Не е лесно да си прост - CB 7878 AH

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Re: Не е лесно да си прост - CB 7878 AH

Мнениеот Kuncavia » Пет 27 ное 2015 21:15

Стига бе :mhihi Това е пешеходен вход за 15 години никой не е спирал толкова нелепо. Ако се беше извинил, като човек нямаше да се стига до това. Управителя беше добър, докато не стана скандала, след това беше по-агресивния от всички, така че негативи не съм поел. Точно идеята ми е да се индексира тоя пич в google, ей така като го търсят приятели, да му се смеят на акъла. Най-смешното, е че момчето на татко, който е на около 25-30 години, беше по-разумния в цялата ситуация. Много жалка картинка, до повръща ми се. Писнало ми е от тарикати и ще ги съсипвам до дупка, когато имам възможност. Държалата е вдигнала ръце, ако вдигнем и ние, всеки да си прави каквото иска, следващия път може да паркира в магазина, да не го вали дъжд. :no

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пет 27 ное 2015 21:16

Предлагам да залагаме ,ако ситуацията беше обратно:Голфа паркирал пред входа на магазина,а пасата му е запушил пътя.За колко време след подаден сигнал(в който сигнализиращия максимално подробно описва ситуацията вкл.марка на колата и рег. номер)щяха да пристигнат контролните органи и кой щеше да отнесе акта?...Според мен в обратната ситуация собственика на Пасата можеше дори да го изкарат "герой",защото е попречил на нарушител на реда да напусне "местопрестъплението"...Как мислите...А?

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Пет 27 ное 2015 21:20

Да и голфа е с ВТ регистрация, още не мога да си обясня защо ме нарече селянин. Заради това, че регистрацията ми е ВТ, заради това, че съм го запушил да излезе от личното му парко място или заради двете :rolleyes

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пет 27 ное 2015 21:36

Kuncavia написа:Да и голфа е с ВТ регистрация, още не мога да си обясня защо ме нарече селянин. Заради това, че регистрацията ми е ВТ, заради това, че съм го запушил да излезе от личното му парко място или заради двете :rolleyes

Tи майтапиш ли се? Сложи това ВТ на едно червено Фери -кабрио примерно и става друг разговор ,"селянина" става "господин",а :"що си ме запушил бе селяндур" става:"Господине ,аз съм с пасата,пред който сте паркирал,но ще ви изчакам да си свършите работата...Напълно ви разбирам, София се напълни със селяндури с разни Голфове и човек няма къде да спре дори и пред магазин за да си свърши работа за пет минути...".
п.с. Сценария и героите в него са почти измислени .Всяка прилика с лица и събития е почти случайна. :mhihi

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пет 27 ное 2015 21:45

Нима ако този "Палячо" с пасата, беше културен щеше да си вземе поука от всичко това? На дали! Не искам да обиждам никой със скъп автомобил, но повечето "Карачи" с лъскави коли струващи над 50 бона, се държат толкова надменно, че едва ли можеш да им каже нещо. Според мен, той ти се е убидил, не заради друго, а заради това, че му показваш зъби, едва ли не той е толкова ниско паднал с колата си от 50к лева, че е дошло ред кола за 500 лева да го запушва. Това го знаем всички. Но моя намек към тебе беше, че тоя същия утрешния ден, може да ти е работодател или да е приятел на твоя газда, и утрешния ден може да ти създаде много проблеми. Това исках да кажа. За съжаление тоя е по-злобен от теб, да знаеш! Дано не съм прав, но не си струва да се занимаваш с такива малодушни хора. Те само проблеми могат да ти създадат. Пиша ти това защото и аз съм минал през този път.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 27 ное 2015 21:59

Манталитет му викаме....манталитет :stumm

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 27 ное 2015 22:07

За да си нямаш разправии с подобни индивиди си вземи една капачка и гледай сеир отстрани.
А това, че е викнал тати ме разби от смях. :mhihi :mhihi
Прикачени файлове
kapachka.jpg

