Проблема при мен е че скоросте са много дълги на 5-та 120Км/ч = 2800rpm а на 4-та са към 3300 но оборотомера ми самоделка може и да греши...
състезание между Golf II 1.6 EZ и Alfa 155 1.8 16v TwinSpark
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
Flatmo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Че какво му е на баира? Аз и баирите ги изяждам само обороти да има
. Последно имах преживяване с едно Клио 1.8 - 122к.с. (не ги знам колко точно са). На 4-та от 80 до 120Км/ч по баира на магистралата след Аспаруховия мост ми дръпна около 30-40метра само. И в двете коли преди това бяхме сипали А95. А бгажа беше при мен...
Проблема при мен е че скоросте са много дълги на 5-та 120Км/ч = 2800rpm а на 4-та са към 3300 но оборотомера ми самоделка може и да греши...
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Flatmo написа:Че какво му е на баира? Аз и баирите ги изяждам само обороти да има. Последно имах преживяване с едно Клио 1.8 - 122к.с. (не ги знам колко точно са). На 4-та от 80 до 120Км/ч по баира на магистралата след Аспаруховия мост ми дръпна около 30-40метра само. И в двете коли преди това бяхме сипали А95. А бгажа беше при мен...
Най вероятно греши, защото мисля, че няма чак толкова дълги скорости дори и за дизеловите 2-ки.
Голф3 ГТИ 2.0 16в
Пичове само да ви кажа, че обаждате доста нереални неща.
:
Значи имал съм Джета с RP двигател - 1.8 90 коня, след нея имах Голф2 1.6 карбуратор с споменавания по-горе EZ двигател.
Та Джетата вървеше осезаемо доста повече от Голфа.
А да не говорим ако става дума за кола над 120 коня - да речем както Алфата 130.
По принцип бях доволен от Гофчето, но види ли баир забрави - едвам крета освен ако не го ръчкаш. А пък като се качат 4-5 човека да не говорим.
Значи имал съм Джета с RP двигател - 1.8 90 коня, след нея имах Голф2 1.6 карбуратор с споменавания по-горе EZ двигател.
Та Джетата вървеше осезаемо доста повече от Голфа.
А да не говорим ако става дума за кола над 120 коня - да речем както Алфата 130.
По принцип бях доволен от Гофчето, но види ли баир забрави - едвам крета освен ако не го ръчкаш. А пък като се качат 4-5 човека да не говорим.
-
WhitePower
- Автомобил:
- Двигател:
бе чудя се как да започна темата учтиво , ма както и да пиша все ще ругаете
карам алфа ромео 155 2.0 16в и имам един приател с голф 3 2.0 16В
и двете коли са по 150 кончета и чесно да кажа варят абсолютно еднакво ( само кадето сам с 200-300 кола по тежак и сам на гас)
вие пишете некви 1.6 срещу 1.8 16В
ми ако голфа го бие значи алфата не е в ред
ма за алфа и спъната кола
все пак бъдете реалисти а не като онези дето мислят че голф 2 с тъмни стъкла и пернишка регистрация е наи бързия автомобил във света
извинявам се ако сам нарушил някое спокойсвие и нерви
и двете коли са по 150 кончета и чесно да кажа варят абсолютно еднакво ( само кадето сам с 200-300 кола по тежак и сам на гас)
все пак бъдете реалисти а не като онези дето мислят че голф 2 с тъмни стъкла и пернишка регистрация е наи бързия автомобил във света
- Jerom
- Автомобил: Golf II
- Двигател: RF
- Контакти:
WhitePower написа:бе чудя се как да започна темата учтиво , ма както и да пиша все ще ругаете
нали знаеш колко коня дигат тъмните джамци и другите гъзариики
бе 75 кончета (от който не се знае колко са живи) срещу 150

Последна промяна от Jerom на Съб 28 май 2005 10:20, променено общо 1 път.
