състезание между Golf II 1.6 EZ и Alfa 155 1.8 16v TwinSpark

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Flatmo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Flatmo » Съб 28 май 2005 9:51

Че какво му е на баира? Аз и баирите ги изяждам само обороти да има :). Последно имах преживяване с едно Клио 1.8 - 122к.с. (не ги знам колко точно са). На 4-та от 80 до 120Км/ч по баира на магистралата след Аспаруховия мост ми дръпна около 30-40метра само. И в двете коли преди това бяхме сипали А95. А бгажа беше при мен...

Проблема при мен е че скоросте са много дълги на 5-та 120Км/ч = 2800rpm а на 4-та са към 3300 но оборотомера ми самоделка може и да греши...

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Съб 28 май 2005 9:58

Flatmo написа:Че какво му е на баира? Аз и баирите ги изяждам само обороти да има :). Последно имах преживяване с едно Клио 1.8 - 122к.с. (не ги знам колко точно са). На 4-та от 80 до 120Км/ч по баира на магистралата след Аспаруховия мост ми дръпна около 30-40метра само. И в двете коли преди това бяхме сипали А95. А бгажа беше при мен...

Проблема при мен е че скоросте са много дълги на 5-та 120Км/ч = 2800rpm а на 4-та са към 3300 но оборотомера ми самоделка може и да греши...

Най вероятно греши, защото мисля, че няма чак толкова дълги скорости дори и за дизеловите 2-ки.

Потребителски аватар
damga
Автомобил:
Двигател:

Голф3 ГТИ 2.0 16в

Мнениеот damga » Съб 28 май 2005 10:08

Пичове само да ви кажа, че обаждате доста нереални неща. :shock:
Значи имал съм Джета с RP двигател - 1.8 90 коня, след нея имах Голф2 1.6 карбуратор с споменавания по-горе EZ двигател.
Та Джетата вървеше осезаемо доста повече от Голфа.
А да не говорим ако става дума за кола над 120 коня - да речем както Алфата 130.

По принцип бях доволен от Гофчето, но види ли баир забрави - едвам крета освен ако не го ръчкаш. А пък като се качат 4-5 човека да не говорим.

WhitePower
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WhitePower » Съб 28 май 2005 10:13

бе чудя се как да започна темата учтиво , ма както и да пиша все ще ругаете
карам алфа ромео 155 2.0 16в и имам един приател с голф 3 2.0 16В
и двете коли са по 150 кончета и чесно да кажа варят абсолютно еднакво ( само кадето сам с 200-300 кола по тежак и сам на гас)

вие пишете некви 1.6 срещу 1.8 16В
ми ако голфа го бие значи алфата не е в ред
ма за алфа и спъната кола
все пак бъдете реалисти а не като онези дето мислят че голф 2 с тъмни стъкла и пернишка регистрация е наи бързия автомобил във света

извинявам се ако сам нарушил някое спокойсвие и нерви

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Съб 28 май 2005 10:19

WhitePower написа:бе чудя се как да започна темата учтиво , ма както и да пиша все ще ругаете
и двете коли са по 150 кончета и чесно да кажа варят абсолютно еднакво ( само кадето сам с 200-300 кола по тежак и сам на гас)

все пак бъдете реалисти а не като онези дето мислят че голф 2 с тъмни стъкла и пернишка регистрация е наи бързия автомобил във света

mhihi нали знаеш колко коня дигат тъмните джамци и другите гъзариики mhihi бе 75 кончета (от който не се знае колко са живи) срещу 150 :? gruebel ебати избушената алфа е била mhihi mhihi mhihi

Последна промяна от Jerom на Съб 28 май 2005 10:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
MK2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MK2 » Съб 28 май 2005 10:20

Аз пък мога да ви кажа,че 1600 кубика никак не са малко.Това е една добра кубатура,а и кончетата не са малко.Като се има предвид,че голфчето е лека кола.Наистина натовари ли се и се усеща осезаема разлика,но на коя кола не се усеща разликата,когато се качат трима четирима човека.А относно скоростите на голф EZ с 5 скорости наистина са много дълги.На един приятел голфа в 4500 оборота е със 170км. и то на четвърта,а критичните започват от шест хиляди и нещо.Включваш на 5та и скоростта пада на 160,защото няма сила за повече(колата е на газ).Аз с моя голф,където е 139к.с. на 5-та предавка със 4500оборота съм на 150км.А старите EZ мотори преди 87г. с,които са с 4 скорости имат по-къси скорости от новите EZ-ти.С на бащата голфа като вдигна 160км. на 4-та и това е макса.А и първа и втора са относително късички спрямо новият EZ.

Потребителски аватар
MK2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MK2 » Съб 28 май 2005 10:25

WhitePower написа:бе чудя се как да започна темата учтиво , ма както и да пиша все ще ругаете

Това,което съм написал наистина звучи нереално,но е факт.Мисля,че няма смисъл да преигравам случилото се пред вас.Някои хора казват,че щом не са видяли нещо значи не може да е истина.Повярвайте ми хора няма лъжа,няма измама.А иначе за хората с тъмните джамове и лепенките по голф двойките са ми ясни.Не си мислете,че аз съм един от тях.Тук във форума,поне досега не съм забелязал да се меркат такива типове.

