Човеци,взех си лап-топ,ама не искат да ми сложат XP
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Малко_Направен
- Автомобил: Mercedes W203
- Двигател: 270 CDI
- aleksnlnl
- Автомобил:
- Двигател:
andonov написа:aleksnlnl написа:и аз се опитвах да инсталирам на един лаптоп и като почна инсталцията ми казва че трябва да инсталирам sata driver за харда.Влезнах в сайта на аcer но немогах а ги намериа и не стана а xp то неми показва хар диска ако не инсталирам sata driverа колега при теб дано да стане
Точно това ги мъчи много от хората и не знаят какво да правят като няма хард.А драйвери има всякакви в нета.И има едно клавишче F6 в самото начало....Има случай когато не става през флопи,но тогава има програмчета дето добавят драйверите към инсталационен диск и тогава си свиркаш и пееш.
Аз на моя лаптоп си дарпам sata drivers от сайта на hp после ги прехвърлям на флопито и с ф6 става бес проблем.Но когато нямаш драйвери тогава незнам как става

- Малко_Направен
- Автомобил: Mercedes W203
- Двигател: 270 CDI
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
Не изчетох темата но за да си сложиш XP на лаптопа продцедурата е следната
сваляш си някоя версия на Xp от нета записваш я на диск ( аз използвам Alcohol)
След което търсиш в нета обикновенно в саита на производителя пишеш модела на лаптопа и ти изкарва списък с драивъри които тр да запишеш на диск
слагаш диска и инсталираш Xp
слагаш диск 2 с драивърите и ги инсталираш и си говов

След което търсиш в нета обикновенно в саита на производителя пишеш модела на лаптопа и ти изкарва списък с драивъри които тр да запишеш на диск

- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
на тошиба и hp те имат в биоса зададена забрана за нещо си дето да не чете от диска ама не си спомням как се казваше и като се махне вс е ок ама не си спомням точното име. МАлко се поомутах ама караи. НЕ че пренебрегвам нашите колеги от форума но в дата в разделение софтуер са доста запознати със всичко около комповете аз като има нещо там първо питам 

- aleksnlnl
- Автомобил:
- Двигател:
bbboiko2004 написа:Не изчетох темата но за да си сложиш XP на лаптопа продцедурата е следната
да бре колега но теа дривери който на нас ни ги изка за харда ги изка преди да почне да се инсталира xp-то а не сички лаптопи имат sata drivers

- tresto
- Автомобил:
- Двигател:
aleksnlnl написа:и аз се опитвах да инсталирам на един лаптоп и като почна инсталцията ми казва че трябва да инсталирам sata driver за харда.Влезнах в сайта на аcer но немогах а ги намериа и не стана а xp то неми показва хар диска ако не инсталирам sata driverа колега при теб дано да стане
Днеска свърших тази работа,имах същия проблем и го занесох в един сервиз,много мъка беше,инсталацията става с едно устроиство (външно)защото иначе не ти разпозна HDD-то при началото на инсталацията,трудно става но става,лаптопа беше Toshiba,което още повече услжняваше нещата.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”