'Моята България'

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Нед 15 май 2005 18:10

scirocco gt написа:Огледайте се около вас.Вижте буклуците около вас,вижте дворовете на съседите,вижте балконите отсреща.Всичко това сме го направили ние,не политици,не шефове,не някой друг.НИЕ.Всичко това зависи от НАС.

no comment........

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Нед 15 май 2005 18:52

vaskoto1 написа:
20vTurbo написа:...Гласувайте господа, гласувайте! Даже ако искате и за Азис гласувайте, но знайте защо го правите...

ами как бе момчета да гласувам когато не знам за кого гласувам? ...
аре стига ЧЕ СИ СТРОШИХ КЛАВИАТУРАТА ВЕЧЕ!!!!

Васко, моляте не си троши клавиатурата, че ти си най-ценният кадър на този форум, нали знаеш :wink: Без тебе много клубни ФалВета остават на пътя .... :lol:
Сега когато някой не знае нещо идва тука и те пита нали? Ти имаш много информация а за това което не знаеш отваряш "дебелите книги" и проучваш, вадиш съответните данни и взимаш решение въз основа на тази информация.
С политиката нещата седят по много подобен начин. Събирай информация, има клубове, партий, вестници, списания и т.н.т. Не е нуждно да си съгласен с какво Едвин Сугарев и Евгени Дайнов (даже и Иво Беров) пишат и говорят, но е добре да си го чул или прочел. Вярно е че политиката е много мръсна и гадна работа обаче си има система която хората все пак могат да използват в тяхна полза. Проблемът е че голяма част от хората взимат решения много емоционално и без достатъчно информация. Идва царо вика 800 дни и на всички им светват очичките .... но как, какво и що никой даже не пита и резИлтатите всички ги знаеме.
Решения за абсолютно всичко в този живот се взимат въз основа на информация. Номера е да пресееш достатъчно информация и да запазиш само това което е наистина ценно, а това става с опит. Ти имаш много опит и информация за ФауВе и ние за това всички те питаме тебе. Същото може и даже трябва да бъде приложено и когато решаваш кой ще те управлява.

KENTAWAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KENTAWAR » Нед 15 май 2005 21:31

...моята България, която никой не може да ми вземе, защото я нося в сърцето си, а там тя е недостижима за цялата отрова и сган.

...моята България, която виждам, когато вървя през Странджа и Стара планина.

...моята България, която създавам ежедневно с кървав, почти денонощен труд и знам, че накрая ще я създам.

...моята България, която сравнявам с Германия, Франция, Италия, Гърция, Чехия, Унгария, Словения, Хърватска, когато пътувам през тях и сравнението не е в тяхна полза.

...моята България, която виждам през очите на всичките си приятели и много роднини, които я напуснаха заради по-изгодни оферти, но всеки път, когато си тръгват оттук плачат.

...моята България, в която един ден ще се разхождат спокойни, усмихнати, много-работещи, но и много-получаващи хора.

...моята България, която след като е била тотално опустошена, разграбена и съсипана ще възкръсне като Феникс от пепелта и ще го начука на песимистите.

Абе незнам но като чета тези редове настръхнах от кеф. Наистина България си е наша и най-обичана. А тва кой ни управрява си го правим ние и пак ние. Чета и гледам всички на различни мнения ДА гласувам, НЕ намя да гласувам. Но аз макар и не много на възраст мога да преценя едно - какво става последните години. На всички избори какво става тотална промяна било на парламинти и тем подобни неща е как няма да си сменят колите. Нови хора нови коли нови къщи (палати) нови посетени местенца и кво пак сме си на същия години наред. и аз спирам че се запалих и май ще си купуваме с Васко нови клавиатури.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 16 май 2005 3:30

По мои наблюдения Азис няма да събере много гласове от средната класа...

Така че трябва да гласуваме! Всички, шото иначе 10 те а може би и повече проценти цигани и турци ще ни управляват! Заедно с комунистите! Те винаги гласуват до 1!

Е те тогава верно ще усетите какво е да ви оправят отзад!

На мен пък това правителство ми харесва и съм доволен от политиката! Не съм политолог, но виждам по улиците, че хората живеят по-добре отпреди 4 години! Значително по-добре! Аз включително!

