Лаптопа като настолна машина...на ток или на батерия..
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
важното е редовно да разреждш батерията, веднъж седмично например да оставяш лаптопа да работи само на батерия докато спадне, и след това да се зареди без да се работи на него
поне на мен така са ми казвали след като първата батерия се скапа след година и половина нонстоп ползване и държеше не повече от 30 мин
поне на мен така са ми казвали след като първата батерия се скапа след година и половина нонстоп ползване и държеше не повече от 30 мин

- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
няма такова нещо ....... взимаш лаптопа ...зареждаш на 100% разреждаш напълно и пак зареждаш на 100% ...след това каквото искате правете батерията ще умре напълно или частично обикновенно след около 2 години ако ще буда да и бае ..... дали няма да работи въобще или ще показва че пълна пък ще гасне след 5 минути, или ще работи по 30 минути ...или няма да пали компира с монтирана батерия все тая ........ ... гледайте не ги излагайте на високи температури
"новите" батерии нямат мемори ефект, но всяка от тях е проектирана да издържа определен брой цикли зареждания. Цикъл е от момента на започване на зареждане, до приключването му (или изключване от ел мрежата, или зареждане до 100%). Ако зареждането започне при средно разредена батерия, цикъла може да се отчете като частичен, за различните производители, това се случва по различно време. Върти ми се в главата, че една лаптоп батерия е разчетена за 100-ина пълни цикли. Именно с тази цел, компа не зарежда батерията всеки път когато е включен в контакта, просто защото ще я убие. Зареждането става след като тя се разреди, 5-10% от капацитета си. Ако в този момент я включите, ще се отчете частичен цикъл, ако изчакате да падне под 50% или до 0 направо, ще е пълен цикъл.
Това важи за всички видове устойства с ни-мх, полимерни и други по-нови видове батерии.
Всяка батерия е разчетена да издържа около 2 години нормална упореба. Вероятно е да продължи и след това, но с доста по-занижени параметри.
Най-добре за батерията е да се разрежда и зарежда напълно.
Всяка батерия се саморазрежда за определено време, и ако стои дълго време в покой, трябва да е в заредено положение, защото празната батерия се амортизира по-бързо.
Чисто новата батерия е хубаво да се зареди и разреди няколко пъти напълно, преди да я почнеш частично.
не съм специалист и не претендирам за 100% вярност, но това са неща, които съм прочел за обща култура и гледам да ги спазвам. Мога да се похваля, че батерия на телефон или лаптоп досега не съм сменял, сменям направо цялото устройство на 2-3 години
Това важи за всички видове устойства с ни-мх, полимерни и други по-нови видове батерии.
Всяка батерия е разчетена да издържа около 2 години нормална упореба. Вероятно е да продължи и след това, но с доста по-занижени параметри.
Най-добре за батерията е да се разрежда и зарежда напълно.
Всяка батерия се саморазрежда за определено време, и ако стои дълго време в покой, трябва да е в заредено положение, защото празната батерия се амортизира по-бързо.
Чисто новата батерия е хубаво да се зареди и разреди няколко пъти напълно, преди да я почнеш частично.
не съм специалист и не претендирам за 100% вярност, но това са неща, които съм прочел за обща култура и гледам да ги спазвам. Мога да се похваля, че батерия на телефон или лаптоп досега не съм сменял, сменям направо цялото устройство на 2-3 години

Върни се в “ОФФ-Топик - други”