Купих си тресчотка на FAIRLINE от Метро

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Чет 03 апр 2008 20:36

Аз до 17-ти номер на ръка ги стегам, от 17 нагоре ползвам инструменти :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Чет 03 апр 2008 20:42

Аз имам това малкото комплектче на FORCE на 1/4". Колегата вече 2-3 години експлоатира такова и няма ядове. Та реших и аз да си взема. Общо взето е прилично като качество/цена и ако не ореш с него всеки ден става, върши работа когато се наложи. И ако не го пресилваш прекалено. Много е удобно за тясни и криви места, където не се изисква прекалено голямо усилие за въртене.

Мисля по-нататък да си взема дълбоки камъни, още един два удължителя имаше и един гъвкав накрайник и да видя какво ще ми е нужно от 3/8 и 1/2 комплектите.

Иначе Gedore си е Gedore, но цената е като за богати фирми. И ако бачкаш всеки ден яко няма да те подведе.

Последна промяна от KingoftheROAD на Пет 04 апр 2008 17:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 03 апр 2008 21:14

ако трябва да бъда откровен..
Имам една тресчотка на Форсе 40 зъба.. без гумирана дръжка..гола такава..
таз тресчотка заедно с една тръба 1 мтр..
ме вкара в приключение, когато отви до един сериозно клеясали болтове 24 държащи борд на ифа... разбира се скъсахме 2 болта от 10 тина..
но не се предаде....
при все, че факома който имам съм убеден, че ще издържи също.. но не бих го напъвал така идиотски....

в крайна сметка едно е да напъваш тресчотка 1/2" за 25 кинта..и съвсем друго за 100 кинта ;)

но за сметка на това факома има 72 зъба, ъгъл на възвращаемост 5 градуса.. докато форса.. е с 9 градуса.. на куци места.. 9 градуса са преееекалено много...

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Чет 03 апр 2008 23:26

wili98 написа:ако трябва да бъда откровен..
Имам една тресчотка на Форсе 40 зъба.. без гумирана дръжка..гола такава..
таз тресчотка заедно с една тръба 1 мтр..
ме вкара в приключение, когато отви до един сериозно клеясали болтове 24 държащи борд на ифа... разбира се скъсахме 2 болта от 10 тина..
но не се предаде....
при все, че факома който имам съм убеден, че ще издържи също.. но не бих го напъвал така идиотски....

в крайна сметка едно е да напъваш тресчотка 1/2" за 25 кинта..и съвсем друго за 100 кинта ;)

но за сметка на това факома има 72 зъба, ъгъл на възвращаемост 5 градуса.. докато форса.. е с 9 градуса.. на куци места.. 9 градуса са преееекалено много...

Колега да ти дам един, доста такъв... съвет, както и на другите колеги. При по-големи болтове от 14 няма смисал да се напъва, да се пръскат вд-та и т нт, да се кривят и чупят тресчотки. Просто пистолета на въздух на гумаджията в такъв случай направо разцепва!!! ;) Слагате някой от камъните на пистолета ако има възможност за нагласяне на тягата го притягате и бой. Тък като той прави многократно удари и съм бил жив свидетел на собствени изпитанйя, които лично на мен ми дойдоха на акъла. До сега имах проблем с разпределителен вал, 10 човека се опитаха да одвият шайбата от него, то не бяха менгемета :shock , то какви ли не малумщини с които най-много да счупиш я ръце я тресчотка я това което одвиваш. И така доде си помисля дали се е одвил, го виждам болта в ръката му. ;) Ако все някога имате такива проблеми пробвайте няма да збъркате. :idea: :wink:

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Пет 04 апр 2008 6:31

честитка брат нямам познания към тази марка ама при всяко положение ще ти върши работа

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Пет 04 апр 2008 6:42

wili98 написа:нейде ми се моташе тема за инструменти...
потърси и ще разбереш кои са истинските марки..

а колко е сполучлива, ще разбереш на първият запекъл болт 19

но ако се ограничаваш с болтове до 13-14.. предполагам ще ти върши чудна работа...

аз лично бих предпочел от евтинджосите Форс.. ама това е друга бира...