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Пон 16 май 2005 11:05

та кат си думаме за България ето един интересен факт (колко е верен неам идеа)

Междузвездни войни водят на България

България е изместена по икономическа мощ от култовата сага Междузвездни войни, гръмна
вчера британският в. Обзървър. От премиерата на Епизод 4 през 1977 г. до сега
галактическата одисея е донесла 20 млрд. долара приходи на създателите си. Ако филмовата
поредица се сравни с държава, тази сума я нарежда преди икономиките на страни като България,
Кипър и Исландия, твърди в. Обзървър. Изданието цитира класацията на Световната банка за
2003 г., където България се нарежда на 70-о място с БВП от $ 19,8 млр

та не знам за Господ, ма ако Лукас беше българин ехеее ;)

Потребителски аватар
Ice___Cool
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ice___Cool » Пон 16 май 2005 11:21

mucho написа:та кат си думаме за България ето един интересен факт (колко е верен неам идеа)

Междузвездни войни водят на България

България е изместена по икономическа мощ от култовата сага Междузвездни войни, гръмна
вчера британският в. Обзървър. От премиерата на Епизод 4 през 1977 г. до сега
галактическата одисея е донесла 20 млрд. долара приходи на създателите си. Ако филмовата
поредица се сравни с държава, тази сума я нарежда преди икономиките на страни като България,
Кипър и Исландия, твърди в. Обзървър. Изданието цитира класацията на Световната банка за
2003 г., където България се нарежда на 70-о място с БВП от $ 19,8 млр

та не знам за Господ, ма ако Лукас беше българин ехеее ;)

За верен, да верен е тоя факт, но едно нещо което много ме дразни в съвремената журналистика е, че се протускат умишлено някой важни цифри. Междузвездни войни са донесли 20 млрд. долара приходи, но за 28 години, а БВП на България от 19,8 млр е за 1 година
Нещо ми се губи тук базата за сравнение между двете.
Се едно да кажа - мойто ФВ минава по 40 000км., а МиГ 29 ги минава за 4 полета. :lol:

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Пон 16 май 2005 12:56

дам и туй е тъй ... ма нал се сещаш, че пък от друга страна едното е цяла държава, а другото са няколко компании (верно якички компании, но се пак не са държава) ... както и да е - ней нещо важно, просто интересен факт ;)

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот luciuz » Пон 16 май 2005 13:14

mucho написа:
гръмна
вчера британският в. Обзървър

те британците понеже им е много добре икономиката и затова останаха без роден автомобилен прозиводител, и сега се надяват Иран да им купи Rover.

Потребителски аватар
ickata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ickata » Пон 16 май 2005 16:09

Абе те британците отдавна си карат на някакви hand-made автопроизводства, мани ги. Колкото до България - набързо, аз изобщо не смятам да се махам от тук. В крайна сметка съм българин, всичко което имам е тук и всичко което обичам е тук. Който казва че тука е зле, ами да, но и другаде не е особено по-добре. Пък и колкото цигани, наркомани мутри и всякакви други нещастници има тук, то като видя някой западняк и ми се повръща. Като се тегли чертата, ние българите (или поне достатъчно голяма част от тях) сме хубави хора. Аз ще си остана тук!

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пон 16 май 2005 20:05

Няма значение дали ще гласувам или не, гласовете винаги са ги разпределяли както си искат те. Един път ходих да гласувам и това беше за президент, просто ей така, колкото да видя как се гласува.
Не си струва да гласуваш, защото ти не избираш личност, а цяла сбирщина тъпаци, педераси и куп други боклуци. Вариянтът е един - никой не отива да гласува, разпуска се това народно събрание, свиква се велико народно събрание и конституция и всичко се преправя и започваме нов живот с нови хубави закони (за предпочитане е да ги вземем от някъде, където е доказано, че работят). Когато има закони, и хората знаят че работят, коренно ще си променим дивашките маниери и на пътя и където и да е другаде!!! Прави се президентска република, и се оставя на хората да го избират. А не както сега - избирам пряко президентът, от когото нищо, ама абсолютно нищо не зависи.
Но това нещо тези сегашните силни никога, ама никога няма да го допуснат. Защото имат вече прекалено много пари, за да може някой друг да им попречи.
Народът в BG масово затъпя през последните 5 години. Пича в началото много хубаво го е написал, ама аз не искам да се оправим след 40 години, когато вече сме некви дедковци и живота е свършил...
Не мога постоянно да се самозалъгвам, че ще се оправим, след като вече ме е страх да ходя спокойно по улиците - не се знае кой кого ще утрепе вече и колко кила взрив ще използва за тази цел. Е, вярно, мутрите се избиват постепенно - други мутри, които са много по-жестоки и безскруполни застават на местата на предишните.
За 4 години управление на НДСВ нито една голяма клечка от престъпния свят не е вкарана в затвора. А тоя тъпанар Бат Бойко, главен секретар - че той е най-голямата мутра от всички - може ли да се занимаваш със школи за бойни изкуства и да нямаш връзки с престъпния свят??? Не може. Нали от там си вземат кадрите за рекет и т.н. Освен това на него не му е работа да се бута навсякъде... стой си там и си подписвай документите - това ти е работата! Не на всека манджа меродия...
За някои хора може и да е добре да се живее тук в момента, но тези някои хора не сме ние от т.нар. средна класа - как да живея спокойно, след като бачкам на две работи и пак не мога да си позволя да си купя едни шибани лети джанти та да ми е кеф на душата и да съм добър към другите хора...
Много се отплеснах, ама това е в общи линий което искам да кажа. Излях си душата направо и сега ми е по-леко.
Ако имаме хубави закони и ако се прилагат равно спрямо всички, и ако вместо да си купуват нове мерцедеси, дадат малко повече пари средна работна заплата, тогава всички ще сме по-спокойни и по-добри. не като сега - всеки го е страх за утрешния ден и не знае дали ще има пари да си нахрани децата и от там вече тръгва едно нервиране, и лошотия...

