ГСМ залят със сок - как да го спасим?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
tskostov
Автомобил: Seat Ibiza MK III 2002
Двигател: 1.4 16V
Контакти:

Мнениеот tskostov » Пон 23 юли 2007 21:39

тоя гсм като е залят със сок,си требе да си се почисти,щото ще се прецакат платките...... отваряш,почистваш със спирт (медицински) оставяш го да изсъхне и ако проработи работи,ако не .......... нов гсм и тоя не го жали :) гсм-а си е като сека една машинка...... платки и платчици...представи си че поправяш радиоточката :D

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Вто 24 юли 2007 23:34

Имам развитие по случката с телефона:

Значи за работенето - работи, обаче за следващия път ще знам:

1. Не потапяйте пластмасите в съда с изопропила, защото явно той свива пластмасата и се получава следното:

Изображение

Изображение

2. Понеже имаше сок и по пътеките към дисплея, реших да потопя само "опашката" на дисплея в разтвора, като залепих самия дисплай с тиксо за стената на съда, така че наистина течността беше 1 мм под мястото, където беше дисплея. Да обаче съда трябва да бъде затворен, за да може да се накисне за 12 часа, в противен случай изопропила ще се изпари. Резултата от захлупването на съда плътно с капак (беще една кутия от сладолед) беше, че пáрите от изпарението се бяха просмукали между дисплея и фолиото му, което се изразява сега в светли петна:

Изображение

Надявам се да съм бил полезен на следващите, който имат палави дечурлига (да са живи и здрави :!: ) :D

П.С. Търся cover за К750 и евентуално нов дисплай (оригинални!)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”