Отговарям подред.
Push,
В моето положение за каква работа мога да кандидатствам и то в чужбина, освен за такава от най-ниско ниво. Започвам от дъното. Чистач, продавач, такива.... ще пусна и за помощник готвач и шофьор, обаче за това последното едва ли ще ме огрее. Макар и с чиста шофьорска книжка имам само B категория, нямам личен автомобил и съм със стаж само едни 30 часа от кормуването. (междудругото на стар Голф 3-ка

Myrshavija,
Ясно, трия ги тогава, за да не се набиват на очи празните полета, а и да не е много дълга. За описването нямам приятели а и нашите не могат да ме опишат и казват, че не знаят. То и не трябва да се описваш, не видях такова поле.
Instantaccess,
На 26 съм...скоро 27. Да не е нормално да нямам стаж, но много хора са като мене, не съм само аз. Аз не успях да съчетая работата с учене, наблегнах на ученето. Завърших с хубави оценки, но нещо не виждам ползата сега от това. Приеми че нямам стаж. Нямам опит. Нямам практика. Нищо не мога. Барман не мога да работя, а и няма кой да ме вземе без стаж и опит по това. Иска се да можеш да контактуваш с хората, да не си дърво и мълчалив, а аз трудно ще се пречупя, и на тия години вече. Кой ще ме чака и търпи? Бях по скромен по време на следването, не от отраканите и оправните. Сега съм по добре но вече е трудно. Междудругото имам двама познати които са малко над 30 и нямат никакъв стаж. На издръжка от родител в чужбина. Но все пак трябва да има изход и за всички, нали? А не само с многоточие....
Нямам компетентности, ще опиша езиците само (английски а може да вметна и руски), и от дипломите магистър и бакалавър само. Без средно. Шофьорска книжка също и компютърни умения. Друго няма. Не съм семеен. Не женен. А и коя ще ме вземе безработен........
В свободното си време разхождам кучето и се занимавам с глупости на компютъра. Наистина нямам какво да напиша. А не искам да лъжа.....
И защо да не разчитам на готови бланки, като формата е само един, за цяла Европа – Europass стандарт. Знам само за тях. Няма никакви “комбинирани”. Това от къде го измисли?
Drmilendd,
Мерси, знам го това, с малко име и фамилия ми е имейла. Пиша и грамотно нямам проблеми с това. Въпроса е, че в джобса съм пуснал към 500 CV-та за във Велико Търново и от 500 места се обадиха само от едно за интервю. От една застрахователна компания, където на интервюто ме питаха нямам ли познати които да доведа да се застраховат.....искаха да убедя и леля ми да дойде да се застрахова, както и всички роднини и близки които имам. Застраховката беше 70 лв. Е как да убедя леля ми да дойде да си застрахова нещо като това е 1/3 от пенсията й?! Какво ще яде и как ще изкара месеца.... Хората нямат пари за храна и едва свързват двата края, живеейки бедно, тия как си представят да дойдат хората да се застраховат? Условието което ми поставиха беше да убедя минимум по трима човека на месеца да се застраховат, това е за тях, а вече всеки човек над 3-тия който убедя да се застрахова парите вече са за мен. А ако не успея да убедя нито един трябва да извадя пари от моя джоб и да им платя. Т.е. не докарвам нито един за цял месец – дължа им 240лв. На граждански договор е. И всичко си е ок според него, законно било. Не ти вървят никакви осигуровки. Няма трудов.
Така че отчаял съм се от положението и не виждам изход, освен чужбина. Още повече като чета в нета какво става у нас.
777,
Напиши в гугъл ,,europass cv” и от първия сайт си изтегли документа Europass CV (празна бланка и инструкции) . Това е официалния документ ,,Автобиография CV” който се използва в цяла Европа. Разгледай я.
Няма такива неща каквито си мислиш "Роден съм на 01.01.19ХХ година в град Х... Основното си образование завърших в...". Не може да разтягаш такива локуми. Всичко си е разграфено и написано и ти само попълваш.
Vlad777,
Без правописни грешки ми е. Попълвам и двете – тази на английски и на български. Сигурен съм. Нямам проблеми с това. Навремето даже съм кандидатствал в унито с бг тест, така че всичко е ок с това. Проблема ми е друг, както видя, нямам никакъв трудов стаж/опит/обучение. Нямам какво да напиша в тези графи. Не искам да лъжа и да пиша не верни неща. И няма свободен текст. Мотивационно писмо не се иска. Само имена,адрес, тел и CV. А с моето полупразно CV какви шансове имам. Дори и грамотно написано.
Какво да променям всеки път в CV-то като освен образование, компютърни умения, езици и шофьорска книжка, друго нямам какво да напиша. Като ще кандидатствам за чистач или продавач как да напиша че съм бил такъв и имам опит, като аз не съм бил никакъв и нямам абсолютно никакъв опит в нищо. Не съм работил никога. Да се отказвам не става, колкото и да съм с малки шансове.
Ще кандидатствам директно към имейли на работодатели в чужбина, а също и в два собствени сайта на две чужди фирми, където има подробно инфо за фирмата с какво се занимава и т.н. а за кандидатстване се иска освен имена, адрес, тел, и да се прати само една автобиография CV. Мотивационни писма не се искат.
777 и myrshavija, за мотивационното писмо съм на вашите мнения. За в чужбина никъде не видях да се иска такова. Ще пращам само CV до имейлите на няколко работодателя в чужбина. В обявите си пишат, че искат само CV. Също и на два чужди сайта където от там директно може да кандидатстваш има си меню да се изпрати само автобиография, само това се иска, нищо друго.
VWGT,
Грамотно ще са написани, дори и тази на английски. Нямам проблем с това. Учил съм навремето. Мога да пиша грамотно и без правописни грешки. Не съм от новите поколения сега, които пишат думи в множествено число с "й" накрая.

