателен!
Тук не става въпрос за определяне на народоманталитет или етнос Българина какво си мисли или как би постъпил Германеца!
Да не би момчето, понеже не е сложило колана е създало опасност за птп?
До колкото успях аз да разбера той не се оправдава, че не е сложил колан, а защото полицаите дебнат от храстите като нинджи или използват специална дегизировка и изкачат от храстите от шахтите, клоните на дърветата итн...
Не разбирам защо ги оправдавате тези "служители на реда" в кавички, аз имам познати и приятели полицаи и мога да ви кажа, че след смяна с под 100лв в джоба не се прибират, а тези пари не отиват в държавната хазна а в техния измекярски джоб!
Следващия път опиши в полето за възражение, как точно са се скрили и дегизирали зад храстите!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 09 авг 2014 8:27

Сега че колегата е нарушил правилника /колкото и да е тъп/ е ясно,проблема е че шибаните куки търсят ей такива маловажни нарушения за да си напълнят касичката а подминават стотици други много по-фрапантни по простата причина че от там няма няма да има лична облага,или са извършени от някой за който закона е книжка за балъци !

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Съб 09 авг 2014 11:35

Doaiena - и това по какъв начин оправдава карането без фарове и без светлини? Не ги оправдавам, просто няма никаква връзка с провинението на колегата и не може да послужи за обжалване. Пак казвам - ако Полицията е извършила също нарушение, това е съвсем отделна тема от нарушенията на колегата! Две грешни не се равняват на едно правилно.

Защо никой в тая държава не е в състояние да поема лична отговорност, а все "предните" му са виновни. Сигурен съм, че най-редовния въпрос, който чуват КАТ е "Що соряхте мене а оня до мене дето караше по-бързо не?" - ми щото по цял свят е така - днес си ти, утре е той, но това не прави нарушението ти по-малко нарушение, щото друг също извършвал нарушение.

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот beuchat » Съб 09 авг 2014 13:58

doaiena написа:...

Нито имам приятели полицаи,нито защитавам полицаите!
Това им е работата да следят за нарушение.А това,че не извършва престъпление като не си сложи колана-да така е ,НО утре ще се блъсне някъде и тоя колан може да му спаси живота,не случайно е измислен и се ползва до ден днешен!
Хем искате държавата да не е на това дередже,ама продължавате да плюете този и онзи,като същевременно вие спомагате за сегашното положение!

Потребителски аватар
TUISTERa
Автомобил: Passat B5.5
Двигател: AZM 2001

Мнениеот TUISTERa » Съб 09 авг 2014 15:08

Haralampi написа:Doaiena - и това по какъв начин оправдава карането без фарове и без светлини? Не ги оправдавам, просто няма никаква връзка с провинението на колегата и не може да послужи за обжалване. Пак казвам - ако Полицията е извършила също нарушение, това е съвсем отделна тема от нарушенията на колегата! Две грешни не се равняват на едно правилно.

Защо никой в тая държава не е в състояние да поема лична отговорност, а все "предните" му са виновни. Сигурен съм, че най-редовния въпрос, който чуват КАТ е "Що соряхте мене а оня до мене дето караше по-бързо не?" - ми щото по цял свят е така - днес си ти, утре е той, но това не прави нарушението ти по-малко нарушение, щото друг също извършвал нарушение.

И това по какъв начин отговаря на въпроса на колегата?Темата не е за неговите нарушения - ТЕ са за друга тема. А тази е - имат ли право полицаите да седят на завоя? И това, че са служители на закона дава ли им правото да са НАД НЕГО? Колегата не го е яд , че са го спряли полицаи. Яд го е че го глобява по-голям нарушител от него! Аз съм твърдо зад него!
Аз също не съм виждал патрулка с фарове и полицай с колан? Те повече хора ли са от мен???

Последна промяна от TUISTERa на Съб 09 авг 2014 15:15, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
doaiena
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Съб 09 авг 2014 15:13

Един да схване за какво става въпрос и за какво всъщност е тази тема :bowdown

m135
Автомобил: vw polo 1.4mpi
Двигател: AUD 2000

Мнениеот m135 » Съб 09 авг 2014 16:17

Принципа който забравят проверяващите от кат и наказващите е че за да накажат нарушителя трябва да спазят и те няколко закона. Обикновено не го правят и това в повечето случаи се покрива от съда като т.н. "маловажни" пропуски от тяхна страна.
Не знам защо съда определя нарушаването на изискването на един закон от страната на органите които трябва да го спазват и прилагат като маловажни пропуски, не осъзнава ли съда че така толерира неграмотността и умишленото нарушаване правилата от страна на кат !!!
Толерирането на тия пропуски дразни и въпреки това трябва да се обжалва и акта и наказателното.

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Съб 09 авг 2014 17:20

Таксиметровите шофьори, както и полицайте, по наредба ИМАТ право да са без колан, в очертанията на населеното място. Полицейският автомобил е бил спрял и затова е без фарове.

