И аз мисля, че нещата малко се преекспонират. Да, спрял е неправилно, факт, но дали сега не го обсъждаме, само щото е с "намазан" пасат? Колко ли още като него спират така? Дали, ако беше с потрошен кадет, или нещо друго от сорта, щеше да е толкова важно? Едва ли!
Също така, нека не се пренебрегва и друго - проблемът с паркирането изобщо! Бих се съгласил с автора на темата, ако например, на 20-50-100 метра от въпросното място е имало начин за нормално паркиране, а тоя индивид не го е направил, тогава вече наистина изнаглява! Но, ако е нямало, тогава какво? Да си отиде до в къщи, да остави пасата, и да се върне с метрото, за да иде до магазина ли? Колко, от тука пишещите, биха го направили?
По-лошо би било, ако, спирайки, беше запушил и възпрепятствал други хора да излязат, има ги и такива, немалко! Аз лично, много се дразня, от незачитането на другия, а то има много форми, не само паркирането! Примерно, аз живея до два големи търговски обекта, почти в края на града - Лидъл и мол Галерия. Имал съм случаи, връщайки се от работа, понякога и доста по-късно, към 7-8ч вечерта, буквално да няма къде да паркирам, и то пред блока, където живея! Само защото, някои индивиди, смятат за по-лесно, или дявол ги знае защо, да спрат на местата на живущите, вместо на паркингите на съответните обекти! Та мола има даже и два паркинга - подземен и външен! Но не, той трябва да спре пред блока, та аз да не знам, кога ще благоволи да се махне, и да обикалям като изоглавен, чудейки се, къде да се пъхна, все пак, не можеш да си оставиш колата насред улицата!
Другият начин на незачитане, е когато, в градски условия, при заформили се колони, някой тарикат, се опитва да се намърда пред мен, само защото, съм си оставил малко повечко дистанция пред предния, за всеки случай, все пак, не му знам акъла, ще види някоя котка, ще скочи на спирачките, и аз ще се кача на гърба му! Но някои си мислят, че им "пазя" мястото за тях, защо така? Какво печелят с няколко метра преднина, тиквен медал ли?
Трети начин на незачитане, го срещам, най-вече при софийските шофьори, дошли в провинцията! Знам, че в София се кара по един по-рискован начин, много пъти съм шофирал там, но нека не си го пренасят и извън столицата, вредно е! Нека не засичат другите, и да им отнемат предимството, буквално на метър-два, правейки се на "велики" шофери, много е вредно! И най-странното е, че огромния си процент, тия софийски "майстори", са жени! Дори веднъж, една такава "майсторка", така изчакваше да направи ляв завой без предимство, че беше навлязла до половината в пресечната лента, принуждавайки насрещните, да я заобикалят, неизбежно връхлитайки върху мен, дето също изчаквах за ляв завой, но с предимство! Само по чудо, не се получи челен сблъсък, и въпреки, че свирих продължително с клаксона, и махах, да се върне назад, оная ме гледаше като овца, и нищо повече! Ако имаше начин да спра, и сляза, щеше да отнесе много шамари! Тъпа овца, но пък караше нова кола, със софийски номер, явно, това и дава индулгенция на пътя, не знам!
Друг случай, друга софийска овца, така ми сече пътя, че мина буквално на метър пред мен, отнемайки ми предимството, и то при положение, че зад мен нямаше друга кола! Такъв клаксон и натиснах, продължителен, и от това близко разстояние, че тя се шашна, и направи лека кривулица, и аха, да изскочи от пътя, криввайки вдясно!
Има и много други случаи, далеч по-фрапиращи, от тоя, че някой е спрял неправилно пред магазин! Дали всеки един не го е правил, малко или много?