- MK2
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз пък мога да ви кажа,че 1600 кубика никак не са малко.Това е една добра кубатура,а и кончетата не са малко.Като се има предвид,че голфчето е лека кола.Наистина натовари ли се и се усеща осезаема разлика,но на коя кола не се усеща разликата,когато се качат трима четирима човека.А относно скоростите на голф EZ с 5 скорости наистина са много дълги.На един приятел голфа в 4500 оборота е със 170км. и то на четвърта,а критичните започват от шест хиляди и нещо.Включваш на 5та и скоростта пада на 160,защото няма сила за повече(колата е на газ).Аз с моя голф,където е 139к.с. на 5-та предавка със 4500оборота съм на 150км.А старите EZ мотори преди 87г. с,които са с 4 скорости имат по-къси скорости от новите EZ-ти.С на бащата голфа като вдигна 160км. на 4-та и това е макса.А и първа и втора са относително късички спрямо новият EZ.
- MK2
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
WhitePower написа:бе чудя се как да започна темата учтиво , ма както и да пиша все ще ругаете
Това,което съм написал наистина звучи нереално,но е факт.Мисля,че няма смисъл да преигравам случилото се пред вас.Някои хора казват,че щом не са видяли нещо значи не може да е истина.Повярвайте ми хора няма лъжа,няма измама.А иначе за хората с тъмните джамове и лепенките по голф двойките са ми ясни.Не си мислете,че аз съм един от тях.Тук във форума,поне досега не съм забелязал да се меркат такива типове.
- Golf 2GL
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За оборотите си прав. Аз имам от "новите" EZ, с 5 скорости.
Оборотите са доста ниски при доста висока скорост.
Имаше и тема за това, където бяхме писали колко оборота на коя скорост.
За равно съм съгласен, че върви много. Особено ако съм сам понякога чак се плаша как върви
Друг е въпроса като тръгна към Алеко
Или Батак примерно. Ами трябва си серизоно настъпване.
Оборотите са доста ниски при доста висока скорост.
Имаше и тема за това, където бяхме писали колко оборота на коя скорост.
За равно съм съгласен, че върви много. Особено ако съм сам понякога чак се плаша как върви
Друг е въпроса като тръгна към Алеко
Или Батак примерно. Ами трябва си серизоно настъпване.
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
МК2, да не си объркал голфчетата в тъмното, и вместо на баща ти да си взел твоето, което е 139 коня?
Така по-реални ми се струват нещата...
Иначе по каталожни данни, Алфата ускорява 0-100 с около 3-4(!) сек. по-бързо от Голф 1.6, което при скорост от 100км/ч можеш да сметнеш колко метра би трябвало да е разликата...
Аз няма какво повече да кажа по темата, но ако демонстрираш нагледно, имаш Beer Beer Beer от мен
Иначе по каталожни данни, Алфата ускорява 0-100 с около 3-4(!) сек. по-бързо от Голф 1.6, което при скорост от 100км/ч можеш да сметнеш колко метра би трябвало да е разликата...
Аз няма какво повече да кажа по темата, но ако демонстрираш нагледно, имаш Beer Beer Beer от мен
- MK2
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Абе аз направо ще му кажа,че съм пуснал тема и той да потвърди.Лошото е,че има вероятност да ми се обиди,че го излагам така пред сума ти народ.
Е какво да се прави-истината винаги наяве!!! Да не се беше забърквал в играта.Никой не го е накарал насила.Даже той беше инизиаторът.Ще му кажа аз,ще му кажа,ама той в дън земя ще се покрие!

Е какво да се прави-истината винаги наяве!!! Да не се беше забърквал в играта.Никой не го е накарал насила.Даже той беше инизиаторът.Ще му кажа аз,ще му кажа,ама той в дън земя ще се покрие!