А това за копи/пейст от нета не те разбрах. Europass стандарта си е един и само попълвам полетата с моите данни. Какво мога да копирам от нета?:) Кандидатствам само онлайн, нямам автобиография на хартия.
За интересите окей, ще вметна футбол, волейбол, шах. Мотивационно писмо не се изисква. Поне за в чужбина никъде не видях поне един работодател да го иска....
Вероятно трябва да напиша някакви неща от тоя род примерно:
“Това, което ме привлече е фактът, че обявената от Вас позиция е в областта, в която имам желание да се развивам. Желанието ми е да работя в млад и динамичен екип. Интересът ми бе породен и от това, че във Вашата компания се предлага желаната от мен длъжност. Висшите ми образования и личните ми качества дават основание да вярвам, че бих могъл да допринеса за по-ефективната работа във Вашата фирма. Вярвам, че ще разгледате моята кандидатура. Ще се радвам да обсъдим професионални ми опит и квалификация. Очаквам да се свържете с мен на телефон...... Гр.Велико Търново С УВАЖЕНИЕ:........”
Ако е нещо такова Окей..... но това май са си заучени фрази.......истината е, че всеки отива да работи заради парите. Ако ще си за нискоквалифицирана работа, надали ще може да допринесеш с нещо като мияч на чинии или чистач. Или пък да си усъвършенстваш някакви лични и професионални качества и да растеш в йерархията

Накрая ще кажа, че не съм бил никога в чужбина, нямам роднини или познати зад граница които да ми помогнат с уреждането в чужда държава. Но ако от някъде се съгласят да ме вземат, заминавам... Ще трябва да се рискува. В България няма бъдеще за мен. Годините вървят и нищо не се случва. Вече дори и не пускам в джобса след тия 500 СV и нулевия резултат. А и като чета по форуми и сайтове хора с квалификации, стаж и опит не могат да си намерят работа в България. А какво остава за мен....

А и вероятно вече не мога да работя в екип. От седене вкъщи се затъпява

С английския се оправям, само писането ми куца но едва ли ще ми трябва за ниско квалифицирана работа. Целта ми е да се задържа година, две, на работа от дъното, да свикна със страната и живота там и после да си намеря по хубава работа. Набелязал съм Норвегия, Швеция, Дания, Великобритания, пък дали и къде ще стане не знам.