разрешително за оръжие
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: разрешително за оръжие
Най-големият проблем с оръжието и самоотбраната е като вземеш да се чувстваш по-силен и важен. Един вид самозабравяне - от това следва превишаването на неизбежна самоотбрана. Който твърди, че е по-добре да не го ползваш при никакви случаи, защото ще си все виновен да помисли в/у алтернативата - да си убит или тежко осакатен. Мисля, че си струва да полежиш 4-5г в пандиза отколкото да си умрял или полуумрял. Има го и психологическият момент с нападателя - като види, че животът му е в ръцете ти, може да му мине агресивността (стида да няма и той пистолет). Освен това покрай пистолета трябва да си носиш винаги и лопата в багажника - за всеки случай :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
инжектопляктор написа:Престараваш се? А пък режимът ни е много либерален. Циганин може да нахълта у вас и да те реже с моторна резачка, а ти нямаш право на оръжие, с което да си защитиш живота? А в тия твойте западни страни(кои ли!?) нещо да казват за разрешително на косачки, моторни резачки за дърва, бензинови ъглошлайфове, бухалки, стикове за голф и кухненски ножове?
Нещата, които изброяваш-бухалки, спрейове, стикове за голф и ножове, са наистина специфични забрани за една конкретна държава, където са отнесли нещата до прекалена крайност. Това е Холандия. Но подобни забрани не липсват и в други държави. В Гърция ножовете също са забранени.
Просто те нямат цигани, които да нахълтат у вас с резачка.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Цигани колкото искаш, вече и от всички краища на света, дет се виха събраха се. Те първа ще започват да си показват рогата.
притежаването на оръжие не те прави комплексиран лумпен, всъщност лицензионния режим би следвало точно за това да следи. То е отговорност, както и притежанието на свидетелство за МПС междудругото.
Просто ми беше любопитно какво е действеителното положение в бг, защото имам своите притеснения и страхове за личната ми сигурност. А имам и приятел, в който вече два пъти влизат докато спи, самообслужват се и се изнасят. Той вече има малко детенце, та ако завари някой посред нощ в детската стая, кой закон по-точно ще го спре?! Та с него си говорим по темата, и май май притежаването на незаконно такова излиза, че е единствената опция. Пък ако стане нещо винаги може да кажеш, че не е твое, ами мангала го е носел, ти си му го отнел и си го гръмнал :) Със сигурност това е много по-вероятно отколкото да се паднат два пъти едни и същи числа от тотото :)
Понеже в различните щати, закупуването и притежаването на оръжие е различно разрешено, примерно някъде носенето му по улиците не е, за това ми беше любопитно при нас как е. Та разбрах, за да получиш легално оръжие, трябва да си престъпник, ченге, или военен.
при уаследяването, при много наследници кой има отговорност да предаде оръжието, какво става ако не може да се намери?
Просто ми беше любопитно какво е действеителното положение в бг, защото имам своите притеснения и страхове за личната ми сигурност. А имам и приятел, в който вече два пъти влизат докато спи, самообслужват се и се изнасят. Той вече има малко детенце, та ако завари някой посред нощ в детската стая, кой закон по-точно ще го спре?! Та с него си говорим по темата, и май май притежаването на незаконно такова излиза, че е единствената опция. Пък ако стане нещо винаги може да кажеш, че не е твое, ами мангала го е носел, ти си му го отнел и си го гръмнал :) Със сигурност това е много по-вероятно отколкото да се паднат два пъти едни и същи числа от тотото :)
Понеже в различните щати, закупуването и притежаването на оръжие е различно разрешено, примерно някъде носенето му по улиците не е, за това ми беше любопитно при нас как е. Та разбрах, за да получиш легално оръжие, трябва да си престъпник, ченге, или военен.
при уаследяването, при много наследници кой има отговорност да предаде оръжието, какво става ако не може да се намери?
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
инжектопляктор написа:Престараваш се? А пък режимът ни е много либерален. Циганин може да нахълта у вас и да те реже с моторна резачка, а ти нямаш право на оръжие, с което да си защитиш живота?...