ACCELERATOR написа:Аз няма какво повече да кажа по темата, но ако демонстрираш нагледно, имаш Beer Beer Beer от мен
аз като притежател и на г2 (бивш) и 155 (настоящ) да кажа че и аз черпа при нагледна демонстрация
а и още нещо шофера на алфата на колко години е бил? 16 ?
шот явно ни мои да кара или е бил на ръчна
- guard
- Автомобил:
- Двигател:
Хайде и аз да пиша няколко реда, и на мен като на колегата, Уайт Пауа, не ми се сърдете за личното мнение............
Най-вероятно Алфата не е била наред, иначе голфа няма шанс.........
............
сега на второ мислене се замислям, че малко алфи са наред
..
Обаче съм сигорен, че ако си направят гонка да кажем на 200 хил км..................лично аз залагам на немеца, алфа, ланча, фиат или каквото и да било там, ще ръждяса първо, след това ще му се развалят половината механизми и електроника, ............доста собственици познавам на италиански коли.........общото между тях е че всички съжаляват че са се набутали с нещо развалящо се ........как да кажа.......по-често от колкото зайците правят секс..........., обаче за нищо на света не биха си признали..............но както и да е, аз лично залагам на VW
Най-вероятно Алфата не е била наред, иначе голфа няма шанс.........
............
сега на второ мислене се замислям, че малко алфи са наред
..
Обаче съм сигорен, че ако си направят гонка да кажем на 200 хил км..................лично аз залагам на немеца, алфа, ланча, фиат или каквото и да било там, ще ръждяса първо, след това ще му се развалят половината механизми и електроника, ............доста собственици познавам на италиански коли.........общото между тях е че всички съжаляват че са се набутали с нещо развалящо се ........как да кажа.......по-често от колкото зайците правят секс..........., обаче за нищо на света не биха си признали..............но както и да е, аз лично залагам на VW
Последна промяна от guard на Съб 28 май 2005 10:58, променено общо 1 път.
- MK2
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ACCELERATOR написа:МК2, да не си объркал голфчетата в тъмното, и вместо на баща ти да си взел твоето, което е 139 коня? :
Няма объркване!
Та значи отиваме една вечер на бояна с на един приятелEZ-тката.Неговата е много наточена(на negodnika голфетката) и пристига един от тия селските чада с и започва да ни офертира да се дърпаме с неговия кадет.negodnika му вика,че голфа е 1.6 и няма желание да се пуска.Оня вика : "е па мойта е 1.3" Но аз знам че неговата кола е 2000 кубика GSI 8клапана и му го казвам в очите това нещо.А той продължава да твърди,че е 1.3.Е както и да е гонка нямаше. Но на другият ден пристигаме с мойта голфетка(139к.с.) и аз отивам и му казвам дали иска да се пусне с вчерашния голф дето е 1.6.Той се сеща и вика: "АРЕ". Нашите голфчета с на negodnika си приличат много(и двете са тъмни и трудно се разпознават в тъмницата)Е ако си разбирач веднага ти става ясно за какво иде реч,но нашият човек не се усеща.Заставаме на старта и някъде на четиристотния метър(към 150км./ч. той изостава толкова,че в огледалото за задно виждане трудно го виждам(както се казва видях го в точка)
Връщаме се на OMV и мамчагата се покри някъде.Явно го беше срам.Разбира се аз го видях и отваме с negodnika да го бъзнеме.Още като ме видя и ми вика че голфа много вървял.Аз му казвам,че цяла нощ сме седяли в бокса и сме правили карбуратора и затова така. Питам го:"твоя кадет 1.3 ли беше? Много бяга за 1.3!!! " Онзи ми отговаря,че бил 1.6 а не 1.3 и имал някакви проблеми с колата!Вчера е 1.3,днес 1.6 а всъщнос е 2000 кубика.Горкият човек!Нещо се беше ошашавил! Е не знам защо ми отговори така и какъв беше смисълът,но в крайна сметка кой стана за смях оставям на вас да прецените!!!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”