Колегата пише в първият си пост, че "полицаите да се скрият зад 90 градусов завой,точно 10 метра след ъгъла". Тези 10м са толкова малко разтояние, че при скороста, с която се е движил, много трудно ще бъде забелязан и спрян.
А ако предположим, че той е идвал по улицата, на която са били спряли полицайте? Те са го забелязали отдалече и са го спряли. Затова всякакви възражения ще отпаднат.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 09 авг 2014 17:22

Поне аз не съм срещал в закон или правилник упоменати метри видимост към патрулката. Колана, нали знаете че полицаите и таксиджийте могат да карат без колан, както и бременните жени!? Нещо не ги виждам да тръгнат на произшествие или някъде на друго и да почнат да оптегат коланите. И не на последно място, фаровете, мвр пари нема, особено пари за поддръжка на техниката, сигурен съм на почти 100% че ако изгори лампа на патрулката ги карат да си купуват лампи и да ги сменяват, а понеже нема пари не са ги направили да се пускат автоматично.
Сега, аз също не ги обичам като се крият, но ако имаш проблем такъв, пускаш си жалба в районното, прилагаш снимки, свидетели и се надяваш да има резултат, твоята правомерна глоба си я плати, ако смяташ че е неправомерна обжалвай и те така

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Съб 09 авг 2014 17:50

TUISTERa написа:И това по какъв начин отговаря на въпроса на колегата?Темата не е за неговите нарушения - ТЕ са за друга тема. А тази е - имат ли право полицаите да седят на завоя?

На това вече бе даден не един отговор и то как седят нещата по закон. Моят коментар бе пояснителен, че едното няма нищо общо с неговия акт и НЕ може по никакъв начин да бъде ползвано като възражение, защото това не е причината той да бъде глобен. Глобен е напълно правилно!

TUISTERa написа:И това, че са служители на закона дава ли им правото да са НАД НЕГО?
Аз също не съм виждал патрулка с фарове и полицай с колан? Те повече хора ли са от мен???

Не и не. За това може да пусне жалба щом е толкова съвестен гражданин. Знае имената на полицаите, знае кога и къде - да пусне писмена жалба, че са карали поне в продължение на 50 или 100 метра (до където е можел да види) без пуснати фарове :dontknow Отделно, че са седяли еди къде си.
Без колан имат право да карат по закон както уточниха колегите.
Готово.

А ако е наистина толкова съвестен гражданин ще почне от себе си и вече ще се замисля над фаровете и колана.
Напълно разбирам защо го е яд - всеки го е яд като бъде "изловен" и си казва "ех що не видях, ех що трябваше"... Но за това виновни сме си само ние и си научаваме урока, това е и целта на упражнението ;) И аз влача още едни точки и ще ги влача още близо 2 години, както и една болезнено голяма глоба... скъп урок от който се поучих...

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Съб 09 авг 2014 21:21

Колегата Haralampi, е много прав! Ще кажа какво ми се случи днес, макар да е офф-топик!
Карам извън града, и на ограничение 50км/ч карам със 70 км/ч. От дясно на платното в отбивката спрели два рейса. А зад тях се скрили шапкарите. А аз не зная, и си карам. Това е малка борса да уточня. Докато преминавам, жилеткаджията с палката ме видя, и замахна почти на средата на колата, даже не мога да ме стопира както трябва, не защото карах бързо, а защото ме видя късно, чак след като преминах рейсовете паркирани пред патрулката. Спрях си с нагласата, да ми пишат АКТ. Дойде да ме предупреди, малко с висок тон, но е прав, че ако изкочи някоя баба, и мина през нея, ще лежа в затвора. За мое щастие не ми писаха АКТ, което го отчитам като компромис. По-принцип не съм състезател, но просто гледам да не преча на трафика. И поуката тука е, че не всеки полицай, е злобар. Има и хора покрай тях които също имат сърца и ги боли като видят хора дето правят грешки, и то елементарни! Та нека гледаме от другата страна на нещата, а не да се ребчем, вижте ме кои сме! Както се казва, всеки си плаща за гяволъка, няма значение дали е над-закона или под-него. Природата е най-силна!

Потребителски аватар
alexass13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alexass13 » Съб 09 авг 2014 22:08

Те са обикновени хора и е трябвало да се разберете.Според мене нещо си "сгрешил" за да Ти напишат акта.Търси правилния начин да си решиш проблема.Мястото не му е тука а и не виждам кой ще ти го реши тука. Дано си вземеш поука. Успех.

Потребителски аватар
doaiena
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Съб 09 авг 2014 22:31

.
Прикачени файлове
Facepalm for A IDIOT 03_thumb[1].jpg

Потребителски аватар
TUISTERa
Автомобил: Passat B5.5
Двигател: AZM 2001

Мнениеот TUISTERa » Нед 10 авг 2014 19:30

К.Одаджийски написа:Поне аз не съм срещал в закон или правилник упоменати метри видимост към патрулката. Колана, нали знаете че полицаите и таксиджийте могат да карат без колан, както и бременните жени!? Нещо не ги виждам да тръгнат на произшествие или някъде на друго и да почнат да оптегат коланите. И не на последно място, фаровете, мвр пари нема, особено пари за поддръжка на техниката, сигурен съм на почти 100% че ако изгори лампа на патрулката ги карат да си купуват лампи и да ги сменяват, а понеже нема пари не са ги направили да се пускат автоматично.
Сега, аз също не ги обичам като се крият, но ако имаш проблем такъв, пускаш си жалба в районното, прилагаш снимки, свидетели и се надяваш да има резултат, твоята правомерна глоба си я плати, ако смяташ че е неправомерна обжалвай и те така

Патрулка в движение не съм виждал на фарове лично аз. И под полицай имах в предвид полицай не в патрулка, а по принцип! Аз лично съм се научил вече на всеки акт отдолу възражение - втория полицай, яваващ се свидетел на първия никога не гледа в посоката от която идвам. Няма как да е свидетел след като не е видял нищо. Винаги пиша отдолу и хората, които са с мен в колата и два акта вече ми изчезнаха така.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”