Тука ми е добре - тука седя. Ако ми предложат работа в чужбина, за пари, които си заслужават - ще отида. Работата е, че ако ти не се чувстваш добре в родината си, то чужбината няма да ти оправи положението (и смотания мироглед). Ще си замъкнеш там простотията и глупостите, които носиш в себе си...проблемите никога не са външни - те са в самите нас.
БЪЛГАРИЯ,Родината.......и спама....
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Kaizer Soze
- Monseigneur
- Автомобил: Dacia Sandero Stepway
- Двигател: 2025
- Контакти:
Всеки има право да живее и работи където си ще и където го кефи...може и кучешка колибка на Марс да си направи стига да може.
Тука ми е добре - тука седя. Ако ми предложат работа в чужбина, за пари, които си заслужават - ще отида. Работата е, че ако ти не се чувстваш добре в родината си, то чужбината няма да ти оправи положението (и смотания мироглед). Ще си замъкнеш там простотията и глупостите, които носиш в себе си...проблемите никога не са външни - те са в самите нас.
- Pichaga
- Антиспамър №1

- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
chefito написа:Pichaga написа:така е прави сте
и аз се опитвам да бутам в България, щото на запад ще мия чинии с моето образование
но признайте, че държавата ни пречи, всеки ден се сблъсквам с безумието на администрацията и съдебната власт
не мислиш ли че сами сме си виновни?
1. Корупция
2. Мързел
3. Ниско образование
4. Простащина
5. Завист
6. Мизерия
7. Неприлагане на законите
има и още
ето ги виновните
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
chefito написа:Tyan написа:ааа да още нещо .... термина "всичко е с връзки" ми много ясно че който и да е работодател ще предпочете познат пред непознат...... връзки се създават ....... излизаш, запознаваш се, държиш се добре и отговорно ...... създаваш нови и нови контакти ..... като си някакъв лумпен вкъщи забит дето само плуе ...е аджаба от тях насила ли да го закарат на интервю ....
ааа да политиците ....ами на мен от тях нищо не ми зависи ...следователно през ... ми е за тях ...работа има за целия китайски народ .........
баткааааааа аман от познатииии не взимам и гаджето си на работа при мен..../иначе взимам хора които ми ги препоръча някой я колега я познат/
В цял свят основно значение има препоръката от предишния работодател!!!!!и нищо повече...
Писал съм и аз(признават ги дори и по e-mail) ,за мое голямо съжаление, за колеги които започват работа в чужбина....
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Мисля си, че преходния период и това, че думата демокрация за 90% се осмисляше като свободия и анархия повлияха зле на самочувствието и състоянието на хората. Аз съм живял малко по време на комуницзма и то в крайния му период, но смятам че онази система даваше възпитание, култура и корктност между хората.Друго май нищо.
Лично аз може би щото си имам сигурна работа нямам никакви намерения да ходя да слугувам в чужбина и тук си ми е добре.
Дори и не искам в друг град да ходя, въпреки че Берковица се обезлюди в последните години и то здраво.
Лично аз може би щото си имам сигурна работа нямам никакви намерения да ходя да слугувам в чужбина и тук си ми е добре.
Дори и не искам в друг град да ходя, въпреки че Берковица се обезлюди в последните години и то здраво.
- joker
Pichaga написа:chefito написа:Pichaga написа:така е прави сте
и аз се опитвам да бутам в България, щото на запад ще мия чинии с моето образование
но признайте, че държавата ни пречи, всеки ден се сблъсквам с безумието на администрацията и съдебната власт
не мислиш ли че сами сме си виновни?
1. Корупция
2. Мързел
3. Ниско образование
4. Простащина
5. Завист
6. Мизерия
7. Неприлагане на законите
има и ощеето ги виновните
Те всички са наш продукт!И ние трябва да проявим воля и смелост да ги премахнем...поне доколкото можем....и най-важното да не сме овчедушни...
Моето скромно мнение:
По-добре мияч на чинии в България,отколкото същия навън!!!
Хора дето все някой им е крив ще има винаги и те никога няма да се светнат,че причината е основно в тях!
А по отношение на държавата има една приказка-"държавата е най-големия бирник" и тя е такава навсякъде по света.За съжаление колкото повече си плащаш повече те гъзят!Затова в България/нали тук сме по-отворени/никой нищо не плаща и резултата е ето тази мила темичка!
Все пак си мисля,че да си българин в България не е толкова скучно!!
По-добре мияч на чинии в България,отколкото същия навън!!!
Хора дето все някой им е крив ще има винаги и те никога няма да се светнат,че причината е основно в тях!
А по отношение на държавата има една приказка-"държавата е най-големия бирник" и тя е такава навсякъде по света.За съжаление колкото повече си плащаш повече те гъзят!Затова в България/нали тук сме по-отворени/никой нищо не плаща и резултата е ето тази мила темичка!
Все пак си мисля,че да си българин в България не е толкова скучно!!
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Tyan написа:нищо не спами Скуба ...просто тука нищо не идва на готово и човек трябва да се скъса от трудене и успехите идват ....... а не държавата това държавата онова ....... .... някой цял живот висял по кафетата не хванал нищо все чакал на готово отива да продава хотдог и почва да ми плюе страната .......ай сиктир да си продават там да си взимат минималната надница в щата...... всеки има право да прави каквото си поиска ..но държавата ако не си успял тук не е виновна ...да много често пречи и те спъва ..... но максимълизмът е начин на мислене и идея, а нея държавата и институциите и не могат да спрат........
Много правилно и на място казано.
Само една коректиция голяма част от тия хора дето нищо не са пипали и са висяли по кафетата, като отидат у чужбинско и ги подкарат да бачкат яко не им харесва и гледат да се върнат тук.
Щото където и да отидеш никъде не те чакат с питата на готово.
- joker
Че ние вече сме го сторили.....щом сме в този форум .....
Я вижте отделните раздели,вижте мненията......можеш да кажеш всичко направо ...от благодарност до ругатня,да се извиниш на колегата когато сгрешиш-честно и почтено....а мигар малко мошенически сервизи и магазини са разобличени в този форум.......а огромната безвъзмездна помощ,която стотиците колеги си оказват един на друг....и най-хубавото .........като гледам доста от нас излязоха от анонимност и не им пука за това...
По-простичко казано примирението е прикритието на посредствеността!
Я вижте отделните раздели,вижте мненията......можеш да кажеш всичко направо ...от благодарност до ругатня,да се извиниш на колегата когато сгрешиш-честно и почтено....а мигар малко мошенически сервизи и магазини са разобличени в този форум.......а огромната безвъзмездна помощ,която стотиците колеги си оказват един на друг....и най-хубавото .........като гледам доста от нас излязоха от анонимност и не им пука за това...
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
joker написа:Че ние вече сме го сторили.....щом сме в този форум .....
Много и правилно казано на място.
В голямото УСА с който и БЪЛГАРИН да се опозная от завист му треперят очичките ( а и не само в УСА и Н. Зеландия същата работа ). Само да спомеш, че примерно работиш някоя по готина работа за която си скъсал г**а от работа и учене.
Последна промяна от Adnan на Чет 09 авг 2007 14:59, променено общо 1 път.
- Stoi
- Вечен БАН
- Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
- Двигател:
- Контакти:
Сега карам една фиеста 1.8Д . Гори по една туба масло на седмица

Последна промяна от Stoi на Чет 09 авг 2007 15:20, променено общо 2 пъти.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”