Ето темата :
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=
:wink:

Колега "Tinko", ще ти кажа само, че си се набутал :roll:
Послушай колегата "brabus" :roll:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пет 04 апр 2008 7:51

Мда мисля че от Метро освен гащи и прах за пране друго нема убаво :twisted:

Потребителски аватар
Stranger
Автомобил: Astra GSi V6
Двигател: X30XE
Контакти:

Мнениеот Stranger » Пет 04 апр 2008 14:36

Купувай си тресчотки в най лошият случай на Форсе или на Рико...китайски са , но поне са горе долу здрави...Другите са пълни боклуци...самите тресчотки се чупят а камъните се замазват след по интензивна употреба...да не говорим че имат отвратителната склонност да излесват много лесно...аз лично работя с Шталвилле, която германска и е нечовешки добра тресчотка и никога повече не бих направил компромисът да си купя нещо по евтино...Има смисъл да инвестираш пари в инструменти , защото скъпите инструменти като Гедоре, Хазет, Шталвиле и Факом са буквално ВЕЧНИ и ще ти служат вярно за цял живот...

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пет 04 апр 2008 18:21

Tinko написа:...Просто пистолета на въздух на гумаджията в такъв случай направо разцепва!!! ;) Слагате някой от камъните на пистолета ако има възможност за нагласяне на тягата го притягате и бой...

Колега, нещо такова ли имаш предвид? Аз като нямам въздух и компресор, предпочитам да е на ток и жици. ;) Намислил съм да докопам нещо подобно по-нататък. Само цената е малко като за богати фирми, но ще видим ...

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Съб 05 апр 2008 20:57

KingoftheROAD написа:
Tinko написа:...Просто пистолета на въздух на гумаджията в такъв случай направо разцепва!!! ;) Слагате някой от камъните на пистолета ако има възможност за нагласяне на тягата го притягате и бой...

Колега, нещо такова ли имаш предвид? Аз като нямам въздух и компресор, предпочитам да е на ток и жици. ;) Намислил съм да докопам нещо подобно по-нататък. Само цената е малко като за богати фирми, но ще видим ...

Дам нещо такова, важното е да има удар... :)

А относно тресчотката се оказа доста здрава! Надявам се и за напред да ми служи. ;)

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Нед 06 апр 2008 0:01

за съжаление, Брабуса не е изцяло прав..
има инструменти,... от тези евтините, които няма да те подведат..
но има и такива, които и за 1 път не стават...

еле па да барнеш нещо по окачване...

Особенно марки от сорта на ЕвроМастер, ТопМастер, ТопТулс, и всички сродни евро и топ.. са тотални боклуци.. дори и за 1 път не стават...

колега Тинко.. да ти спомена, че си в голяма заблуда по отношеное на гайковера..
болтове много по-лесно се късат с него... отколкото ако знаеш как и колко да напъваш с тресчотката...

а иначе, че е за по лесно...с тях.. по-лесно е.. ;)спор няма...

иначе.. по отношение на развиване и завиване..
държа да те уверя, че с тези сладурчета снимани.. досега нищо не ми се е опъвало..даже наскоро сменявах магаре.. на доста поизгнил голф...
;).. няма да пропусна да се похваля ;) но това са неща, които знам, че предадат ли се.. малко ще са майсторите, които ще успеят да развият това с което съм ги прецакал....
Отделен въпрос, е че далеч не си изкарвам прехраната с ремонти..
просто съм имал случки, които са ме научили, че евтиното излиза по-скъпо.. и съм в някой крайности ;)
Изображение

П.П/ Не всичко е бета.. само вложките са бета..
тресчотните ключове са гедоре, другите са пасторино.. тресчотките са факом, и тресчотката за "напъване" е форс ;)

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Нед 06 апр 2008 16:27

Колега в случая, с вала с нишо не можеше да се одвие!
Аз не казвам за затягане за да го скъсаш, а при одвиване много рядко ще да се скъса някой болт и то от по-големите. ;) Пък и не съм съгласен, защото ти му нагласяш напана, при повече удари с по-лек напан, няма как да се скъса! ;)

Потребителски аватар
skilidka
Автомобил:
Двигател:

:)

Мнениеот skilidka » Нед 06 апр 2008 17:12

Я си бацам с FORCE!!! :don't worry

Много съм доволен и от цената и от качеството.

Имам чук на факом-с доживотна гаранция включваща и дръжката:)

много е як чука.....никога не насилвайте нещата-просто вземете по голям чук!!!

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Re: :)

Мнениеот KingoftheROAD » Нед 06 апр 2008 18:15

skilidka написа:...много е як чука.....никога не насилвайте нещата-просто вземете по голям чук!!!

:да: :да: :да: точно така, нека силата на чука бъде с теб :!: :!: :!: :D

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 06 апр 2008 18:22

По този повод да ви кажа - фирмата TONA нещо започна яко да се излага ! Реших да си сгъстя звездогаечните ключове , ама нали съм лековерен - прегледах 2 ключа и си взех няколко ( 6 ) бройки - на 3 от тях просто си личи мърлявата изработка ..... освен ако не са някакви специални профили :evil: :evil: Повече ТОНА - НЕ :!:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”