А на теб с какъв мотив ти отказаха разрешително?
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Най-сигурният начин да убедиш полицията, че ти трябва оръжие е да направиш фирма. Отиваш и казваш, че караш отдалече стока/пари и по пътя си в опасност. Естествено може да проверят каква точно дейност има фирмата ти и доколко е вярно всичко, но като "бизнесмен" е класическото мотивиране за искане на разрешително. Ако примерно чичо ти има подобна дейност, може да те назначи на работа и да те пише, че се занимаваш с транспортирането.
-
- Автомобил: vw polo 1.4mpi
- Двигател: AUD 2000
А къде тогава ще съхранява оръжието ! Трябва да е във фирмата, а за целта трябва каса, сот и са едни пари ........ !
Има много други начини да се защитиш, ще кажа само законните, например СОТ и паник бутон, датчици на всички места където могат да влязат вързани и със сирена, прожектори и т.н.
Има много други начини да се защитиш, ще кажа само законните, например СОТ и паник бутон, датчици на всички места където могат да влязат вързани и със сирена, прожектори и т.н.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
m135 написа:Ама много други начини да се защитиш, ще кажа само законните, например СОТ и паник бутон, датчици на всички места където могат да влязат вързани и със сирена, прожектори и т.н.
Ха-ха. Много му пука на циганина за СОТ. Истината е, че ще разчекне с брадвата, докато СОТ се дотътри от най-близкият офис до теб. А пък светлини и звукови сигнали плашат крави, овце, коне - не и хора. Хората се плашат само от по-силни от тях.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
m135 написа:А къде тогава ще съхранява оръжието ! Трябва да е във фирмата, а за целта трябва каса, сот и са едни пари ........ !
За оръжието във всички случаи трябва каса. Но ако поводът е фирмена дейност, това не означава, че касата трябва да е във фирмата. Просто трябва да докажеш, че имаш каса и ще го държиш там.
-
Там трябва да е колега, случайно имам служебно и съхраняването е в касата в офиса. В теб ли е дори и да си в къщи и да си го сложиш в каса за да не ти тежи на кръста, имаш вече носене и употреба на оръжието, една ракия не можеш да седнеш да изпиеш спокойно. Колега инжектопляктор, чети внимателно, казах само законните начини, нали не искаш да давам незаконни идеи на питащият колега, дай му ги ти, виждам че си по запознат 

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Много е запознат, всеки ден го гонят с резачки и брадви, сигурно и СОТ има, и колкото и пъти да го е натискал никога никой не идва ... 

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
VWGT написа:
Дядо ми беше ловджия и като почина-нямаше я пушката.Съответно след месец се обадиха на майка ми от РПУ/тя му е наследник/после на мен.Глобата за не предаване беше 1000лв.После тръгнаха на разпити по ловната дружинка и изневиделица пушката се намери в един роднина...Прибраха я,имахме право до 1 година да намерим купувач със съответното разрешително,после държавата я задържа.
-
Колега да бяхте я подарили на някой роднина или приятел ловец, или пък можехте да я обезопасите и да я имате за спомен, а така държавата я прибира даром !
m135 написа:Там трябва да е колега, случайно имам служебно и съхраняването е в касата в офиса. В теб ли е дори и да си в къщи и да си го сложиш в каса за да не ти тежи на кръста, имаш вече носене и употреба на оръжието, една ракия не можеш да седнеш да изпиеш спокойно.
1. Нещо не разбирам какво ще рече, че имаш носене и употреба на оръжието като стои в касата у вас вместо в служебната? Нали имаш разрешение за носене на оръжие - ами носиш го.
2. Как и защо ще дойдат у вас да ровят в касата ти дали има пистолет там или няма? По тая логика пистолетът ти трябва да стои заключен в служебната каса постоянно.
-
Ще го кажа кратко: Служебното се съхранява в касата във фирмата, излезе ли от нея е носене с всички произлизащи от това отговорности
http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135696097
http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135696097
Върни се в “ОФФ-Топик - други”