Лаптопа като настолна машина...на ток или на батерия..

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 06 юни 2007 18:55

бъркаш там: като ти е телефона оставен една седмица на зарядно нон стоп ли се зарежда ;)

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 06 юни 2007 18:57

Tyan написа:бъркаш там: като ти е телефона оставен една седмица на зарядно нон стоп ли се зарежда ;)

:roll: :gruebel :dontknow: май не.... :roll:

Потребителски аватар
titon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот titon » Сря 06 юни 2007 19:52

важното е редовно да разреждш батерията, веднъж седмично например да оставяш лаптопа да работи само на батерия докато спадне, и след това да се зареди без да се работи на него

поне на мен така са ми казвали след като първата батерия се скапа след година и половина нонстоп ползване и държеше не повече от 30 мин :)

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 06 юни 2007 19:57

няма такова нещо ....... взимаш лаптопа ...зареждаш на 100% разреждаш напълно и пак зареждаш на 100% ...след това каквото искате правете батерията ще умре напълно или частично обикновенно след около 2 години ако ще буда да и бае ..... дали няма да работи въобще или ще показва че пълна пък ще гасне след 5 минути, или ще работи по 30 минути ...или няма да пали компира с монтирана батерия все тая ........ ... гледайте не ги излагайте на високи температури

zueka1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zueka1 » Сря 06 юни 2007 20:08

От 4 години ползвам лаптоп фуджицо-сименс, почти нон стоп е включен в контакта. Последния път като го ползвах на батерия изкара около час и 20 мин гледане на филм.Батерията си е оригиналната и не е сменяна.

Потребителски аватар
vekatap
Автомобил: Lupo
Двигател: AUA
Контакти:

Мнениеот vekatap » Сря 06 юни 2007 20:19

аз пък си джуркам и като ми излезе Low Battery (10%) си го пускам в тока. или пък ако си е включен адаптера и батерията е заредена на 100% мисля че си черпи ток от мрежата и не зарежда постоянно батерията. каф е проблема .... :roll:

Потребителски аватар
Ким
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ким » Сря 06 юни 2007 20:25

В книжката на моя пише когато се използва на ток, да е с извадена батерия.
Особено ако през 90% от времето го ползваш вкъщи или някъде, където да се захранва с ток, според мен няма смисъл батерията да седи вътре. :roll:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 06 юни 2007 20:26

На половинката IBM-а като го беше носила в сервиза да го видят че беше се ошашавил от гръмотевица /не изгорял :wink: / и питала за батерията и казали да си стой вътре и да си е постоянно в контакта,това в оторизиран сервиз за IBM в Бургас !

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 06 юни 2007 20:34

абослютно седи си вътре и нищо и няма ..... :) Ким ....... кой е тоя производител на ноутбуци дето е написал такава глупост ? :)

Потребителски аватар
Bratt
Drivers wanted
Автомобил: MKII
Двигател: EZhko

Мнениеот Bratt » Чет 07 юни 2007 7:31

spam

Моя лаптоп навърши 3 години преди 2 седмици.
Не съм сменял батерия.
Ползвам го повечето време на работа и постоянно е включен в мрежата (докато работя...кат си тръгна, вадя шнура ;))
Сега по моя часовник е 8:30. Вадя захранващия и пускам на батерия да видя колко ше държи :)

П.П. Топчо е nx7010.

Потребителски аватар
Scarchu
Автомобил: Black
Двигател: with internal combustion
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Чет 07 юни 2007 7:43

По принцип, на по-новичките лаптопи им дават около 72 часа да работят на батерия и след това не дават гранция дали ще държи колкото е описано в характеристиките.
Все пак има и модели лаптопи, дето не бачкат на зарядно без батерия, но те се от по-старите модели и се броят на пръсти.

Потребителски аватар
Grizzlito
Автомобил: Volkswagen T5 4motion
Двигател: AXE 2006
Контакти:

Мнениеот Grizzlito » Чет 07 юни 2007 8:53

Две години съм с Дел Латитюде Д800 не съм има проблем батерията е пушка , ползвам го екстремно много и на ток и на бат. и не ми парй проблеми, за мене глупаво да се вади батерията. аз лично никога не съм му мислил нито съм се занимавал, а нямам никви проблеми

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Чет 07 юни 2007 9:00

ток, и хубаво да се изтощава батерията от време на време ;)

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 07 юни 2007 11:13

"новите" батерии нямат мемори ефект, но всяка от тях е проектирана да издържа определен брой цикли зареждания. Цикъл е от момента на започване на зареждане, до приключването му (или изключване от ел мрежата, или зареждане до 100%). Ако зареждането започне при средно разредена батерия, цикъла може да се отчете като частичен, за различните производители, това се случва по различно време. Върти ми се в главата, че една лаптоп батерия е разчетена за 100-ина пълни цикли. Именно с тази цел, компа не зарежда батерията всеки път когато е включен в контакта, просто защото ще я убие. Зареждането става след като тя се разреди, 5-10% от капацитета си. Ако в този момент я включите, ще се отчете частичен цикъл, ако изчакате да падне под 50% или до 0 направо, ще е пълен цикъл.

Това важи за всички видове устойства с ни-мх, полимерни и други по-нови видове батерии.
Всяка батерия е разчетена да издържа около 2 години нормална упореба. Вероятно е да продължи и след това, но с доста по-занижени параметри.
Най-добре за батерията е да се разрежда и зарежда напълно.
Всяка батерия се саморазрежда за определено време, и ако стои дълго време в покой, трябва да е в заредено положение, защото празната батерия се амортизира по-бързо.
Чисто новата батерия е хубаво да се зареди и разреди няколко пъти напълно, преди да я почнеш частично.

не съм специалист и не претендирам за 100% вярност, но това са неща, които съм прочел за обща култура и гледам да ги спазвам. Мога да се похваля, че батерия на телефон или лаптоп досега не съм сменял, сменям направо цялото устройство на 2-3 години :wink:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 07 юни 2007 12:10

Bratt написа:Сега по моя часовник е 8:30. Вадя захранващия и пускам на батерия да видя колко ше държи :)

П.П. Топчо е nx7010.

бахти сериозната батерия имаш...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”