WhitePower
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WhitePower » Съб 28 май 2005 10:27

яасно де значи ония с алфата да посети някои сервиз да му я оправят да не се излага като кифладжия

Потребителски аватар
Golf 2GL
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Golf 2GL » Съб 28 май 2005 10:30

За оборотите си прав. Аз имам от "новите" EZ, с 5 скорости.
Оборотите са доста ниски при доста висока скорост.
Имаше и тема за това, където бяхме писали колко оборота на коя скорост.

За равно съм съгласен, че върви много. Особено ако съм сам понякога чак се плаша как върви
:lol:

Друг е въпроса като тръгна към Алеко :lol:
Или Батак примерно. Ами трябва си серизоно настъпване.

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Съб 28 май 2005 10:31

MK2 написа:...лепенките по голф двойките са ми ясни...
mhihi клубните стикери mhihi mhihi mhihi верваме ти обаче тоя дето е карал алфата е бил доста...кхЪ...кхЪ добър шофер

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Съб 28 май 2005 10:36

МК2, да не си объркал голфчетата в тъмното, и вместо на баща ти да си взел твоето, което е 139 коня? :lol: :lol: :lol: Така по-реални ми се струват нещата... :roll:
Иначе по каталожни данни, Алфата ускорява 0-100 с около 3-4(!) сек. по-бързо от Голф 1.6, което при скорост от 100км/ч можеш да сметнеш колко метра би трябвало да е разликата...
Аз няма какво повече да кажа по темата, но ако демонстрираш нагледно, имаш Beer Beer Beer от мен :wink:

Потребителски аватар
MK2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MK2 » Съб 28 май 2005 10:40

Абе аз направо ще му кажа,че съм пуснал тема и той да потвърди.Лошото е,че има вероятност да ми се обиди,че го излагам така пред сума ти народ. :lol:
Е какво да се прави-истината винаги наяве!!! Да не се беше забърквал в играта.Никой не го е накарал насила.Даже той беше инизиаторът.Ще му кажа аз,ще му кажа,ама той в дън земя ще се покрие! :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
turtey
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот turtey » Съб 28 май 2005 10:42

ACCELERATOR написа:Аз няма какво повече да кажа по темата, но ако демонстрираш нагледно, имаш Beer Beer Beer от мен :wink:

аз като притежател и на г2 (бивш) и 155 (настоящ) да кажа че и аз черпа при нагледна демонстрация :)
а и още нещо шофера на алфата на колко години е бил? 16 ? :lol:
шот явно ни мои да кара или е бил на ръчна :lol:

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Съб 28 май 2005 10:54

Хайде и аз да пиша няколко реда, и на мен като на колегата, Уайт Пауа, не ми се сърдете за личното мнение............
Най-вероятно Алфата не е била наред, иначе голфа няма шанс.........
............
сега на второ мислене се замислям, че малко алфи са наред :lol:
..
Обаче съм сигорен, че ако си направят гонка да кажем на 200 хил км..................лично аз залагам на немеца, алфа, ланча, фиат или каквото и да било там, ще ръждяса първо, след това ще му се развалят половината механизми и електроника, ............доста собственици познавам на италиански коли.........общото между тях е че всички съжаляват че са се набутали с нещо развалящо се ........как да кажа.......по-често от колкото зайците правят секс..........., обаче за нищо на света не биха си признали..............но както и да е, аз лично залагам на VW :P

Последна промяна от guard на Съб 28 май 2005 10:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
MK2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MK2 » Съб 28 май 2005 10:57

ACCELERATOR написа:МК2, да не си объркал голфчетата в тъмното, и вместо на баща ти да си взел твоето, което е 139 коня? :

Няма объркване! 8) Тука като стана дума за объркване се сещам за една друга случка но ще разказвам накратко:
Та значи отиваме една вечер на бояна с на един приятелEZ-тката.Неговата е много наточена(на negodnika голфетката) и пристига един от тия селските чада с и започва да ни офертира да се дърпаме с неговия кадет.negodnika му вика,че голфа е 1.6 и няма желание да се пуска.Оня вика : "е па мойта е 1.3" Но аз знам че неговата кола е 2000 кубика GSI 8клапана и му го казвам в очите това нещо.А той продължава да твърди,че е 1.3.Е както и да е гонка нямаше. Но на другият ден пристигаме с мойта голфетка(139к.с.) и аз отивам и му казвам дали иска да се пусне с вчерашния голф дето е 1.6.Той се сеща и вика: "АРЕ". Нашите голфчета с на negodnika си приличат много(и двете са тъмни и трудно се разпознават в тъмницата)Е ако си разбирач веднага ти става ясно за какво иде реч,но нашият човек не се усеща.Заставаме на старта и някъде на четиристотния метър(към 150км./ч. той изостава толкова,че в огледалото за задно виждане трудно го виждам(както се казва видях го в точка) :lol:
Връщаме се на OMV и мамчагата се покри някъде.Явно го беше срам.Разбира се аз го видях и отваме с negodnika да го бъзнеме.Още като ме видя и ми вика че голфа много вървял.Аз му казвам,че цяла нощ сме седяли в бокса и сме правили карбуратора и затова така. Питам го:"твоя кадет 1.3 ли беше? Много бяга за 1.3!!! " Онзи ми отговаря,че бил 1.6 а не 1.3 и имал някакви проблеми с колата!Вчера е 1.3,днес 1.6 а всъщнос е 2000 кубика.Горкият човек!Нещо се беше ошашавил! Е не знам защо ми отговори така и какъв беше смисълът,но в крайна сметка кой стана за смях оставям на вас да прецените!!! :lol: :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”