anonym0us написа:Трябва, като те спира да има 150м видимост и да не те лови от засада. ...
И откъде тази информация? Определено не е от ЗДвП...

anonym0us написа:Трябва, като те спира да има 150м видимост и да не те лови от засада. ...
Haralampi написа:Beuchat е напълно прав!
Ако смяташ, че полицаите са създали опасна ситуация, не са си вършили работата правилно или каквото и да е друго нарушение на ред или закон или служебно задължение, можеш да пуснеш съответната жалба. Тя обаче няма как да е като възражение на твоя акт - карал си без колан и фарове и това е факт без значение дали на съседната улица някой е карал и с превишена скорост, дали някой през това време е бил паркирал неправилно и дали къщата встрани е строена законно или не. Това са различни нарушения без връзка помежду си. Това, че Полицаите не бива да се крият е въведено именно за да не създават опасни ситуации, а не за да ти дадат време като ги видиш да намалиш скоростта, да си сложиш колана, да прекратиш разговора по телефона и да си включиш фаровете...!!
doaiena написа:...
Haralampi написа:Doaiena - и това по какъв начин оправдава карането без фарове и без светлини? Не ги оправдавам, просто няма никаква връзка с провинението на колегата и не може да послужи за обжалване. Пак казвам - ако Полицията е извършила също нарушение, това е съвсем отделна тема от нарушенията на колегата! Две грешни не се равняват на едно правилно.
Защо никой в тая държава не е в състояние да поема лична отговорност, а все "предните" му са виновни. Сигурен съм, че най-редовния въпрос, който чуват КАТ е "Що соряхте мене а оня до мене дето караше по-бързо не?" - ми щото по цял свят е така - днес си ти, утре е той, но това не прави нарушението ти по-малко нарушение, щото друг също извършвал нарушение.
TUISTERa написа:И това по какъв начин отговаря на въпроса на колегата?Темата не е за неговите нарушения - ТЕ са за друга тема. А тази е - имат ли право полицаите да седят на завоя?
TUISTERa написа:И това, че са служители на закона дава ли им правото да са НАД НЕГО?
Аз също не съм виждал патрулка с фарове и полицай с колан? Те повече хора ли са от мен???
К.Одаджийски написа:Поне аз не съм срещал в закон или правилник упоменати метри видимост към патрулката. Колана, нали знаете че полицаите и таксиджийте могат да карат без колан, както и бременните жени!? Нещо не ги виждам да тръгнат на произшествие или някъде на друго и да почнат да оптегат коланите. И не на последно място, фаровете, мвр пари нема, особено пари за поддръжка на техниката, сигурен съм на почти 100% че ако изгори лампа на патрулката ги карат да си купуват лампи и да ги сменяват, а понеже нема пари не са ги направили да се пускат автоматично.
Сега, аз също не ги обичам като се крият, но ако имаш проблем такъв, пускаш си жалба в районното, прилагаш снимки, свидетели и се надяваш да има резултат, твоята правомерна глоба си я плати, ако смяташ че е неправомерна обжалвай и те така
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 37 госта