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Вто 17 май 2005 1:04

ickata написа:Абе те британците отдавна си карат на някакви hand-made автопроизводства, мани ги. Колкото до България - набързо, аз изобщо не смятам да се махам от тук. В крайна сметка съм българин, всичко което имам е тук и всичко което обичам е тук. Който казва че тука е зле, ами да, но и другаде не е особено по-добре. Пък и колкото цигани, наркомани мутри и всякакви други нещастници има тук, то като видя някой западняк и ми се повръща. Като се тегли чертата, ние българите (или поне достатъчно голяма част от тях) сме хубави хора. Аз ще си остана тук!

И аз не смятам да се махам от тук !!! Ми че то от нас зависи каква ще е Родината ни !!!!
Радвам се че все още тук в България има мислещи хора !!!

А ето това направо ме разби :
""...моята България, която никой не може да ми вземе, защото я нося в сърцето си, а там тя е недостижима за цялата отрова и сган.

И съвсем правилно пуснах темата опознай Родината за да я обикнеш !!

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Вто 17 май 2005 12:50

WDW, за това най-много ме е и срам, и страх... Как може на такова райско място да се заселят такива говеда като нас... :roll:

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Вто 17 май 2005 13:09

zmej написа:WDW, за това най-много ме е и срам, и страх... Как може на такова райско място да се заселят такива говеда като нас... :roll:

Имаш известно право,но това Райско кътче не е само заради природата,а и заради хората !!!!!
Защо казваш като нас ??? Аз лично не се смятам за говедо!! :roll: Ами ти ??? Ами повечето хора от форума ???
Познавам толкова интелигентни и готини хора,и просто не мога да ги сравня с никой!А съм контактувал с много чужденци !!!
А пък жените ???? Просто никъде няма такива като нашите!
Навсякъде има говеда!И с тях какво се прави ?? Отиват в кланницата!Това трябва да направим и ние с тях !!!

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Вто 17 май 2005 16:11

WDW написа: Имаш известно право,но това Райско кътче не е само заради природата,а и заради хората !!!!!

С това абсолютно не съм съгласен! Напротив, точно с активното действие на хората това райско кътче започва да заприличва на истинска кочина... Бил ли си скоро на море? Знаеш ли какво е там? Примерите са безбройни! Ако искаш, само в София се огледай!

Колкото до хората, никой не включвам в кюпа, и същевременно, никой не изключвам. Говоря общо, ако не бяхме говеда, просто нямаше да сме на тази хава. И аз познавам много интелигентни момичета и момчета. Същевременно знам, че в тази ш****а държава нищо не зависи от тях. Тук всеки се спасява поединично, просто важи законът на джунглата. Както е казано, нищо не зависи от това какво правиш, какво можеш и какво знаеш (с малки изключения), а кой познаваш и каква далавера можеш да извъртиш. Това е - не ми харесва, но ми кажи аз какво мога да направя срещу това? Освен да си вдигна шапката и да хвана самолета? Няма да го направя, тук са ми приятелите, тук ми е живота. С мрънкане нищо няма да стане, но нищо не ни пречи да гледаме истината в очите. А тя е ясна - страната все още е прекрасна, а държавата - за нея всички знаем. :roll:

Бтв, дай да не спамим форума, ми да се видим да си ги изясним тия работи на по бира, не сме далече все пак... :wink:

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Сря 18 май 2005 0:27

Ми хайде де !!!Звънкаш и съм на линия,имаш ми телефона !!! :wink:
Пък после ще докладваме тук до какви изводи сме достигнали и след коя бира !!!! :wink:
Други желаещи има ли ???
Но никаква политика !!!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”