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 27 ное 2015 22:17

От кога пък Пасат комби, па бил той и нов се води гъзарски автомобил, бах мааму то вече и в нова Дачия Логан взеха да се мислят за господари на галактиката :no :mhihi

Newcastle United
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Newcastle United » Пет 27 ное 2015 22:22

gergeto написа:Ха-ха-ха,синчето кара колица за много "хилки",която трябва да респектира всички вкл. и куките,ама изведнъж излиза една бела "жига"..Гоуф 2 по-точно за неколкостотин лева ,блокира му пътя на пасатора и ко става ...Викаме тати с поршето да дърпа "ушите" на лошите батковци и да бърше сълзи и сополи на "наследника"...Евалата на целата фамилия. :mhihi :mhihi :mhihi

Доста често срещано явление :(
А най-забавното е, че въпросното "синче" в повечето случаи, не само е некадърно до н-та степен, няма и един ден трудов стаж, тъпо е на гъз, но въпреки това си мисли, че е много повече от всички щъкащи по земята ...
Такива избушляци са само и единствено за съжаление и наистина, не си заслужава, да се занимава човек с тях.
На такъв колкото и да му говориш, той си знае неговото . Просто е толкова тъп, че е тотално изолиран от външният свят ...

"По-страшен от СПИН-а, по-опасен от рака - сега за сега си остава простака"
Радой Ралин

Потребителски аватар
BeFree
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BeFree » Съб 28 ное 2015 0:00

Пък на мен ми е интересно дали всеки, който неуспешно се опита да предаде урок на някой селянин, трябва да го качва тук? Щото аз на ден, докато карам, пазарувам или просто работя, срещам поне двама-трима подобни... да знам дали да пускам тема във фирума другия път. И ако пускам тема, да им издирвам ли личните фейсбук профили?

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Съб 28 ное 2015 0:25

И аз мисля, че нещата малко се преекспонират. Да, спрял е неправилно, факт, но дали сега не го обсъждаме, само щото е с "намазан" пасат? Колко ли още като него спират така? Дали, ако беше с потрошен кадет, или нещо друго от сорта, щеше да е толкова важно? Едва ли!

Също така, нека не се пренебрегва и друго - проблемът с паркирането изобщо! Бих се съгласил с автора на темата, ако например, на 20-50-100 метра от въпросното място е имало начин за нормално паркиране, а тоя индивид не го е направил, тогава вече наистина изнаглява! Но, ако е нямало, тогава какво? Да си отиде до в къщи, да остави пасата, и да се върне с метрото, за да иде до магазина ли? Колко, от тука пишещите, биха го направили?

По-лошо би било, ако, спирайки, беше запушил и възпрепятствал други хора да излязат, има ги и такива, немалко! Аз лично, много се дразня, от незачитането на другия, а то има много форми, не само паркирането! Примерно, аз живея до два големи търговски обекта, почти в края на града - Лидъл и мол Галерия. Имал съм случаи, връщайки се от работа, понякога и доста по-късно, към 7-8ч вечерта, буквално да няма къде да паркирам, и то пред блока, където живея! Само защото, някои индивиди, смятат за по-лесно, или дявол ги знае защо, да спрат на местата на живущите, вместо на паркингите на съответните обекти! Та мола има даже и два паркинга - подземен и външен! Но не, той трябва да спре пред блока, та аз да не знам, кога ще благоволи да се махне, и да обикалям като изоглавен, чудейки се, къде да се пъхна, все пак, не можеш да си оставиш колата насред улицата!

Другият начин на незачитане, е когато, в градски условия, при заформили се колони, някой тарикат, се опитва да се намърда пред мен, само защото, съм си оставил малко повечко дистанция пред предния, за всеки случай, все пак, не му знам акъла, ще види някоя котка, ще скочи на спирачките, и аз ще се кача на гърба му! Но някои си мислят, че им "пазя" мястото за тях, защо така? Какво печелят с няколко метра преднина, тиквен медал ли?

