БЪЛГАРИЯ,Родината.......и спама....

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Чет 09 авг 2007 12:31

Всеки има право да живее и работи където си ще и където го кефи...може и кучешка колибка на Марс да си направи стига да може.
Тука ми е добре - тука седя. Ако ми предложат работа в чужбина, за пари, които си заслужават - ще отида. Работата е, че ако ти не се чувстваш добре в родината си, то чужбината няма да ти оправи положението (и смотания мироглед). Ще си замъкнеш там простотията и глупостите, които носиш в себе си...проблемите никога не са външни - те са в самите нас. 8)

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 09 авг 2007 12:32

chefito написа:
Pichaga написа:така е прави сте
и аз се опитвам да бутам в България, щото на запад ще мия чинии с моето образование
но признайте, че държавата ни пречи, всеки ден се сблъсквам с безумието на администрацията и съдебната власт

не мислиш ли че сами сме си виновни?

1. Корупция
2. Мързел
3. Ниско образование
4. Простащина
5. Завист
6. Мизерия
7. Неприлагане на законите
има и още
ето ги виновните

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 09 авг 2007 12:49

chefito написа:
Tyan написа:ааа да още нещо .... термина "всичко е с връзки" ми много ясно че който и да е работодател ще предпочете познат пред непознат...... връзки се създават ....... излизаш, запознаваш се, държиш се добре и отговорно ...... създаваш нови и нови контакти ..... като си някакъв лумпен вкъщи забит дето само плуе ...е аджаба от тях насила ли да го закарат на интервю ....

ааа да политиците ....ами на мен от тях нищо не ми зависи ...следователно през ... ми е за тях ...работа има за целия китайски народ .........

баткааааааа аман от познатииии не взимам и гаджето си на работа при мен.... :twisted: /иначе взимам хора които ми ги препоръча някой я колега я познат/

В цял свят основно значение има препоръката от предишния работодател!!!!!и нищо повече...
Писал съм и аз(признават ги дори и по e-mail) ,за мое голямо съжаление, за колеги които започват работа в чужбина....

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 09 авг 2007 12:59

Мисля си, че преходния период и това, че думата демокрация за 90% се осмисляше като свободия и анархия повлияха зле на самочувствието и състоянието на хората. Аз съм живял малко по време на комуницзма и то в крайния му период, но смятам че онази система даваше възпитание, култура и корктност между хората.Друго май нищо.
Лично аз може би щото си имам сигурна работа нямам никакви намерения да ходя да слугувам в чужбина и тук си ми е добре.
Дори и не искам в друг град да ходя, въпреки че Берковица се обезлюди в последните години и то здраво.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Чет 09 авг 2007 13:14

Pichaga написа:
chefito написа:
Pichaga написа:така е прави сте
и аз се опитвам да бутам в България, щото на запад ще мия чинии с моето образование
но признайте, че държавата ни пречи, всеки ден се сблъсквам с безумието на администрацията и съдебната власт

не мислиш ли че сами сме си виновни?

1. Корупция
2. Мързел
3. Ниско образование
4. Простащина
5. Завист
6. Мизерия
7. Неприлагане на законите
има и още
ето ги виновните

Те всички са наш продукт!И ние трябва да проявим воля и смелост да ги премахнем...поне доколкото можем....и най-важното да не сме овчедушни...

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 09 авг 2007 13:32

joker написа: ...!И ние трябва да проявим воля и смелост да ги премахнем...поне доколкото можем....и най-важното да не сме овчедушни...

я кажи как тояно аз ти и останалите дето философстваме тук да го сторим ?

Потребителски аватар
pike
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pike » Чет 09 авг 2007 13:32

Моето скромно мнение:
По-добре мияч на чинии в България,отколкото същия навън!!!
Хора дето все някой им е крив ще има винаги и те никога няма да се светнат,че причината е основно в тях!
А по отношение на държавата има една приказка-"държавата е най-големия бирник" и тя е такава навсякъде по света.За съжаление колкото повече си плащаш повече те гъзят!Затова в България/нали тук сме по-отворени/никой нищо не плаща и резултата е ето тази мила темичка!
Все пак си мисля,че да си българин в България не е толкова скучно!!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 09 авг 2007 13:33

One написа:
joker написа: ...!И ние трябва да проявим воля и смелост да ги премахнем...поне доколкото можем....и най-важното да не сме овчедушни...

я кажи как тояно аз ти и останалите дето философстваме тук да го сторим ?

туй е въпроса....а ся де...някой с по дълъг житейски опит да влиза в спора...

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Чет 09 авг 2007 13:41

Tyan написа:нищо не спами Скуба ...просто тука нищо не идва на готово и човек трябва да се скъса от трудене и успехите идват ....... а не държавата това държавата онова ....... .... някой цял живот висял по кафетата не хванал нищо все чакал на готово отива да продава хотдог и почва да ми плюе страната .......ай сиктир да си продават там да си взимат минималната надница в щата...... всеки има право да прави каквото си поиска ..но държавата ако не си успял тук не е виновна ...да много често пречи и те спъва ..... но максимълизмът е начин на мислене и идея, а нея държавата и институциите и не могат да спрат........

:039:
Много правилно и на място казано.

Само една коректиция голяма част от тия хора дето нищо не са пипали и са висяли по кафетата, като отидат у чужбинско и ги подкарат да бачкат яко не им харесва и гледат да се върнат тук. :lol:
Щото където и да отидеш никъде не те чакат с питата на готово.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Чет 09 авг 2007 13:49

Че ние вече сме го сторили.....щом сме в този форум .....
Я вижте отделните раздели,вижте мненията......можеш да кажеш всичко направо ...от благодарност до ругатня,да се извиниш на колегата когато сгрешиш-честно и почтено....а мигар малко мошенически сервизи и магазини са разобличени в този форум.......а огромната безвъзмездна помощ,която стотиците колеги си оказват един на друг....и най-хубавото .........като гледам доста от нас излязоха от анонимност и не им пука за това...
По-простичко казано примирението е прикритието на посредствеността!

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 09 авг 2007 14:58

joker написа:Че ние вече сме го сторили.....щом сме в този форум .....
Я вижте отделните раздели,вижте мненията......можеш да кажеш всичко направо ...от благодарност до ругатня,да се извиниш на колегата когато сгрешиш-честно и почтено....а мигар малко мошенически сервизи и магазини са разобличени в този форум.......а огромната безвъзмездна помощ,която стотиците колеги си оказват един на друг....и най-хубавото .........като гледам доста от нас излязоха от анонимност и не им пука за това...
По-простичко казано примирението е прикритието на посредствеността!

Много и правилно казано на място.
В голямото УСА с който и БЪЛГАРИН да се опозная от завист му треперят очичките ( а и не само в УСА и Н. Зеландия същата работа ). Само да спомеш, че примерно работиш някоя по готина работа за която си скъсал г**а от работа и учене.

Последна промяна от Adnan на Чет 09 авг 2007 14:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 09 авг 2007 14:59

:039: :039: :039:

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Чет 09 авг 2007 15:03

Сега карам една фиеста 1.8Д . Гори по една туба масло на седмица :lol: :lol:

Последна промяна от Stoi на Чет 09 авг 2007 15:20, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
momo 1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот momo 1 » Чет 09 авг 2007 15:15

веселин написа::039: :039: :039:

и аз ши хапна хи хи :lol:

Потребителски аватар
momo 1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот momo 1 » Чет 09 авг 2007 15:16

Stoi написа:Сега карам една фиеста 1.8Д . Гори по една туба масло на седмица :lol: :lol:

ми прави по бързо джетата ко са моташ тука :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”