Трети начин на незачитане, го срещам, най-вече при софийските шофьори, дошли в провинцията! Знам, че в София се кара по един по-рискован начин, много пъти съм шофирал там, но нека не си го пренасят и извън столицата, вредно е! Нека не засичат другите, и да им отнемат предимството, буквално на метър-два, правейки се на "велики" шофери, много е вредно! И най-странното е, че огромния си процент, тия софийски "майстори", са жени! Дори веднъж, една такава "майсторка", така изчакваше да направи ляв завой без предимство, че беше навлязла до половината в пресечната лента, принуждавайки насрещните, да я заобикалят, неизбежно връхлитайки върху мен, дето също изчаквах за ляв завой, но с предимство! Само по чудо, не се получи челен сблъсък, и въпреки, че свирих продължително с клаксона, и махах, да се върне назад, оная ме гледаше като овца, и нищо повече! Ако имаше начин да спра, и сляза, щеше да отнесе много шамари! Тъпа овца, но пък караше нова кола, със софийски номер, явно, това и дава индулгенция на пътя, не знам!

Друг случай, друга софийска овца, така ми сече пътя, че мина буквално на метър пред мен, отнемайки ми предимството, и то при положение, че зад мен нямаше друга кола! Такъв клаксон и натиснах, продължителен, и от това близко разстояние, че тя се шашна, и направи лека кривулица, и аха, да изскочи от пътя, криввайки вдясно!

Има и много други случаи, далеч по-фрапиращи, от тоя, че някой е спрял неправилно пред магазин! Дали всеки един не го е правил, малко или много?

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 28 ное 2015 1:26

Колегата над мен да прегледа снимките, да ги анализира и пак да пише мнение, че не е имало къде да се спре. :no
Точно на около 3 метра е можел да спре нормално и да носи покупките около 3 метра повече!
Намесването на темата София срещу Провинция е излишно, идиотите са навсякъде!

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Съб 28 ное 2015 2:06

BeFree написа:Пък на мен ми е интересно дали всеки, който неуспешно се опита да предаде урок на някой селянин, трябва да го качва тук? Щото аз на ден, докато карам, пазарувам или просто работя, срещам поне двама-трима подобни... да знам дали да пускам тема във фирума другия път. И ако пускам тема, да им издирвам ли личните фейсбук профили?

Ми ... да, защото ако оставиш наглеца/идиота, да си прави магарийте в конфортна среда, така само изнаглява повече. Ако му създадеш главоболия, поне замалко, другия път може и да се замисли. Аз по същия начин имах пререкания с един дебилен тип, само че снимката му е в темата за идиотско паркиране.

Потребителски аватар
BeFree
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BeFree » Съб 28 ное 2015 6:48

gugun4u написа:
BeFree написа:Пък на мен ми е интересно дали всеки, който неуспешно се опита да предаде урок на някой селянин, трябва да го качва тук? Щото аз на ден, докато карам, пазарувам или просто работя, срещам поне двама-трима подобни... да знам дали да пускам тема във фирума другия път. И ако пускам тема, да им издирвам ли личните фейсбук профили?

Ми ... да, защото ако оставиш наглеца/идиота, да си прави магарийте в конфортна среда, така само изнаглява повече. Ако му създадеш главоболия, поне замалко, другия път може и да се замисли. Аз по същия начин имах пререкания с един дебилен тип, само че снимката му е в темата за идиотско паркиране.

Ама аз съм напълно съгласна и стриктно практикувам превъзпитателните методи. Просто не виждам темата какви главоболия ще му създаде на простака /предполагам, че не го сърчват твърде често в Google.../ Карай де, нека не сме офф-топик в офф-топи-ка :wink

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Съб 28 ное 2015 9:39

А бе не толкова страшно, не търсете под вола теле. Има много по-тежки случаи.

1. Има място за минаване, не е като да трябва да ходиш по тревата, за да минеш.
2. Може човека наистина да е трябвало да товари стока и е обърнал багажника към магазина.
3. Млад шофьор, трябва да се гледа с една идея по-милостиво. Всеки е правил грешки. Миналата седмица едно 20-годишно пишлеме ме засече като излезе от пресечката без да спре и без да се огледа. Набих спирачки, изсвирих му и го изгледах изпитателно. Мисля, че си взе поука.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”